СКОРОСТ И ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ

Светкавично бърз при 15 кадъра в секунда и повече

За преходните моменти, траещи части от секундата, е нужен свръхбърз фотоапарат, който да ги заснеме. Представяме ви EOS R7 – изключително бърз безогледален фотоапарат за снимане на динамични сцени, спорт и дива природа, както и за ежедневна фотография.
Canon EOS R7 – Предимства – Скорост и производителност

Той може да заснема до 15 RAW + JPEG файла всяка секунда с помощта на механичния си затвор и до 30 fps с безшумния електронен затвор 1. Всичко с едновременно AF проследяване и автоматично експониране. По-големият буфер на паметта ви позволява да заснемате до 51 RAW файла или 224 JPEG изображения в една серия от снимки с 15 fps2.


Електронният затвор на фотоапарата има максимална скорост на затвора от само 1/16 000 секунди, което позволява на фотографите да замразяват и най-бързото движение, както и да използват широки отвори на диафрагмата при ярки условия, за да ограничат дълбочината на полето.

При използване на механичния затвор е налично и снимане без трептене – чудесно за снимане на спортни събития или събития на закрито. Тази функция се активира автоматично, ако се открие трептяща изкуствена светлина, и определя времето на всяка снимка така, че да съвпадне с максималната яркост на трептящата светлина. Резултатът е последователна експонация от едно изображение до друго.

Серия от снимки в RAW формат

Фотографите могат да изберат да заснемат серии от RAW изображения, заснети със скорост до 30 fps, като един файл, което помага да се организира големият брой кадри. След това отделните RAW изображения могат да бъдат извлечени или обработени в JPEG или HEIF файлове.

Когато е активирана функцията за предварително снимане, фотоапаратът ще записва изображения от 0,5 секунди преди натискането на бутона на затвора, което означава, че винаги ще улавяте момента – дори ако се е случил, преди да реагирате. Това е страхотна функция за снимане в дивата природа, когато изчаквате да заснемете уникален момент.

Canon EOS R7 – Серия от снимки в RAW формат

Създаден да реагира бързо

Ще забележите бързото и отзивчиво управление на EOS R7 от първия момент, в който го вземете в ръце. Мощният процесор за изображения DIGIC X осигурява почти мигновено стартиране и отлична реакция, така че винаги да сте готови за момента.

Изображенията могат да се записват на бързи UHS-II SD карти с памет – има място за две, благодарение на двата слота за карти на фотоапарата.

Процесорът DIGIC X също така осигурява на EOS R7 превъзходни възможности за проследяване на автофокуса и заснемане на серия от снимки. При използване на бързи UHS-II SD карти с памет с механичния затвор на фотоапарата могат да се заснемат серии от 51 RAW файла, 187 CRAW файла или 224 JPEG файла със скорост до 15 fps. Когато използвате електронния затвор с невероятните 30 fps, можете да заснемате серии1 до 42 RAW файла, 93 CRAW файла и 126 JPEG файла2.

Процесор Canon DIGIC X

Контролите за управление на фотоапарата са разположени инстинктивно, така че да попадат естествено под пръстите и палците ви, когато снимате с фотоапарата. Комбинираният мултиконтролер на AF и диска за управление са разположени удобно, близо до захвата за палец, така че не се налага да откъсвате поглед от визьора, за да регулирате AF точката, да променяте настройките или да разглеждате изображения. Изборът на AF точки с докосване и плъзгане е възможен и чрез сензорния екран на фотоапарата.

Canon EOS R7 – Селектор на точка за автоматично фокусиране

Плавно движение, заснето перфектно на видеоклип

EOS R7 е също така чудесен инструмент за заснемане на бързодвижещи се обекти на видеоклип, като например в спорта и дивата природа. Просто плъзнете превключвателя на захранването от „снимки“ на „видеоклипове“ и ще сте готови да заснемете 4K кадри с кадрова честота до 60p и Full HD до 120p. Движението се възпроизвежда плавно, а когато кадрите се забавят, сложните детайли се разкриват в плавно забавено движение.

Визьор, който е удоволствие да се използва

EOS R7 има удобен и динамичен електронен визьор (EVF) с 2,36 милиона точки, който осигурява кристалночист изглед към света около вас. Прегледайте какво точно ще заснемете, когато натиснете бутона за освобождаване на затвора – от експонацията и баланса на бялото до дълбочината на полето и стила на картината. Можете дори да преглеждате снимките в детайли с помощта на EVF.

И тъй като може да се персонализира, можете да изберете да показвате точното ниво на информация за снимане в EVF на фотоапарата, така че да сте информирани, но не и разсеяни. Потребителите, използващи EOS R7, могат също така да избират между Smooth mode (плавен режим) (честота на опресняване от 120 fps) и Power Saving mode (режим за пестене на енергия) (честота на опресняване от 60 fps).

Canon EOS R7 – Лесно използване

За тези, които преминават от DSLR фотоапарати, EVF на EOS R7 разполага с режим OVF Assist, който симулира усещането за оптичен визьор, като показва възможно най-голям динамичен обхват и тонална градация. Това е изживяване, подобно на DSLR, от нова система за безогледални фотоапарати.

 1. Скоростта на серията от снимки може да варира в зависимост от различните условия, вижте спецификациите за подробности.
 2. Съгласно стандартите за тестване на Canon с 32 GB UHS-II карта (по време на AF при единична снимка, ISO 100. Стандартен стил на снимката) Броят на изображенията зависи от различните настройки и използвания обектив. За подробности относно поддържаните обективи вижте „cam.start.canon

Свързани статии

 • ПРЕДИМСТВО

  Автоматично фокусиране от следващо поколение

  Предоставихме на EOS R7 технологията за задълбочено самообучение с изкуствен интелект и iTR AF, която можете да намерите в нашите фотоапарати EOS R3, EOS R5 и EOS R6.

 • ПРЕДИМСТВО

  Качество на изображението

  Независимо дали снимате снимки, или видео, 32,5-мегапикселовият CMOS сензор на EOS R7 и процесорът за изображения DIGIC X осигуряват зашеметяващи резултати.

 • ПРЕДИМСТВО

  Преминаване към безогледен фотоапарат

  Мислите ли да надстроите вашия Canon DSLR? Оборудван с нови технологии, удобният за работа DSLR EOS R7 ви предоставя интуитивно управление с комфортна познатост.

 • ПРЕДИМСТВО

  Стабилизиране на образа от следващо ниво

  Представете си, че можете да снимате снимки с продължителна експонация без статив, като умишлено разфокусирате движещите се обекти, без да използвате статив.

 • ПРЕДИМСТВО

  Споделяйте с приятели

  EOS R7 е свързан фотоапарат, който може да работи заедно с вашия смартфон, таблет или компютър чрез приложението Canon Camera Connect.

 • БЮЛЕТИН

  Вдъхновете се, регистрирайте се сега

  Никога не пропускайте най-новите оферти от Canon, съвети и уроци, новини и покани за местни събития.