ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

Изразете себе си с Canon Zoemini S2

Научете как танцьорите Max Kion и Dottz Brown празнуват големите моменти в живота и никога не пропускат мига с минифотопринтера „2 в 1“ на Canon.
Млади мъж и жена гледат щастливо към стена с колекция от миниснимки на нея. Жената държи Canon Zoemini S2.

Накъде ви води ритъмът на живота ви? Независимо дали танцувате на улицата, или излизате навън в града, заснемайте и отпечатвайте собствените си уникални истории, докато изследвате света, с Canon Zoemini S2. Този джобен фотопринтер „2 в 1“ е предназначен за употреба с приложението Canon Mini Print и позволява на създателите на съдържание да снимат и отпечатват с едно устройство.

С лесна за използване 8 MP камера, технология ZINK™ и възможност за съхраняване на снимките в Micro SD карта за по-късно използване, Canon Zoemini S2 е идеалният инструмент за творци, които желаят да се изразят на момента, както танцьорите Max Kion и Dottz Brown откриха, когато взеха фотоапарата-принтер за моментални снимки на тренировка в склада.

Танци на улицата

Млад мъж с дълга коса прави селфи на себе си и своя приятелка с помощта на Canon Zoemini S2.

Танцьорите Max Kion и Dottz Brown се вълнуваха да излязат навън на енергично творческо снимане с Canon Zoemini S2. Двойката беше сред първите, които го изпробваха, и двамата решиха, че е перфектният инструмент за творчество в движение.

Родена в Амстердам, израснала в Барселона и сега живееща в Лондон, MAX Kion – диджей и съветник по житейски въпроси – използва танца като творчески отдушник, нещо, което започва да взема насериозно по време на общонационалната изолация във Великобритания заради пандемията от COVID-19.

„Винаги съм обичала музиката и винаги съм обичала да танцувам, но никога не съм го приемала особено сериозно преди локдауна, който току-що отмина във Великобритания“, казва Max. „Точно тогава наистина започнах да се застоявам на едно място, да се упражнявам и да уча неща и осъзнах колко много ми харесва. Това беше моят творчески отдушник, особено с хаус музиката – няма как да не сте щастливи, когато танцувате на нея. Това просто е моят начин да запазя разсъдъка си, наистина.“

Освен участията си в музикални видеоклипове за продуценти на хаус музика, Max също така е част от група шафъл танцьори, които се събират на различни места в Лондон с високоговорители и диджей.

„Емоциите са толкова облагородяващи и толкова единни, че наистина ставаме като голяма общност и именно там се презареждам всяка седмица“, казва Max за нейната неделна група за шафъл танци.

Танцьор и архитект от югоизточен Лондон, Dottz Brown също е част от групата и е започнал да танцува преди 13 години с приятели.

„Всъщност започнах да танцувам, когато бях на 15 години, почти по времето на раждането на YouTube“, обяснява Dottz. „След това на 18-ия ми рожден ден сестра ми ми подари фотоапарат Canon по повод завършването ми на училище. Започнах да правя собствени видеоклипове в YouTube просто като място, където да направя стъпка назад и да опитам нещо. На всеки шест месеца се срещах с група приятели на площад Трафалгар в Лондон и разменяхме движения, упражнявахме се и правехме видеоклипове. Общо взето се запалих, когато бях млад, и никога не спрях.“

3 режима на фотоапарата за изразяване на момента

Три фотопринтера Canon Zoemini S2 с различен цвят на дървено бюро, заобиколени от миниразпечатки на двама младежи, които се забавляват.

Canon Zoemini S2 разполага с вградено огледало и ринг лампа за по-добро заснемане на селфита и се предлага в три цвята: бяло, розово злато и синьо-зелено. „Много ми харесаха различните цветове“, казва Max, „и беше много лесен за използване“. Ако искате просто да отпечатате своите съществуващи изображения, защо да не изпробвате и другите модели от гамата принтери за моментални снимки, включително Canon Zoemini.

Мъж с бежови панталони и цветна риза прибира фотопринтер Canon Zoemini S2 в джоба си.

„Той е гладък, закръглен и със заоблени ръбове, така че ще го приберете в джоба си, без да закачите нещо“, казва Dottz за Canon Zoemini S2, който освен това поддържа Micro SD карта, което означава, че можете да съхраните любимите си изображения за по-късно, ако ви свърши хартията или ако искате да ги споделите в социалните мрежи.

Нетърпеливи да превърнат миговете в спомени, Dottz и Max взеха Canon Zoemini S2 по време на тренировка в празен склад. Дуетът разбра, че с компактния и лек фотоапарат-принтер могат да вдъхнат живот на творчеството си, докато то се случва.

„Беше почти като арт проект“, казва Dottz. „Просто се забавлявахме, като тичахме из сградата и правехме смешни снимки, експериментирайки в общи линии. Направихме серия от селфита и след това сглобихме на стената колаж от отделни разпечатки, за да направим по-голяма композиция от серията малки снимки.“

Освен селфи режима Canon Zoemini S2 има още два режима на фотоапарата – „На открито“ и „Портрет“ – с възможност за директно редактиране и добавяне на филтри и бели полета, като се използват бутоните за ефекти и рамки преди отпечатването. Преди да направят снимка, потребителите могат също да проверят дали изображенията са на фокус, като използват изглед в реално време в приложението Canon Mini Print. Режимът „На открито“ работи без светкавица, режимът „Портрет“ – с автоматична светкавица, а режимът „Селфи“ – с ринг лампата.

Canon Zoemini S2 и скрапбук върху бюро, показващ снимки на млади мъж и жена, които правят физиономии и се забавляват.

„Най-голямата ми мечта винаги е била да танцувам на фестивална сцена с енергията на тълпата“, казва Max, която се премества в Лондон преди две години, за да стане актриса, преди да разбере, че това не е за нея.

Човек, който прави снимка с Canon Zoemini S2 на стена, съдържаща множество по-малки фотографии на двама забавляващи се младежи.

„Професията ми на пълно работно време е в областта на архитектурата и се квалифицирах наполовина миналата година“, казва Dottz. „В свободното си време танцувам за забавление и малко медитирам.“

Dottz е използвал фотоапарати за моментални снимки и преди и смята, че те са инструмент, помагащ на творците да се съсредоточат върху момента. „Фотоапаратите за моментални снимки ви вкарват в тази шантава мисловна нагласа, в която всеки кадър трябва да е добър. Не искате да похабявате лентата или хартията в този случай, което увеличава ценността на момента, вместо да я намалява“, казва той. „Това съсредоточава ума ви, но и прави спомена по-значим, защото е трябвало да се потопите в мига. Не можете просто да натиснете спусъка, да заснемете 60 кадъра и да изберете най-хубавия. Най-хубавият е единствен. Нека си струва.“

Персонализирайте изображенията си

Млад мъж с дълга коса, който седи на стол и използва мобилния си телефон, за да отпечата изображение с Canon Zoemini S2.

„Когато танцувам на улицата и хората се спират, те веднага се усмихват независимо какво им се случва през деня“, казва Dottz, показан тук как отпечатва изображение с Canon Zoemini S2. „Това е демонстрация на положителна енергия.“

Изображение на усмихнати млади мъж и жена, съставено от множество по-малки изображения, на синьо-сива стена.

Dottz и Max са създали разпечатка за стена, съставена от множество малки разпечатки, което е един от начините да развихрите творчеството си с помощта на печата.

Свързвайки Canon Zoemini S2 с телефона си, Max можеше да редактира любимите си снимки, преди да ги отпечата, с помощта на безплатното за изтегляне приложение Canon Mini Print – и откри, че идеята да смесва дигиталното с печатното наистина я вдъхновява. Можете да редактирате изображенията си и във фотоапарата, ако предпочитате, и да ги персонализирате според стила си.

Canon Zoemini S2 беше много лесен за използване и работата с приложението е много лесна. Това наистина е чиста естетика“, казва Max. „Добавянето на различни ефекти много ми хареса и можете наистина да персонализирате снимката си, като добавите текст, стикери и филтри, което според мен е страхотно.“

„Често виждате хора да заснемат разпечатки на моментални снимки и след това да ги качват в Instagram. Мисля, че е наистина добра идея да можем да използваме Canon Zoemini S2 както дигитално, така и физически. Харесва ми тази гъвкавост.“

Разтърсете творческия си процес

Скрапбук с черни страници, светлосиня тетрадка и бял фотопринтер Canon Zoemini S2 върху бюро.

„С Canon Zoemini S2 все едно имаш хартиен Instagram – изображения, които отпечатваш и споделяш физически с приятели около теб, което е готино“, казва с ентусиазъм Dottz.

За хората, като Max, които обичат скрапбук албумите, Canon Zoemini S2 е също така перфектният инструмент за добавяне на щрих уникалност към страниците.

„Той е страхотен особено за скрапбук албуми“, казва Max. „Обичам да правя скрапбук албуми, тъй като за мен това е форма на медитация. Понякога темата ми са цветове, а понякога – неща, които съм събрала през деня. Друг път просто добавям куп стикери и рисувам. Тотално си се представям как го използвам, за да напълня целия си скрапбук или за спомени, които просто искам да поставя на стената си.“

Canon Zoemini S2 помогна на Dottz да развихри въображението си с нови творчески идеи за видеоклиповете и стикерите му, тъй като може да бъде зареден с до 10 листа самозалепваща се фотохартия ZINK™.

„Той просто добавя креативност“, казва Dottz, който използва своя акаунт в Instagram като дигитален скицник. „Веднага си представям някои от визуалните ефекти, които се опитвам да направя в моите видеоклипове. Например, ако направя снимка, отпечатам я и я покажа пред фотоапарата, тази снимка става първият кадър на следващото видео. Просто изглежда като инструмент за забавление.“

„Със самозалепващата се хартия бихте могли да създадете кръгла снимка, към която да добавите анимационен ефект към образа си“, продължава той. „Добавете бял или черен пръстен около него, отпечатайте този кръг и го поставете на шапката, маратонките или гърба на калъфа на телефона си.“

Както и да искате да персонализирате изображенията си, можете да превърнете миговете си в спомени и да ги споделите с приятели благодарение на Canon Zoemini S2 – уловете ритъма на живота.

Написано от Лорна Докърил

Свързани продукти

  • Принтери за дома

    Canon Zoemini 2

    Получавайте мигновени разпечатки от вашия смартфон навсякъде и по всяко време с помощта на захранвания с батерия джобен принтер Zoemini 2.
  • Фотоапарати за моментални снимки и джобни принтери

    Canon Zoemini S2

    Издигнете селфитата си на по-високо ниво с джобен фотоапарат-принтер, снабден с огледало, ринг лампа, отдалечено задействане на спусъка и изглед в реално време.

Свързани статии