Видео хибрид

Мечтата на създателя на съдържание. Един фотоапарат за снимки и видео

Javier Cortes снима балетист в театър с Canon EOS R6

Javier Cortes снима балетист в действие, която се упражнява в театър Massimo, Сицилия. ® Teatro Massimo.

Наред с превъзходните качествени снимки EOS R6 произвежда и изключително видео. Снимайте с разделителна способност до 4K/60p или с кадрова честота до 120p при заснемане на Full HD кадри – всички с Dual Pixel CMOS AF, осигуряващ непрекъснато проследяване на автоматичния фокус. Използвайте модерните технологии на фотоапарата, за да заснемете широк динамичен диапазон и красиви цветове.

Ръце държат Canon EOS R6 в естествена среда

Снимането от ръка може да се възползва напълно от мощния комбиниран обектив и вградения стабилизатор на образа на  EOS R6.

Заснемане на балетист на открито, заобиколен с колони

Заснемайте 4K 60p, за да уловите грацията и плавните движения на балета с изключителни детайли и естествен цвят.

Canon EOS R6, държан в нисък ъгъл, снимащ танцьор, който стои на пода

Подвижният екран помага за рамкирането на кадъра, когато се снима от нисък ъгъл, за драматичен ефект. ® Teatro Massimo.

Създайте вида и усещането, които желаете

EOS R6 може да заснема видео в различни разделителни способности и кадрова честота в зависимост от външния вид и усещането, което искате да постигнете.

При 4K UHD резолюция създателите на филми могат да улавят превъзходна яснота и детайлност и да избират кадрова честота от диапазон от стойности:
• 23,98p за кинематографичен вид и усещане
• 25p и 30p за нормално възпроизвеждане
• 50p и 60p за възпроизвеждане на плавно движение на динамични обекти или за създаване на ефекти на забавен кадър с половин скорост

При снимане с Full HD резолюция са достъпни допълнителни опции:
• 100p и 120p за още по-плавно възпроизвеждане на много бързодвижещи се обекти и екстремни бавни движения на четвърт скорост.*

Наред с обикновения интервал за таймер за снимки EOS R6 също поддържа заснемане на 4K и Full HD ускорено видео. Това позволява на видеографите да снимат промени в сцена, случващи се в много по-бавен времеви диапазон от нормалното, и да ги контрастират с кадри в реално време и с бавно движение.

* Звукът не се записва при снимане във Full HD 100/120p

Javier снима двама балетни танцьори в театър с Canon EOS R6

Javier снима балетните танцьори, като демонстрира изключителните възможности за създаване на филми на EOS R6, както и неговия 8-стъпков IS. ® Teatro Massimo.

Професионално качество на изображението

EOS R6 дава възможност да снимате с Canon Log 1 за резултати, които запазват детайлите в светлите части и сенките, когато снимате при условия с висок контраст. Видеото, записано с Canon Log 1, се подлага лесно на цветови корекции при постобработката, което улеснява придаването на конкретна визия, прилагането на конкретен цветови профил или осигуряването на цветово съответствие със записано чрез други фотоапарати видео в същия формат.

EOS R6 вече поддържа кодека H.265 заедно с по-традиционния H.264. Това позволява 10-битов 4:2:2 запис с изключително качество на изображението във вътрешна SD карта памет или външен рекордер чрез Micro HDMI изхода.

Справяне с динамичния диапазон

Когато снимате в условия на висок контраст, режимът за HDR видео на EOS R6 заснема редуващи се недоекспониран и правилно експониран кадър, които комбинира в общ кадър с подобрена детайлност в ярките зони. И това не е всичко.

EOS R6 също така поддържа HDR PQ формат както за видео, така и за снимки. Този режим с широк динамичен диапазон използва PQ трансферна функция за изображения, които изглеждат зашеметяващо, когато се възпроизвеждат на съвместими HDR дисплеи.

Фотоапаратът записва HDR PQ видео във формат, който отговаря на спецификацията BT.2100 (PQ) HDR, с компресия H.265, така че може да се редактира в съвместим софтуер.

Балерина позира в открито пространство, заобиколено с колони

„Canon EOS R6 ми позволява да подобря представянето си като филмов режисьор.“

Dual Pixel CMOS AF II

Нашата актуализирана система Dual Pixel CMOS AF II позволява плавно, уверено непрекъснато фокусиране във всички режими на запис. Той също така разполага с разпознаване на лица и очи, опериращо върху над 100 на сто от кадъра,* което го прави идеален за бързи снимки. Системата може също така да разпознава котки, кучета и птици и да ги проследява в кадъра с лекота, като регулира фокуса, за да ги поддържа ясни.

Лесно е да създадете и преходи в стил „дръпване на фокуса“,​които изместват областта на острота от едно място на друго, заедно с вниманието на вашата аудитория. Това е изкусен професионален ефект и EOS R6 го улеснява. Просто докоснете сензорния екран на фотоапарата (или екрана на свързано смарт устройство) и фотоапаратът плавно ще фокусира отново със скорост, определена от вас в системата му с менюта.

* Само със съвместими обективи. Може да не е възможно да се премести AF рамката до ръба на екрана при някои сцени и обекти.

EOS R6 разполага със „зебри“ – раирани шарки, които са насложени на екрана, за да ви предупредят, че обект или зона се приближава до определено ниво на яркост и потенциално преекспониране. Те могат да бъдат настроени да се задействат при различни нива на яркост с помощта на опциите в главното меню на EOS R6.

Балерина позира в открито пространство, заобиколено с колони

Фокусирайте се върху най-важното

Със своя усъвършенстван автофокус с Dual Pixel CMOS AF II EOS R6 идентифицира и проследява движещи се обекти както никой друг предишен безогледален фотоапарат.
Фотоапарат Canon EOS R6, държан от ръка

® Teatro Massimo.

Инструменти, които ще ви помогнат за фокусиране
Когато фокусирате ръчно, EOS R6 предлага редица инструменти, които да ви помагат да постигнете критична яснота и да получите резултатите, които търсите.

Пик на фокуса
Краищата на фокусираните части на сцената се очертават в цвят по ваш избор.
Увеличение на фокуса
С увеличаването на изображението, първо с 5x, а след това с 10x, ще можете да видите по-добре изображението и да оцените фокуса.
Поддръжка на Dual Pixel CMOS AF
За първи път видяна в нашата кинокамера Cinema EOS C300 Mark II, технологията Dual Pixel CMOS AF на EOS R6 измерва разстоянието на обекта, като използва алгоритмите си Dual Pixel и извежда индикатор, който показва дали обектът е, или не е на фокус.

Време на снимане

EOS R6 предлага запис на видео с висока производителност и възможности за снимки, поместени в корпус с компактен дизайн. При най-високите кадрови честоти и разделителни способности неминуемо се генерира топлина поради разделителната способност, кадровата честота и способността за автоматично фокусиране. Приблизителното време на снимане за наличните разделителни способности и кадровата честота в среда от 23°C/73°F при стартиране в студено време са подробно описани по-долу.

4K 60P
– 94% ширина на сензора: 30 минути
– APS-C изрязване (5,1 K предискретизация): 35 минути *1

4K 30P
– 94% ширина на сензора: не се ограничава от топлината
– APS-C изрязване (5,1 K предискретизация): 40 минути *1
*1 Записът е ограничен до 29 минути и 59 секунди. Показва времето, когато записът може да бъде възобновен незабавно

Ако фотоапаратът достигне температурния си лимит, се препоръчва да го изключите, за да може да се охлади.
Приблизителното време за възстановяване за среда от 23°C/73°F е посочено по-долу, но се влияе от различни фактори, като температура на околната среда, продължителна работа на фотоапарата и избраната разделителна способност на снимане. Времето, след което ще е наличен пълният запис, ще варира в зависимост от температурата на околната среда.

4K 60P
– 10 минути на охлаждане дават прибл. 5 минути за запис

„СЪЗДАВАНЕТО НА ФИЛМИ ИМА СИЛАТА ДА ВИ ОТВЕДЕ НА ПЪТЕШЕСТВИЕ“

Фотографската чанта на Javier Cortes

Основният комплект, използван за професионално създаване на филми.

Javier Cortes държи фотоапарат Canon EOS R6

Фотоапарати

EOS R6

Каквото и да снимате, както и да го снимате, EOS R6 ви позволява да бъдете креативни по начини, които никога не сте предполагали, че са възможни.

Научете повече

Обективи

Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM

Един от троицата професионални вариообективи RF на Canon, този обектив може да се похвали с бърза диафрагма и стабилизатор на образа, включително Nano USM мотор за безшумно фокусиране.

Научете повече

Обективи

Canon RF 15-35mm F2.8L IS USM

Най-бързият ултраширокоъгълен обектив на Canon, отличаващ се с Nano USM мотор, стабилизатор на образа от 5 стъпки, както и 3 асферични и 2 UD елемента за поразителна острота. Wanda казва, че й помага да създава „красиви и невероятно ясни изображения“.

Научете повече

Canon RF 50mm F1.2L USM

Обектив, който задава нови стандарти във фотографското представяне, предоставя превъзходна острота, допълнителен творчески контрол и характеристики при слаба светлина, които са просто забележителни.

Научете повече

Свързани статии

Разгледайте тези статии, за да разберете как Canon EOS R6 се представя отлично в толкова много области.

 • РАБОТА И СВЪРЗАНОСТ

  Проектиран от Canon за вас

  Дизайнът на EOS R6 ще бъде успокояващо познат още от първия момент.

 • СКОРОСТ

  EOS R6 – Безшумна серия от снимки

  Използвайте EOS R6, за да снимате серия от снимки и до 20 кадъра в секунда безшумно.

 • АВТОМАТИЧЕН ФОКУС

  Фокусирайте се върху най-важното

  Със своя усъвършенстван автофокус с Dual Pixel CMOS AF II EOS R6 идентифицира и проследява движещи се обекти като никой друг предишен безогледален фотоапарат.

 • КАЧЕСТВО НА ИЗОБРАЖЕНИЕТО И СТАБИЛИЗАТОР

  Чудесно качество на изображението при не толкова чудесни условия

  В основата на EOS R6 ще намерите технологии, споделени с нашия водещ фотоапарат EOS-1D X Mark lll.