ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

Създайте моден каталог с Canon Zoemini S2

Всеки има дрехи, които не харесва – но може би просто не сте намерили с какво да ги съчетаете. Модният инфлуенсър Molly Wójcik показва как можете да използвате принтер с фотоапарат за моментални снимки на Canon, за да създавате нови комбинации от дрехи.
Модният инфлуенсър Molly Wójcik, облечена в яке в цвят бордо и шал с пайети, държи Canon Zoemini S2 в розово злато, за да си направи селфи.

Повечето от нас носят само около три четвърти от дрехите, които притежават.1 Останалите остават занемарени и събират прах. Преди обаче да ги захвърлите в торба, готова за местния благотворителен магазин, помислете дали да не дадете втори шанс на неносените си дрехи, като създадете моден каталог тип „флипбук“.

Полският инфлуенсър в областта на модата и красотата Monika Wójcik – по-известна на последователите си като Molly – е събрала 160-хилядна аудитория в социалните мрежи, демонстрирайки своя избор на облекло, който е в стила на началото на века с неочакван привкус. „Вдъхновявам съм от естетиката Y2K“, обяснява Molly. „Обичам атмосферата на 2000-те години, така че често се връщам към нея във външния си вид. Моят моден стил е доминиран от ярки нюанси, холографски акценти и футуристични материи“.

Нейният променлив подход към модата предполага, че във всеки един ден тя се сблъсква с множество варианти, така че Molly е създала средство, което да я насочва – с помощта на джобния фотоапарат и фотопринтер Canon Zoemini S2. „Използвам своя каталог, за да проверя бързо как ще изглеждат две различни дрехи заедно“, обяснява тя. „Това ми позволява лесно да избирам стилове“.

За да създадете свой собствен моден каталог тип „флипбук“, просто следвайте ръководството стъпка по стъпка на Molly и вижте видеото ѝ в TikTok, за да разберете как се е получило всичко.

Модният инфлуенсър Molly Wójcik държи Canon Zoemini S2, облечена е в розови панталони, бяло горнище, шал и ушанки и носи огромна чанта за през рамо.

За хора, които винаги са в движение, Canon Zoemini S2 е идеален – лек, но с капацитет на батерията до 25 снимки. „Това, което много ми харесва в Canon Zoemini S2, е неговата компактност, която позволява винаги да го нося със себе си“, споделя разпалено Molly. „Фотоапаратът и приложението Mini Print са забавни за използване и ми дават възможност да улавям моменти по начин, който отговаря на стила ми, внасяйки малко радост в ежедневието“.

Модният инфлуенсър Molly Wójcik е облечена в розов суитшърт и позира за селфи, държейки Canon Zoemini S2.

Външният вид на Molly винаги е привличал вниманието, а социалните медии бяха естествено продължение. „Откакто се помня, стилът ми се отличава от този на тълпата, затова реших да започна да споделям тоалетите си там, където всеки може да ги види – в интернет“. Когато става въпрос за нейната естетическа визия, важи изразът „колкото повече, толкова повече“: „Връщам към живот емблематични елементи от началото на века – лъскавите шалове, велурените анцузи, кожените палта и коланите с пайети. За грима си избирам цветни мигли, блестящи сенки за очи и, разбира се, гланц за устни! А когато си правя маникюр, често гледам снимки от 2010 г. за вдъхновение.“

1. Подгответе си каталог и тоалети

Броят на комбинациите от облекла, които ще можете да включите в модния си каталог, зависи от това колко страници съдържа той. Можете да използвате готов тефтер или да свържете листове от картон или дебела хартия с помощта на връвчица. Когато знаете колко страници имате, можете да започнете да избирате еднакъв брой горни и долни части.

„Подбрах дрехите, които знаех, че ще нося по това време на годината“, казва Molly, която е посветила своя каталог на есенно-зимния сезон. Подобно на Molly, може да откриете, че имате излишни дрехи: „Забелязах колко много неща в гардероба си вече не нося“, спомня си тя. Това подтикна Molly да разчисти гардероба си – ако и вие направите това, уверете се, че нищо няма да попадне в сметището. „Бих ви насърчила да не изхвърляте дрехи“, призовава Molly. „Можете да ги дарите на благотворителни магазини, да ги поставите в контейнер за употребявани стоки или да ги публикувате в приложение за препродажба. Нека дадем втори живот на дрехите!“

2. Добавете аксесоари

Въпреки че по правило Molly предпочита дрехи в ярки и смели цветове и стилове, невинаги самите дрехи правят тоалета сполучлив. „Предпочитам ретро модата, но понякога в магазините забелязвам съвсем семпли неща, които ми харесват, например класически дънки или бяло горнище", казва Molly. „Аксесоарите са най-важният елемент от индивидуалния стил. С добавянето им външният вид става „личен“. Ако добавите блестящ шал, цветна чанта и барета, дори обикновеното облекло ще привлече вниманието.“ Ако проявявате смелост, можете да добавите тези допълнителни акценти към своя каталог. Опитайте да ги изрежете от разпечатките на Canon Zoemini S2 и да ги подредите върху тоалетите си, за да видите как ще допълнят визията.

3. Позирайте

Molly е използвала смартфон, за да направи снимките за своя каталог, но Canon Zoemini S2 разполага с 8-мегапикселова камера с огледало и ринг лампа, за да покаже най-доброто в снимките ви. „Избягването на силни сенки и обръщането към светлината е от ключово значение при правенето на селфита“, казва Molly, която е правила много такива! При тази конкретна задача обаче е важно всяка снимка да е подравнена, защото в противен случай тоалетите няма да се комбинират ефективно, когато прелиствате страниците на каталога, за да сменяте горните и долните части. „Първо направих снимки на горната половина на тялото, а след това на долната“, казва тя. „Не забравяйте да се уверите, че снимките ви са направени под един и същи ъгъл и че позирате по един и същи начин“. Ако си правите селфита с Canon Zoemini S2, можете да използвате опцията за изглед в реално време в приложението Canon Mini Print, за да проверите позицията си.

Две ръце с ярко лакирани нокти държат отворен моден каталог с тоалети, отрязани наполовина, за да може горните и долните части да се прелистват самостоятелно.

На Molly ѝ беше нужна еднотипна поредица от снимки, за да се получи нейният флипбук, но като цяло за заснемане на селфита тя съветва да се експериментира с различно кадриране. „Показването на целия тоалет може да подчертае стила ви, но фокусирането върху детайли, като изражението на лицето, аксесоарите или грима, може да направи снимката ви още по-хубава“, казва тя.

Две ръце държат отворен моден каталог с тоалети, отрязани на половина, за да може горните и долните части да се прелистват самостоятелно. Canon Zoemini S2 е поставен върху купчина възглавници до каталога.

„Можете да използвате дори дрехите, за които смятате, че няма да се съчетаят с нищо друго, освен с обикновена бяла блуза“, казва Molly. „Може приятно да се изненадате!“

4. Разпечатайте снимките си и сглобете албума си

Сега, след като сте заснели тоалетите си, е време да се заемете с творческата работа! Ако предпочитате да създадете своя каталог на етапи, изображенията ще се съхраняват на Micro SD картата на Canon Zoemini S2. След като изберете снимките, които ще бъдат включени, ги отпечатайте чрез лесното за използване приложение Canon Mini Print. „Приложението превръща отпечатването на снимки в забавно приключение, а опциите за персонализиране добавят щипка творчество“, отбелязва Molly, която също така е използвала стикерите, за да украси рамки за снимки в скрапбук албума. „Изборът беше огромен!

"Не забравяйте, че двете снимки трябва да се напасват в средата на каталога", казва Molly. „Отпечатах всички снимки, след което измерих точно къде трябва да бъдат разпечатките, и отрязах картона. Това определено беше най-трудоемкият елемент, но в крайна сметка се получи перфектно.“ Фотоапаратът Canon Zoemini S2 отпечатва върху фотохартия ZINKTM с размер 5 x 7,6 cm с лепящ гръб, така че залепването на изображенията в каталога е бързо и лесно. „Що се отнася до реда на снимките, при мен беше на случаен принцип, но мисля, че е най-добре да подредите разпечатките, като започнете от дрехите, които носите най-често.“

Този проект провокира творческия потенциал на Molly и по други начини. „В момента има много снимки, направени с Canon Zoemini S2, които са окачени в рамки в апартамента ми“, казва тя. „Създаването на албум със снимки на моите приятели ще бъде чудесен подарък. Предпочитам подаръците тип „направи си сам“ и мисля, че приятелите ми ще останат възхитени“.

Споделете стилното вдъхновение

Каталогът на Molly е нещо, което тя ще цени дълго занапред. „След години ще мога да видя как са се променили стилът и външният ми вид“, казва тя. За Molly модата е не само средство за себеизразяване, но и форма на социално свързване. „Искам да насърча увереността в себе си, като вдъхновя другите да експериментират с модата и да открият собствения си стил. За мен всеки тоалет е не просто тоалет, а история за това коя съм и как искам да ме възприемат. Модата е много повече от просто дрехи“.

А сега всичко е във вашите ръце! Така че вземете своя Canon Zoemini S2, изберете, оформете, снимайте и споделяйте!

Автор на текста Rachel Segal Hamilon

Свързани продукти

 • Фотоапарати за моментални снимки и джобни принтери

  Canon Zoemini S2

  Издигнете селфитата си на по-високо ниво с джобен фотоапарат-принтер, снабден с огледало, ринг лампа, отдалечено задействане на спусъка и изглед в реално време.
 • Принтери за дома

  Canon Zoemini 2

  Получавайте мигновени разпечатки от вашия смартфон навсякъде и по всяко време с помощта на захранвания с батерия джобен принтер Zoemini 2.
 • Принтери за дома

  SELPHY SQUARE QX10

  Съхранявайте вашите специални спомени като красиво изработени разпечатки, които можете да правите навсякъде – безжично.
 • Свързани статии

 • ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

  Визуализирайте ваканционния си стил

  Опростете багажа си и се организирайте с Canon Zoemini 2.

 • ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

  Творчески идеи с гамата Canon Zoemini

  Дайте воля на творчеството си в движение с фотоапарат за моментални снимки и джобен принтер.

 • ПОРТРЕТНА ФОТОГРАФИЯ

  Усъвършенствайте селфито си

  TikTok-ърката Nina Collins обяснява как да създавате творчески автопортрети у дома.

 • ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

  Декорирайте живота си в стил „Табло на мечтите“

  Преобразете пространството си, така че да отговаря на стила ви, с Canon SELPHY Square QX10.