СТАТИЯ

Canon EOS-1D X Mark III: професионално филмопроизводство

Canon EOS-1D X Mark III

Творческите режисьори и разказвачите на визуални истории могат да използват Canon EOS-1D X Mark III за заснемане на пълнокадрово 4K видео при 60 кадъра в секунда, като записват кадри вътрешно, използвайки 10-битовия кодек HEVC/H.265 с Canon Log или 12-битов RAW, за разширен динамичен обхват и лесна корекция на цветовете по време на редактиране.

4K запис и 5,5 K Raw

Независимо от вашия работен процес за редактиране Canon EOS-1D X Mark III може да заснеме кадри, които ще се поберат точно и ще позволят нови нива на качество на изображението и творчество.

Заснемайте предискретизирано DCI 4K/60p видео вътрешно, като използвате цялата ширина на сензора*, така че вашите обективи да виждат същото, както когато правите снимки. Canon EOS-1D X Mark III може да снима в съотношение на страните 17:9 DCI или 16:9 UHD и да записва резултатите, като използва или кодек H.264, или като 10-битов H.265 кодек, когато използвате Canon Log. Кадрите, заснети по този начин, са умишлено с нисък контраст, така че да е по-лесна корекцията на цветове в постпродукцията.

Canon EOS-1D X Mark III

Canon EOS-1D X Mark III може също така да записва 5,5 K RAW видео вътрешно в своите CFexpress карти, което предоставя на видеографите безпрецедентно качество на изображението. Очаквайте по-естествена градация на цветовете и по-широк динамичен диапазон, което ще ви позволи да виждате повече детайли в светлите и тъмните зони (динамичен диапазон до 12 стъпки).

Тези 12-битови CRM файлове с резолюция 5472 x 2886 пиксела могат да се записват в стандартни или компресирани формати и да се обработват с помощта на софтуера Digital Photo Pro, доставен с фотоапарата) или с много водещи софтуери за нелинейно видеоредактиране. Canon EOS-1D X Mark III може също така да записва паралелно 4K заместващо видео, което може да се използва за ускоряване на работните процеси по редактиране.

Достъпен е и Full HD запис с Dual Pixel AF при кадрова честота до 120 fps. Идеален за ефекти със забавено четири пъти движение.

* Режимът UHD 4K не използва пълната ширина на сензора на фотоапарата

Технология Dual Pixel CMOS AF

Когато снимате видео, технологията Dual Pixel AF осигурява гладко фокусиране на обекти, избрани чрез докосване на екрана на фотоапарата (или екрана на смарт устройство, работещо с приложението Canon Camera Connect).* Лица и други обекти могат да бъдат проследявани в рамките на сцената и фотоапаратът гладко ще ги фокусира повторно, за да ги поддържа ясни. Можете дори да изберете кое око да фокусира приоритетно системата за фокусиране или да оставите фотоапаратът да избере най-близкото до фотоапарата.

* Функцията Dual Pixel AF работи във всички режими с изключение на режим 4K без изрязване или RAW при 60p/50p запис.

Пик на фокуса

Когато фокусирате ръчно, пикът на фокуса определя кои области на сцената са на фокус, като ги подчертава с цветни очертания. Това също показва дълбочината на полето, като подчертава области, които ще изглеждат ясни при избраната бленда.

Стабилизация на изображението за филми

Movie Digital IS осигурява високоефективна 5-осева стабилизация на изображението, когато снимате от ръка – изглаждане на трептенето, причинено от движението на фотоапарата. Усъвършенстван режим открива и коригира според вида на движение при ходене с фотоапарата – например при проследяване на движещ се обект.

Резултатите са просто превъзходни – стабилни, гладки професионални кадри, които изглеждат страхотно наравно с всичко, заснето на специализирани видеокамери от висок клас.

Извличане на неподвижни кадри с висока разделителна способност

Видео, заснето в 4K, може да се използва за генериране на 8,8-мегапикселови снимки. Просто възпроизведете въпросните кадри на гърба на фотоапарата в режим на забавено движение и използвайте бутона на затвора, за да извлечете неподвижен кадър. Това е чудесен подход за бързо движещи се обекти, които вече могат да се снимат в 4K 60p с неподвижни кадри, извлечени след това.


< Обратно към общия преглед на Canon EOS-1D X Mark III

Свързани статии