СТАТИЯ

Canon EOS-1D X Mark III: Снимките остават ясни. Запазете фокуса.

Canon EOS-1D X Mark III
© Ben Thouard

Независимо дали снимате със сензационния оптичен визьор на EOS-1D X Mark III, или използвате неговия щедър 3,1-инчов сензорен екран, няма как да не забележите скоростта, точността и прецизността на революционната му AF система. Алгоритмите със задълбочено самообучение са програмирани да идентифицират различни спортове, докато разпознаването на лица и очи се комбинира с усъвършенствана способност за проследяване, която проследява спортисти дори когато носят очила или каска.

Без значение колко бързо се развива действието EOS-1D X Mark III се движи по-бързо, като настройва фокуса, за да ви предостави критичния фокус, когато имате нужда от него.

Специален сензор за изображения и процесор за фокусиране

Когато представихме EOS 650 през 1987 г., това доведе до революция на SLR пазара с линейни CMOS сензори за автофокус. Те са толкова способни, че все още се използват в EOS DSLR фотоапаратите и до днес, но EOS-1D X Mark III прави следващата стъпка с нова технология.

Canon EOS-1D X Mark III

Когато композирате, фокусирате и снимате през оптичния визьор на Canon EOS-1D X Mark III, вие сте част от революция в AF дизайна. Специализиран CMOS сензор за изображения се използва ексклузивно за автоматично фокусиране, като подобрява точността и прецизността и позволява много повече точки за фокусиране във визьора. За AF обработката се грижи специализиран DIGIC 8 процесор, чиято единствена задача е да се грижи за AF, когато използвате оптичния визьор.

Canon EOS-1D X Mark III може да се похвали с 191 AF точки, от които 155 са кръстовидни за допълнителна чувствителност – идеални за приковаване на критичен фокус върху бързодвижещи се спортисти и животни при ниско ниво на осветление. Тези AF точки могат да се използват самостоятелно за изключително селективно фокусиране, в малки групи и зони, които могат да бъдат придвижвани в кадъра, или всичко заедно с фотоапарата, който да избира най-добрите точки, които да използва автоматично.

Canon EOS-1D X Mark III

Поведението на системата за непрекъснато фокусиране на фотоапарата може да се регулира според вида на действието, което снимате. Просто изберете от четири настройки за случаи или използвайте новата настройка за автоматично разпознаване на случай, която ще избере най-подходящото поведение за текущата задача.

Огледална система

За да може EOS-1D X Mark III да се фокусира точно при високи скорости на непрекъснато снимане, трябваше да му дадем изцяло преработена рефлекторна огледална система. Жизненоважно е огледалата на фотоапарата да се връщат възможно най-бързо в позициите си на покой между всеки кадър и без „отскок на огледалото“, ако те продължават да насочват светлината към AF сензора. Това е нещо, което се случва вътре в EOS-1D X Mark III до 16 пъти всяка секунда – изключително постижение на машинното инженерство.

Технология Dual Pixel CMOS AF

Когато използвате EOS-1D X Mark III като безогледален фотоапарат, в режим Live View автоматичното фокусиране се извършва от нашата световноизвестна AF система Dual Pixel CMOS. Това превръща практически всеки пиксел на сензора на фотоапарата в пиксел за изображения и пиксел за автоматично фокусиране с откриване на фаза.

Dual Pixel CMO може да работи бързо при заснемане на снимки, проследяване на движещи се обекти в кадъра и по-плавно при заснемане на видео, което позволява професионални ефекти с издърпване на фокуса от един обект върху друг.

Внедряването на Dual Pixel CMOS AF технологията в EOS-1D X Mark III вижда пиксели с възможност за фокусиране по цялата височина на кадъра и над 90 процента от ширината му. Производителността се е увеличила до ниво, при което е възможно да се снима със скорост от 20 fps с бързо, точно и непрекъснато фокусиране. Същият AF алгоритъм със задълбочено самообучение, който е наличен при използване на фотоапарата в режим на визьор, е достъпен за Dual Pixel CMOS AF, така че можете да сте сигурни, че критичната острота се поддържа върху обекта, животното или човека, който се проследява.

Canon EOS-1D X Mark III

< Обратно към общия преглед на Canon EOS-1D X Mark III

Свързани статии