REDLINE CHALLENGE

Redline Challenge е за амбициозни фотографи любители, които искат да предизвикат творчеството си и да изпробват техническите си умения.

REDLINE CHALLENGE

И победителят е…

Piotr Skrzypiec от Словения с печелившото си изображение: Lost Highway. 


„Това е огромно постижение. За мен, като потребител на Canon, наградата е най-добрият комплект оборудване, което мога да си представя“, възкликва фотографът и вече собственик на Canon EOS R5 и допълнително оборудване на Canon на обща стойност над 14 000 евро. Piotr ще се заеме и с лична фотографска задача, поставена и ръководена от посланика на Canon и световноизвестен фотограф, Lorenz Holder.

„Когато мъглата се появява само няколко пъти годишно, е много трудно да се стигне до мястото в точния момент. В тези условия беше наистина невероятно да се види“, споделя Piotr, фотографът на печелившото изображение Lost Highway, заснето с Canon EOS 5D Mark IV при 30 s, f/8 и ISO 800. © Piotr Skrzypiec

СТАТИЯ

Redline Challenge: победителят

От 32 000 до 20, до 1...Открийте историята зад печелившото изображение на тема „Светлина в тъмното“.

ИЗБИРАНЕ НА ПОБЕДИТЕЛЯ

Процесът на оценяване

Петима съдии, два дни и много силен списък с финалисти фотографии, избрани от над 30 000 записвания. Разберете как е избрано печелившото изображение, докато надникваме зад кулисите с Kai Wong в тайно място в Лондон, Великобритания.

Canon Camera

СПИСЪКЪТ С ФИНАЛИСТИ

Светлина в тъмнината – вижте списъка с финалистите

Вижте кадрите, които привлякоха вниманието на нашите съдии, от хилядите записвания.
Canon Camera

ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С НАШИЯ СЪДИЯ

Открийте вдъхновение в работата на 13-кратния финалист на Red Bull Illume Lorenz Holder

Известен с неговия свеж и драматичен стил – колкото изкуство, толкова и фотография – и с изключителната му способност да улавя неочакваното дори и в най-трудните условия, световноизвестният фотограф Lorenz е съвършеният избор за съдия и ментор на Redline Challenge.

ИНСТРУКЦИИТЕ

Овладейте светлината в тъмнината

Lorenz Holder ви кани да проучите вълнуващите възможности на снимането при слаба светлина, улавяйки завладяващата взаимовръзка между светлина и сянка, контраст и цвят.

Canon Camera

СЪВЕТИ И ТРИКОВЕ

Дайте тласък на творчеството и майсторството си с ексклузивни идеи от професионалисти

Чуйте съвети най-добрите посланици на Canon, които ще ви покажат техния подход за снимане при слаба светлина и ще ви предложат съвети и трикове, които ще ви помогнат за заданието „Светлина в тъмнината“.
Вижте всички съвети и трикове
 • СЪВЕТИ И ТРИКОВЕ

  Магически портрети в слаба светлина

  Посланикът на Canon Tasneem Al Sultan изследва местните градски улици и ви дава някои финални съвети и трикове, за да извлечете максимума от портретите тип „светлината в тъмнината“, като използвате лесни за откриване ежедневни обекти.

 • СЪВЕТИ И ТРИКОВЕ

  Цвят в тъмното

  Присъединете се към посланика на Canon Lorenz Holder, докато той обяснява как да играете с цвета, докато снимате на тъмното, за да създадете неочаквани и драматични резултати.

 • СЪВЕТИ И ТРИКОВЕ

  Да снимаш живота по тъмно

  Посланикът на Canon Aline Deschamps споделя съветите си за използване на светлина в тъмното, за да създадете значими документални изображения и разкрива как работата при слаба светлина често може да помогне за изграждането на връзката ви с обекта.

 • СЪВЕТИ И ТРИКОВЕ

  Заснемане на частици

  Посланикът на Canon Lorenz Holder обяснява как да използвате дъжда, мъглата, снега и други елементи, за да добавите текстура към снимките си.

 • СЪВЕТИ И ТРИКОВЕ

  Съвети за светлината за нощни пейзажи

  Присъединете се към посланика на Canon Valterri Hirvonen, докато пътува през родната Финландия през нощта, създавайки магически пейзажни изображения с прости трикове за светлина.

 • СЪВЕТИ И ТРИКОВЕ

  Магията на ниската скорост на затвора

  Посланикът на Canon Lorenz Holder обяснява защо единственото ограничение при слабата светлина е вашето въображение.

 • СЪВЕТИ И ТРИКОВЕ

  Драматични портрети при слаба светлина

  Посланикът на Canon Eliska Sky обяснява как светлината в тъмните й кадри остава рязка и цветна с прости съвети за светлината от ежедневието й, комбинирани със запазения й стил да заснема смели и модерни портрети.

 • СЪВЕТИ И ТРИКОВЕ

  Научете повече за светлината

  Посланикът на Canon Lorenz Holder обяснява защо единственото ограничение при слабата светлина е вашето въображение.

 • Уловете слабата светлина както никога досега

  Бъдете креативни по начини, които сте смятали за невъзможни, с нашата новаторска гама пълнокадрови безогледални фотоапарати. С най-съвременните технологии, достъп до нашата библиотека от революционни RF обективи и новаторски възможности при слабо осветление EOS R системата е създадена за снимане в тъмнина.

 • Безогледални фотоапарати

  EOS R5

  Преосмислете отношението си към безогледалните фотоапарати. Безкомпромисната производителност на EOS R5 ще доведе до революция във вашите снимки и видео.
 • Безогледални фотоапарати

  EOS R6

  Каквото и да снимате, както и да го снимате, EOS R6 ви позволява да бъдете креативни по начини, които никога не сте предполагали, че са възможни.
 • Безогледални фотоапарати

  EOS RP

  Малък, лек и интуитивен пълнокадров безогледален фотоапарат, идеален за пътуване и всекидневна фотография.
 • Стандартен обектив

  RF 50mm F1.8 STM

  Компактен, тих и лек 50 mm RF обектив с фиксирано фокусно разстояние и широк отвор на диафрагмата f/1.8 – перфектен избор, за да овладеете творческата си визия.
 • Безогледални фотоапарати

  EOS R

  Пълнокадров безогледален фотоапарат, който създава нови творчески възможности за фотографи и видеографи.
 • Обективи RF

  RF 24-105mm F4-7.1 IS STM

  Идеалният обектив за ежедневна употреба за ентусиасти, които използват пълнокадрови безогледални фотоапарати. Лесният за използване RF 24-105mm F4-7.1 IS STM е лек и компактен и е готов да издигне фотографията ви на следващо ниво.
 • Свързани статии

  Научете повече от нашата общност от посланици на Canon и вдъхновяващи творци в тези истории и уроци.
  Вижте всички статии
 • Светлинни следи от автомобил при вечерна светлина, който преминава по мост. Гъста, подобна на облак мъгла, която закрива основите на моста и земята под него.

  СТАТИЯ

  Как да заснемете светлинни следи с продължителна експонация

  Победителят в конкурса Redline Challenge на Canon Piotr Skrzypiec обяснява как да използвате фаровете и задните светлини на автомобилите, за да се вдъхнете живот на пейзажите, заснети при слаба светлина.

 • СТАТИЯ

  Redline Challenge: победителят

  От 32 000 до 20, до 1...Открийте историята зад печелившото изображение на тема „Светлина в тъмното“.

 • A road network at night with red and white light trails caused by the long exposure, shot from a bridge passing over two roads and a train track.

  СТАТИЯ

  Redline Challenge: запознайте се с журито

  Запознайте се с панела от експерти, които ще подберат най-добрата снимка „Светлина в тъмнината“, и разберете какво търсят в печелившото изображение.

 • Two young people relax on a palette bed with an orange throw on it. A plant casts dramatic shadows on the yellow walls.

  СТАТИЯ

  Професионалистите разкриват как да използвате тъмнината в своя полза

  Четирима посланици на Canon обясняват как снимането при слаба светлина е перфектната възможност да разширите творческите си граници.

 • A snowboarder performs a jump on a snowy outcrop, with a golden sunset in the background.

  СТАТИЯ

  Професионални съвети за перфектна експонация със светкавица при слаба светлина

  Менторът Lorenz Holder в Redline Challenge разкрива трите си любими техники при снимане на залез и нощна фотография със светкавица.

 • СТАТИЯ

  Redline Challenge: справяне със „Светлината в тъмнината“

  Фотографът на динамични снимки Lorenz Holder представя първото предизвикателство на Redline Challenge и споделя трикове и съвети, които да ви помогнат в заданието.

 • A snowboarder high in the air in foggy conditions, eerily lit from behind the crest of a hill.

  СТАТИЯ

  Пейзажи, заредени с адреналин

  Открийте как посланикът на Canon и Redline Challenge Lorenz Holder съчетава пейзажи и действие по поразителен и оригинален начин.

 • Rocky outcrops in Zion National park, Utah, USA, pictured at night. Blurred lights run along the road and the Milky Way can be seen in the sky above.

  СТАТИЯ

  Тъмната страна: фотография при слаба светлина

  Valtteri Hirvonen е изградил техниката си по време на мрачните зими на Финландия. Тук той разкрива своите съвети за снимане при слаба светлина.

 • СТАТИЯ

  Когато динамичните спортове се срещат с архитектурната фотография

  Посланикът на Canon Lorenz Holder споделя как е използвал вариообектив с бърз отвор на диафрагмата, за да заснеме скейтбордист в действие под виадукт.

 • ПРОФИЛ

  Lorenz Holder

  Отличеният с награди от Multi Red Bull Illume фотограф Lorenz, базиран във Фрайзинг, Германия, е специализиран в изображения на динамични спортове, съчетани с пейзажна и архитектурна фотография.

 • Canon Camera

  ОБЩНОСТТА

  Присъединете се към дискусията сега

  Включете се в чатове и дискусии, които се случват в момента, в нашите канали в социалните мрежи, чуйте мнения от общността на Redline Challenge или открийте допълнителни съвети и трикове, които да помогнат на по-нататъшната ви фотография в нашия канал в YouTube.

  АБОНИРАЙТЕ СЕ СЕГА

  Вдъхновете се, регистрирайте се сега

  Никога не пропускайте най-новите оферти от Canon, съвети и уроци, новини и покани за местни събития.

  Може да се заинтересувате също и от