КАЧЕСТВО НА ИЗОБРАЖЕНИЕТО

Качество на изображението, което надхвърля очакванията

Създаден за създателите на хибридно съдържание, EOS R7 осигурява превъзходно качество на изображението, каквото и да снимате – снимки, видео или и двете.
Canon EOS R7 – Предимства – Качество на изображението

Независимо дали сте фотограф, който обича да снима видео, или видеограф, който обича да прави снимки, EOS R7 осигурява резултати, които ще ви смаят. Този истински хибриден фотоапарат ви позволява да превключвате между снимки и видеоклипове с натискането на един бутон, но осигурява същите сложни детайли, естествени цветове и плавни тонове, независимо от начина, по който работите.

EOS R7 ви дава възможност да разказвате истории, както пожелаете.

32,5-мегапикселовият сензор с размер APS-C, проектиран и произведен от Canon, осигурява перфектен баланс между детайлност, скорост и ефективност при слаба светлина. Изображенията с висока разделителна способност изглеждат зашеметяващо, когато се отпечатат в голям формат или се показват на екрани с висока разделителна способност. Те могат също така да бъдат изрязвани при редактиране без забележима загуба на качеството на изображението.

Слаба светлина? Няма проблем

Когато няма достатъчно светлина, EOS R7 продължава да създава превъзходни изображения. Максималната чувствителност на ISO 32,000 (с възможност за разширяване до ISO 51,200) гарантира, че могат да се използват бързи скорости на затвора, за да се замрази движението дори при слаба светлина – идеално за вечерни спортни събития или за снимане на поведението на животните в края на деня.

Системата Dual Pixel CMOS AF II на фотоапарата проследява обектите непрекъснато, а нейната чувствителност ви позволява да фокусирате уверено и точно при условия на тъмнина до –5 EV (или –3,5 EV в режим на видео)1. Съвместният стабилизатор на образа предлага защита от заклащане на фотоапарата с до 7 стъпки2, когато използвате RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM.

Canon EOS R7 – ISO 32000 при слаба светлина

Множество файлови формати

JPEG файловете са чудесен избор, когато се нуждаете от малък размер на файла и максимална съвместимост, но EOS R7 предлага друг избор: файловете HEIF (съкращение от „high efficiency image file“ високоефективен файлов формат на изображения) осигуряват по-добро качество на изображението при приблизително същия размер в сравнение с JPEG. Те предлагат и 10-битов цвят, който подобрява динамичния диапазон и цветовата градация.

Когато качеството е от първостепенно значение, преминете към RAW. EOS R7 предлага редица опции, включително 14-битови CR3 RAW файлове, C-RAW файлове, които заемат по-малко място с минимална загуба на качество, и серията от снимки в RAW формат. Налична е и функцията Dual Pixel RAW, която позволява фина настройка на изображенията след заснемането им с помощта на нашия софтуер Digital Photo Professional.

Работа с RAW файлове

Нашият софтуер Digital Photo Professional (DPP), който е наличен за безплатно изтегляне, е цялостно решение за обработка на RAW файлове. Преглеждайте и избирайте изображения, прилагайте корекции и редакции, след което обработвайте изображенията в JPEG, HEIF или TIFF файлове.

DPP също така ви позволява да работите с Dual Pixel RAW файлове, което позволява фини настройки на функции, като „боке“, точка на рязкост и отблясъци, след заснемането на снимката. Максимален контрол за перфектен резултат.

Canon EOS R7 – Работа с RAW в DPP

Използва се модул за обработка на изображения с невронна мрежа, за да се усъвършенства качеството на изображенията до нови висоти.

• Фините детайли се анализират по-добре благодарение на потискането на т.нар. „jaggies“
• Моаре и условните цветове са намалени
• Намаляването на шума подобрява качеството на изображението при високи настройки на ISO
• Всяко оптично изкривяване, изпадане на светлината или дифракция също се коригират

Конвертираните изображения се записват в облака като JPEG или HEIF файлове, които след това могат да бъдат изтеглени на вашия компютър или смарт устройство.

Филми за големи и малки екрани

EOS R7 може да заснема 4K видео по различни начини, с различни кадрови честоти и методи на компресия. Лесно е да настроите EOS R7 така, че да работи по желания от вас начин, благодарение на специалното и лесно за използване меню.


Резолюция

Кадрова честота (fps)

Компресия


NTSC

PAL


4K UHD (Fine)
(От 7K предискретизация)

29,97
23,98

25,00

IPB (Standard)

IPB (Light)

4K UHD


59,94

 

50,00

IPB (Standard)

IPB (Light)

29,97

25,00

IPB (Standard)

IPB (Light)

23,98

IPB (Standard)

IPB (Light)

4K UHD (изрязване)7

59,94

50,00

IPB (Standard)

IPB (Light)

Full HD

119,88

100,00

IPB (Standard)

IPB (Light)

59,94

50,00

29,97

25,00

IPB (Standard)

IPB (Light)

23,98

IPB (Standard)

IPB (Light)

Когато снимате UHD 4K, използвайки цялата ширина на APS-C сензора на фотоапарата, кадровата честота е налична до 60p. Това позволява движението на движещи се обекти да се възпроизвежда с копринено гладка яснота и да се създават плавни ефекти на забавено движение при редактиране.

За най-високо качество на изображението изпробвайте режима EOS R7 4K Fine, който предискретизира 7K данни от сензора на фотоапарата, за да направи изключително детайлни 4K/30p кадри. Това изглежда зашеметяващо при възпроизвеждане на 4K дисплеи и може да бъде изрязано по време на редактиране при извеждане на Full HD. Има и специален режим на изрязване 4K UHD за допълнителен телефото обхват, както и Full HD запис с кадрова честота до 120p.

Canon EOS R7 – Видео режими

Какъвто и да е работният ви процес за видеоклипове, EOS R7 се вписва моментално

Независимо дали снимате бързи, спонтанни видеоклипове за социалните мрежи, или щателно планирани кадри на снимачната площадка на късометражен филм, EOS R7 осигурява превъзходни резултати.

За сериозните независими режисьори EOS R7 разполага с Canon Log 3: умишлено „плосък“ цветови профил, който не само запазва детайлите в най-светлите и най-тъмните части на сцената, но и улеснява цветовата корекция на кадрите при редактиране – задължително за сериозна видеопродукция. Поддържат се и цветовите пространства BT709, BT2020 и Cinema Gamut.

EOS R7 поддържа и видеоклипове с дължина над 30 минути – идеално решение за интервюта или събития, когато действието се развива през по-дълги периоди от време 3.

Водещата в класа си стабилизация на изображението на фотоапарата е изключително ефективна при заснемане на видеоклипове – идеална за документални филми и филмови проекти в стил „екшън“. Функцията Auto Level (Автоматично нивелиране) на фотоапарата, захранвана от вградения стабилизатор на образа, гарантира, че хоризонтите остават прави, а кадрите ви изглеждат професионално.

EOS R7 разполага и с гнезда за микрофон и слушалки за запис и наблюдение на нивата на звука, както и с HDMI връзка за външни записващи устройства и монитори.

А за тези, които се занимават сериозно със създаване на съдържание за социалните мрежи, се поддържа вертикално заснемане на видео – идеално за ролки и истории. EOS R7 също така поддържа директно поточно предаване на живо в YouTube4 и се свързва безпроблемно със смартфона ви, така че е лесно да изпратите съдържанието си там, където трябва.

 1. По време на заснемане на снимки с обектив f/1.2 централна AF точка, AF при единичен кадър, при 23°C/73°F, ISO100. С изключение на RF обективите с покритие за дефокусирано изглаждане
 2. 7 стъпки според стандарт CIPA с RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM при фокусно разстояние от 150 mm
 3. Макс. налично време за непрекъснат запис на видео: нормално: 6 ч.
  Видео при висока кадрова честота (Full HD 120/100 fps): 90 мин.
  Ако вътрешната температура на фотоапарата стане твърде висока, времето за запис може да намалее.
  4K 30p HQ: прибл. 60 мин. при стартиране от +23°C.
  4K 60p Crop: прибл. 60 мин. при стартиране от +23°C.
 4. Услугата за поточно предаване в реално време на фотоапарата поддържа само поточно предаване в реално време в YouTube. Преди да използвате услугата за поточно предаване в реално време, е необходима регистрация в image.canon. Проверете в YouTube за най-новите изисквания. Поточното предаване в реално време в YouTube може да бъде променено, спряно или прекратено без предизвестие. Canon не поема никаква отговорност за услугите, предоставяни от трети страни, включително за тяхното разпространение в реално време в YouTube.
 5. Услугата ще бъде пусната в края на юли 2022 г. и ще е необходима актуализация на фърмуера на фотоапарата
 6. RAW изображенията, заснети в режим на серия от снимки в RAW формат, не могат да бъдат проявени.
  Обработката на RAW изображения в облак е платена услуга.
  Необходимо е закупуване на план чрез Canon Imaging App Service Plans.
  За повече подробности, моля посетете: https://sas.image.canon/
 7. Режимът на снимане 4K 60p се изрязва до 55% от хоризонталната зона.

Свързани статии

 • ПРЕДИМСТВО

  Автоматично фокусиране от следващо поколение

  Предоставихме на EOS R7 технологията за задълбочено самообучение с изкуствен интелект и iTR AF, която можете да намерите в нашите фотоапарати EOS R3, EOS R5 и EOS R6.

 • ПРЕДИМСТВО

  Скорост и производителност

  Перфектният фотографски момент може да трае само части от секундата, затова проектирахме EOS R7 да бъде изключително бърз.

 • ПРЕДИМСТВО

  Преминаване към безогледен фотоапарат

  Мислите ли да надстроите вашия Canon DSLR? Оборудван с нови технологии, удобният за работа DSLR EOS R7 ви предоставя интуитивно управление с комфортна познатост.

 • ПРЕДИМСТВО

  Стабилизиране на образа от следващо ниво

  Представете си, че можете да снимате снимки с продължителна експонация без статив, като умишлено разфокусирате движещите се обекти, без да използвате статив.

 • ПРЕДИМСТВО

  Споделяйте с приятели

  EOS R7 е свързан фотоапарат, който може да работи заедно с вашия смартфон, таблет или компютър чрез приложението Canon Camera Connect.

 • БЮЛЕТИН

  Вдъхновете се, регистрирайте се сега

  Никога не пропускайте най-новите оферти от Canon, съвети и уроци, новини и покани за местни събития.