РАБОТА И СВЪРЗВАНЕ

Проектиран от Canon, за вас

Фотограф настройва Canon EOS R6 за снимка

Ако някога сте използвали EOS фотоапарат, аспектите на дизайна на EOS R6 ще бъдат успокояващо познати още от първия момент, в който го вземете в ръката си. А ако не сте? Ами, ние мислим, че ще обикнете това как контролите му попадат инстинктивно под пръстите ви и как усъвършенстваният му EVF изглежда така, сякаш няма нищо между вас и обекта ви.

Wanda Martin, гледаща през обектива, прикрепен към Canon EOS R6

® Teatro Massimo.

Електронен визьор с висока резолюция

Електронният визьор на EOS R6 с 3,69 милиона точки дава изглед толкова ясен, че бихте си помислили, че все още използвате DSLR. Със скорост на опресняване от 120 fps и 100-процентово покритие ще се почувствате напълно потопени във фотографията си, като същевременно ще можете да визуализирате точно как ще изглежда крайната ви експонация. Екранът може също да се завърти и съхранява спрямо корпуса на фотоапарата, обърнат навътре, за допълнителна защита.

EVF се допълва от 3-инчов подвижен сензорен екран с 1,62 милиона точки, който се отклонява от фотоапарата и се върти на 270˚, което позволява лесно фотографиране и заснемане от творчески ъгли. Чрез докосване, плъзгане и прищипване на този сензорен екран фотографите могат да снимат, разглеждат изображения и опции за достъп в системата от менюта на фотоапарата. Докосването с два пръста на екраните с менюта увеличава моментално текста за по-лесно четене.

Близък план на изрязан изглед на Canon EOS R6
Canon EOS R6 с обектив в ръка

Интуитивни, ергономични контроли

Бутоните, дисковете и другите контроли попадат инстинктивно под пръстите и палците, когато държите EOS R6, което улеснява регулирането на настройките, без да се налага да сваляте фотоапарата от окото си.

Заден диск за управление, който попада точно под палеца ви, допълва основния диск за управление на фотоапарата, който лесно се открива от показалеца ви. Има и задно колело за навигация при възпроизвеждане на изображения, а програмируем пръстен за управление на обектива може да се намери при RF обективи. Оформена ръкохватка е проектирана за удобство, когато снимате за дълги периоди от време.

Специален диск за избор на режим се използва за превключване между режимите на снимане, докато отделни предни и задни дискове могат да бъдат програмирани за регулиране на отвора на диафрагмата и скоростта на затвора по начин, който най-добре отговаря на вашия начин на работа. Зоните на фокусиране могат да бъдат премествани по екрана с помощта на специално управление на AF с джойстик или чрез интерфейса на сензорния екран на фотоапарата.

Скелетен изглед на задния и предния край на фотоапарата

Корпусът от магнезиева сплав на EOS R6 вдъхва увереност, а също е устойчив на прах и влага, така че можете да продължите да снимате с увереност дори когато условията са неблагоприятни.

Механизмът на затвора на EOS R6 е прецизно настроен, за да има по-мек, но успокояващо удовлетворяващ звук, който е по-малко вероятно да бъде забелязан от вашия обект. Той е оптимизиран за високоскоростно снимане и оценен за 300 000 задействания. Затворът също може да бъде настроен да остане отворен или затворен, докато сменяте обективи или изключвате фотоапарата – защитавайки сензора или оставайки готов за действие.

„Екранът с променлив ъгъл улесни бързото снимане от различна перспектива.“

Двойни слотове за карти за гъвкаво снимане

Налични са два слота за SD карти за памет, съвместими с най-новата UHS-II технология за бързо записване на данни и висока скорост на предаване. Конфигурирайте фотоапарата да запазва JPEG и RAW файлове на различни карти или да прави резервно копие, докато снимате, за допълнителна увереност. EOS R6 може също така да бъде конфигуриран да записва снимки на една карта и филмови кадри на друга, като ви помага да останете организирани през процеса на творчество.

Двойни слотове за карти на EOS R6

Стимулиране на вашата фотография

EOS R6 използва чисто нова литиево-йонна батерия с по-голям капацитет, която дава възможност за повече снимки с едно зареждане, отколкото при LP-E6N. LP-E6NH е съвместим с други EOS фотоапарати, а EOS R6 може да се захранва също и от по-стари батерии LP-E6N и LP-E6.*

USB зареждането е достъпно чрез официалния захранващ адаптер PD-E1 на Canon или чрез PD-съвместими зарядни устройства и външни батерии за допълнително захранване на батерията, когато имате нужда от това. Предлага се и опционна ръкохватка с батерии BG-R10, която позволява да се използват две батерии наведнъж за по-дълги времена на снимане и осигурява дублиращи контроли и допълнителен комфорт за снимане в портретна ориентация.


*Скоростта на снимане и броят на кадрите от зареждане могат да бъдат намалени, когато използвате по-стари батерии LP-E6N

Двойни слотове за карти на EOS R6
Преглеждане на снимка, заснета с Canon EOS R6, на смартфон с фотоапарата на заден фон

® Teatro Massimo.

По-свързан от всякога

EOS R6 разполага с вградена Wi-Fi връзка и постоянно включен Bluetooth с ниска консумация, което поддържа постоянна връзка със съвместими смарт устройства. За да преглеждате и избирате изображения на SD картите на вашия фотоапарат и да ги споделяте с аудиторията си онлайн, просто стартирайте приложението Canon Camera Connect на съвместим смартфон или таблет* и фотоапаратът ще се свърже незабавно чрез Wi-Fi, като ви позволява да прехвърлите желаните файлове с изображения и да добавете GPS информация, ако е необходимо. Възможно е също така да снимате дистанционно от вашето смарт устройство или да конфигурирате EOS R6 за автоматичен пренос на изображения, така че изображенията да се изпращат на вашето устройство автоматично, докато ги снимате.

Тази Wi-Fi свързаност позволява също дистанционно управление на фотоапарата от софтуера EOS Utility, който предлага заснемане с изглед в реално време и дистанционно сърфиране и управление на фотоапарата, което ви позволява да снимате от труднодостъпни ъгли или от разстояние или в студио. А за най-доброто управление на фотоапарата е наличен комплект за разработка на софтуер за изтегляне, за да можете да създадете софтуер, който да работи заедно с вашия EOS за бизнеса или хобито ви. За да научите повече, посетете https://developers.canon-europe.com/s/

Заснемане на балетен танцьор в закрита/домашна среда, лаптоп, свързан безжично към фотоапарата и показващ същата снимка

Безжично снимане чрез тетъринг с EOS R6

Изпращайте изображения директно от фотоапарата в облака

Новата облачна услуга за фотография image.canon на Canon позволява на потребителите да съхраняват оригиналните си изображения, включително RAW файлове, онлайн до 30 дни. След това файловете с изображения могат да бъдат преместени в определеното от потребителя 10 GB хранилище, Google Drive, Creative Cloud * на Adobe или локално офлайн хранилище.

EOS R6 позволява изображенията да се качват автоматично в облака image.canon, така че те да бъдат готови и да ви чакат на вашия синхронизиран настолен компютър/Mac, когато се върнете у дома. Оценките, приложени с помощта на бутона RATE на фотоапарата, се запазват, така че можете да намерите любимите си изображения незабавно.

Canon EOS R6, поставен до чаша за чай

Вграден FTP

За професионални фотографи, които имат нужда да доставят снимки директно на клиентите бързо и сигурно от местоположението, EOS R6 предлага вградени FTP и FTPS с помощта на вградената във фотоапарата Wi-Fi 2,4 Ghz. Настройките на FTP могат да бъдат конфигурирани във фотоапарата и до 9 предварително зададени настройки да бъдат записани за незабавно извикване.

Когато снимките се оценяват във фотоапарата с бутона RATE, тези метаданни могат да се предават заедно с файловете с изображения – безценна информация за редакторите на снимки и служителите на агенцията.

Свързани статии

Разгледайте тези статии, за да разберете как Canon EOS R6 се представя отлично в толкова много области.

 • Javier Cortes улавя танцовите движения с EOS R6

  ВИДЕО ХИБРИД

  Един фотоапарат за снимки и видео

  Наред с превъзходните качествени снимки EOS R6 произвежда и изключително видео.

 • балетно изпълнение срещу море на заден фон

  КАЧЕСТВО НА ИЗОБРАЖЕНИЕТО И СТАБИЛИЗАТОР

  Чудесно качество на изображението при не толкова чудесни условия

  В основата на EOS R6 ще намерите технологии, споделени с нашия водещ фотоапарат EOS-1D X Mark lll.

 • Фокусиране върху важното с EOS R6

  АВТОМАТИЧЕН ФОКУС

  Фокусирайте се върху най-важното

  Със своя усъвършенстван автофокус с Dual Pixel CMOS AF II EOS R6 идентифицира и проследява движещи се обекти като никой друг предишен безогледален фотоапарат.

 • Мъж в балетна поза

  СКОРОСТ

  EOS R6 – Безшумна серия от снимки

  Използвайте EOS R6, за да снимате серия от снимки и до 20 кадъра в секунда безшумно.