Повече скорост

Заснемане на моменти за части от секундата

Животът се движи доста бързо, така че ще ви е необходим фотоапарат с голяма скорост, за да уловите неповторимите моменти.
Две танцьорки на фламенко в традиционни рокли позират във вътрешен двор с вдигнати ръце.

Ето защо създадохме EOS R10 за снимане със скорост до 15 fps с механичния затвор и до 23 fps1 с безшумния електронен затвор2 – и в двата случая с едновременно проследяване на автофокуса и автоматична експонация. Това прави EOS R10 чудесен избор за динамични действия, независимо дали сте на авиошоу, регата или на театър.

Преминете към режим на серия от снимки в RAW формат и ще можете да снимате с до 30 fps, със 75% зона с изрязване3. Резултатите се съхраняват като единичен файл на видеоклип, за да бъде всичко организирано, а отделните кадри могат да се извличат и записват като RAW, JPEG или HEIF файлове. Когато е активирана функцията за предварително снимане, фотоапаратът записва 0,5 секунди преди началото на снимането, така че можете винаги да сте сигурни, че ще уловите решителния момент.

Canon EOS R10 – Серия от снимки в RAW формат

Бърза реакция

В основата на EOS R10 е процесорът DIGIC X, който осигурява енергичната му работа. Фотоапаратът стартира за част от секундата – готов е за работа веднага щом видите, че е настъпил точният момент. Органите за управление реагират бързо и са лесни за намиране, докато погледът ви е насочен към визьора. Говорейки за визьора, той показва света с минимално забавяне и с незначително затъмнение по време на снимки в непрекъсната серия от кадри.

Canon EOS R10 – Процесор Digic X

Процесор DIGIC X

 1. Скоростта на серията от снимки може да варира в зависимост от различните условия, вижте спецификациите за подробности.
 2. Могат да се генерират звуци, различни от звука на затвора (звук на диафрагмата, звук на задвижването на обектива за фокусиране, електронен звук и т.н.).
 3. Препоръчват се карти UHS-II и се прилагат следните условия
  * Използвайте карта SD Speed class 10 или по-бърза, когато снимате в режим на серия от снимки в RAW формат.
  * Ако използвате карта с бавна скорост на запис и оставащото ниво на заряд на батерията е ниско, заснетите изображения може да не бъдат записани правилно.
  * Броят на възможните снимки варира в зависимост от изображението.
  * Възможно е да се появят светлинни ивици и заснетите изображения да бъдат засегнати от светлинни и тъмни ивици при снимане в режим на серия от снимки в RAW формат по време на задействане на светкавицата от други фотоапарати или при снимане при флуоресцентно осветление или други трептящи източници на светлина.

Свързани статии

 • ПРЕДИМСТВО

  Насладете се на нов вид автоматичен фокус

  Използвахме технология за задълбочено самообучение с изкуствен интелект и хиляди реални изображения, за да научим Canon EOS R10 да разпознава хора, животни и превозни средства, като ги поддържа на ясен и точен фокус, докато се движат в кадъра.

 • ПРЕДИМСТВО

  Това е вашата история, разкажете я по свой начин

  Снимайте невероятни видеоклипове със същия фотоапарат, с който правите превъзходни снимки. EOS R10 е изключително способен създател на съдържание, който ви дава възможност да разкажете историята си със снимки или видеоклипове.

 • ПРЕДИМСТВО

  Вижте. Снимайте.

  Независимо дали преминавате от смартфон, или от DSLR, с Canon EOS R10 можете бързо да започнете работа и да снимате по творчески начин, по който не сте могли преди.

 • ПРЕДИМСТВО

  Фотоапарат с изключителна свързаност

  Качеството на EOS се съчетава с удобството на смартфона – перфектна комбинация за всички, които обичат да снимат съдържание за социалните мрежи, да редактират в движение или да управляват фотоапарата си дистанционно. Независимо дали сте блогър, инфлуенсър, или просто обичате да споделяте изображения с приятелите и семейството си, никога не е било по-лесно да публикувате творчеството си онлайн.

 • БЮЛЕТИН

  Вдъхновете се, регистрирайте се сега

  Никога не пропускайте най-новите оферти от Canon, съвети и уроци, новини и покани за местни събития.