СТАТИЯ

Canon EOS-1D X Mark III: Създаден да бъде като продължение на вас

Canon EOS-1D X Mark III

От момента, в който го вземете, ще разберете, че Canon EOS-1D X Mark III е нещо специално. Дизайнът му е резултат от години усъвършенстване и еволюция, но въпреки това използва нови технологии, които ще трансформират начина, по който работите.

Интелигентно управление на една ръка разстояние

Дадохме на Canon EOS-1D X Mark III чифт интелигентни контролери – един за хоризонтално снимане, а другият за вертикално. Тези революционни устройства, вградени в бутоните AF-ON на фотоапарата, са оформени като традиционен джойстик, но с поведение по-скоро на миниатюрен тъчпад, който може да се използва за превъртане на AF точки по екрана.

Всеки контролер е персонализиран за чувствителност и скорост и реагира интуитивно дори когато носите ръкавици. Фотоапаратът автоматично дезактивира вертикалния контролер, когато снимате хоризонтално, за да се избегнат случайни движения.

Canon EOS-1D X Mark III

Вашият прозорец към света

Оптичният визьор на Canon EOS-1D X Mark III (OVF) е радост за собственика. Голям, светъл и ясен – той ви позволява да композирате и да снимате с инстинкт и интуиция. По-удобен е за използване за дълги периоди от време, отколкото EVF, и ви дава преглед в реално време на събития, които не са засегнати от електронното „закъснение“.

Canon EOS-1D X Mark III

Интелигентният овърлей на визьора на Canon EOS-1D X Mark III поставя информацията точно там, където ви е необходима, за да можете да бъдете информирани, без да се разсейвате. Естествено, той е персонализируем, така че можете да показвате само данните, които искате да видите. След обратна връзка от професионални спортни фотографи това включва и часовник, който ви помага да сте на точното място в точното време.

Точките за фокусиране се показват с помощта на червен матричен дисплей, който е по-прецизен и по-детайлен от еквивалентните дисплеи в други фотоапарати от серията EOS-1D, което улеснява видимостта в тъмното.

При тежки условия...

Canon EOS-1D X Mark III е създаден, за да издържа на тежките условия на професионалната фотография – от предизвикателствата пред журналистите до ниските температури и дъждовете в дивата природа. Затворът на фотоапарата е проектиран за 500 000 цикъла, а тялото му от магнезиева сплав използва водоустойчиви уплътнения, за да се предпази от прах и влага, за да можете да продължите да снимате при лошо време. Няколко от бутоните на Canon EOS-1D X Mark III са осветени, така че да можете да ги виждате ясно в тъмното.

Canon EOS-1D X Mark III

Подобрен капацитет на батерията

Новият процесор DIGIC X, вграден в Canon EOS-1D X Mark III, е не само мощен, но и ефективен. На практика с предоставената в комплекта батерия LP-E19 фотоапаратът може да осигури над два пъти повече време за снимане от предходния EOS-1D X Mark II, което означава приблизително 2850 снимки с едно зареждане.

EOS-1D X Mark III е съвместим и с по-стари батерии LP-E4N, въпреки че най-високата кадрова честота ще бъде ограничена до 14 fps.


< Обратно към общия преглед на Canon EOS-1D X Mark III

Свързани статии