Качество на изображението

Чудесно качество на изображението при не толкова чудесни условия

В основата на EOS R6 ще намерите технологии, споделени с нашия водещ фотоапарат EOS-1D X Mark III. CMOS сензор с 20,1 мегапиксела и процесор DIGIC X работят заедно, за да осигурят отлично качество на изображението, а пикселите с голям размер на сензора осигуряват идеален баланс на разделителна способност, ниска осветеност и динамичен диапазон, които ще накарат фотографията ви да тържествува. Независимо дали снимате портрети, пейзажи, диви животни, или пътуване, EOS R6 предоставя изображения, които са забележимо по-добри.

Нивата на цифровия шум се поддържат ниски директно през нормалния диапазон на ISO на фотоапарата до максимална ISO 102,400 чувствителност (разширяваща се до ISO 204,800), което ви помага да заснемате невероятни изображения дори при ниска осветеност. Широкият динамичен диапазон спомага за запазване на детайлите в най-ярките и най-тъмните части на сцената, когато снимате в условия на висок контраст.

Заснемане на тонове на кожата с EOS R6 при условия на ниска осветеност

Тоновете на кожата са заснети с изящни детайли и мек цвят дори и при условия на ниска осветеност.

© Wanda Martin / Посланик на Canon

момиче в грациозна балетна поза в стая с приглушена светлина

Canon EOS R6 улавя невероятни детайли както в ярки зони, така и в сенките благодарение на високия динамичен диапазон на сензора.

© Javler Cortes / Посланик на Canon

Мощен стабилизатор на образа за нови начини на снимане

Canon EOS R6 включва вграден петосев стабилизатор на образа (абревиатура: IBIS), който предоставя защита от трептене на фотоапарата, когато снимате с всеки обектив, монтиран на фотоапарата. Сензорът предоставя корекция на ротация, X-Y и накланяне – завъртане, така че всички EF и RF обективи могат да се възползват от новата 5-осева корекция както за кинорежисьори, така и за фотографи. Въпреки това, когато е поставен съвместим оборудван с IS RF1 обектив, фотоапаратът и системите за стабилизация на обектива се комбинират, като заедно компенсират за движението накланяне – завъртане, и създават система за интелигентна стабилизация, която предоставя нови нива на характеристики на изображението.

RF гнездото включва широк диаметър, като позволява на сензора в EOS R6 да се движи по-далеч в полето за изображения, създадено от обектива. Като резултат определени обективи без оптичен IS могат да се възползват от системата с до 8 стъпки.

Когато използвате RF обективи със стабилизатор на образа1, вграденият стабилизатор на образа комуникира в реално време чрез високоскоростна комуникация с гнездото и си сътрудничи за ефективно коригиране на трептенето на фотоапарата, включително при дишане, ходене или просто докато държите фотоапарата. Поправянето на движения с ниска и висока честота по този начин ви предоставя нови нива на стабилност и може да създаде невероятното предимство от 8 стъпки2.

Заснемане на балетни движения с мощния стабилизатор на образа на EOS R6

Това е експонация от четири секунди, която беше заснета от ръка, демонстрирайки забележителния вграден стабилизатор на образа в комбинация с RF 15-35mm f2.8L IS USM и вградения му стабилизатор.

© Wanda Martin / Посланик на Canon

Файлове с изображения от следващо поколение

Наред с JPEG и CR3 RAW файлове вече е възможно да се заснемат файлове на изображения с високоефективен формат от следващо поколение с помощта на Canon EOS R6. HEIF файловете предлагат по-добро качество от JPEG файловете, но с приблизително същия размер и по-малко изкривявания. Този устойчив формат позволява 10-битов цвят за по-динамичен диапазон и заснемане на HDR PQ изображения.

Съвместимостта на HEIF файловете нараства непрекъснато. Те могат да бъдат редактирани с помощта на добре познати приложения за изображения на вашия настолен компютър/Mac по същия начин, както JPEG файловете. HEIF файловете също могат да бъдат обработвани във фотоапарата, за да се получат стандартни JPEG файлове, които след това да се запишат на SD карта.

въздушен изглед, заснет с EOS R6

Обработка на изображенията, която ви дава предимство

Процесорът на изображения DHIC X на EOS R6 играе решаваща роля за постигането на впечатляващата скорост и качество на изображението, като позволява на фотографите да прилагат сложна обработка на изображението във фотоапарата, докато снимат или след това.

Фокусирайте се върху най-важното

Със своя усъвършенстван автофокус с Dual Pixel CMOS AF II EOS R6 идентифицира и проследява движещи се обекти като никой друг предишен безогледален фотоапарат.

„Много ме впечатли работата на фотоапарата при слаба светлина – възпроизвеждането на цветовете беше невероятно. Цветът е важен за мен.“

Корекция на яснотата

Добавена е опция за яснота в менюто за стилове на картината на фотоапарата и в неговото оборудване за вътрешна обработка на RAW. Това коригира микро контраста в снимки и видео, като подобрява (или омекотява) текстурата и остротата. Яснотата може да се регулира чрез ±4 стъпки и е особено ефективна за подобряване на детайлите в пейзажи и за подобряване или намаляване на отличителни черти на лицето, като бръчки, в портрети.

Цифрова оптимизация на обектива

Технологията с цифров оптимизатор на обектива (DLO) във фотоапарата помага на обективите да работят по най-добрия начин, като намалява ефекта на естествените оптични явления, като появата на ресни, изпадане на светлината и дори лекия ефект на омекотяване на оптичния нискочестотен филтър на EOS R6. Резултатите са изключително впечатляващи и могат да се прилагат или във фотоапарата (докато снимате или след това), или на етап постпродукция, използвайки софтуер Digital Photo Professional. Предлагат се две нива на DLO: стандартно и високо.

Замислена двойка, заснета с EOS R6

Разширен динамичен диапазон

Подобрените технологии за автоматично оптимизиране на осветеността (ALO) и Highlight Tone Priority+ позволяват на фотографите да снимат JPEG и HEIF файлове с разширен динамичен диапазон. Това е чудесно за запазване на детайлите в ярки осветени зони и тъмни сенки в изображения направо от фотоапарата. Когато снимате портрети, лицата могат да се осветят лесно във фотоапарата, след като снимката е направена, за страхотни резултати.

Свързани статии

Разгледайте тези статии, за да разберете как Canon EOS R6 се представя отлично в толкова много области.

 • АВТОМАТИЧЕН ФОКУС

  Фокусирайте се върху най-важното

  Със своя усъвършенстван автофокус с Dual Pixel CMOS AF II EOS R6 идентифицира и проследява движещи се обекти като никой друг предишен безогледален фотоапарат.

 • ВИДЕО ХИБРИД

  Един фотоапарат за снимки и видео

  Наред с превъзходните качествени снимки EOS R6 произвежда и изключително видео.

 • СКОРОСТ

  EOS R6 – Безшумна серия от снимки

  Използвайте EOS R6, за да снимате серия от снимки и до 20 кадъра в секунда безшумно.

 • РАБОТА И СВЪРЗАНОСТ

  Проектиран от Canon за вас

  Дизайнът на EOS R6 ще бъде успокояващо познат още от първия момент.

  1. Без RF 800MM F11 IS STM / RF 600MM F11 IS STM
  2. 8 стъпки според стандарт CIPA с RF 24-105mm F4 L IS USM при фокусно разстояние от 105 mm