ПО-ЛЕСНО Е

Вижте. Снимайте.

Независимо дали преминавате от смартфон, или от DSLR, с EOS R10 можете бързо да започнете работа и да снимате по творчески начин, по който не сте могли преди.
Canon EOS R10 – Предимства – Повече простота

Технологията EOS R от следващо поколение се съчетава с лесен за използване дизайн – печеливша комбинация, която ви помага да изследвате, където и да отидете.

За тези, които са нови във фотографията или в използването на фотоапаратите Canon EOS, е наличен потребителски интерфейс с указания. Когато е активиран, той учи не само как да използвате фотоапарата си, но и на принципите на фотографията. А когато сте готови да изключите потребителския интерфейс с указания, стандартните дисплеи и менюта на фотоапарата са бързи и интуитивни. Толкова добър дизайн, че ще забравите, че е там.

Вашият прозорец към света

EVF на EOS R10 с 2,36 милиона точки осигурява ясен, реалистичен изглед на света и показва точно как ще изглежда заснетото изображение или видеоклип със 100-процентово покритие. Той ви позволява да преглеждате експонацията, дълбочината на полето, баланса на бялото, стила на картината и много други.

Canon EOS R10 – Електронен визьор

Той е удобен, дори когато снимате по цял ден, благодарение на честотата на опресняване от 120 fps1, 0,95x увеличение и 22 mm отстояние на окото, което е отдалечено от корпуса на фотоапарата. Наличен е и 60 fps режим за пестене на енергия. Показаната информация може да се персонализира, така че да сте информирани, без да се разсейвате. Визьорът също може да се регулира според зрението ви – от -3 до +1 m-1 диоптър.

Canon EOS R10 – Сравнение на OVF Assist

Режим OVF Assist за подпомагане на преминаването от фотоапарати с оптични визьори, като например DSLR. Той симулира усещането за оптичен визьор, като използва технологията HDR за разкриване на детайли в тъмните сенки и ярките светлини, вместо да визуализира ефектите на картината.

EVF се допълва от голям 7,5 cm сензорен дисплей с 1,04 милиона точки с променлив ъгъл, който ви позволява да композирате и снимате от висок или нисък ъгъл, така че да имате различен поглед върху обекта. Също така е чудесен за заснемане на видео.

Canon EOS R10 – Подвижен сензорен дисплей

APS-C среща EOS R

Изградихме EOS R10 около APS-C сензор с приблизителни размери от 22,3 x 14,9 mm. Това дава на вашите обективи 1,6 пъти по-голям телефото обхват в сравнение със същото фокусно разстояние на пълнокадров фотоапарат и прави EOS R10 по-малък и по-лек – идеален спътник при пътуване. Изолирайте отдалечени детайли в пейзажите и се приближете до дивите животни в парка, като запълните кадъра за максимално въздействие.

Canon EOS R10 – Сравнение на APS-C и пълен кадър

Персонализируеми органи за управление, които работят за вас

На тези, които преминават от DSLR към EOS R10, няма да им отнеме много време да свикнат с новия фотоапарат. Органите за управление са там, където очаквате да ги намерите – точно под пръстите и палците ви, а навигацията в менюто е позната, но с подобрения.

Canon EOS R10 – Контроли по избор

Има персонализирани режими на снимане, които ви позволяват незабавен достъп до предварително програмирани настройки на фотоапарата, както и персонализиран екран My Menu (Моето меню), който може да бъде запълнен с най-използваните от вас опции на менюто. Налични са и бутони за персонализирани функции, които ви позволяват да регулирате настройките, докато снимате, без да отклонявате погледа си от обекта.

 1. Максималната кадрова честота при автофокус, натискане на бутона на затвора наполовина или серия от снимки е 59,94 fps. Имайте предвид, че кадровата честота на дисплея може да е по-ниска в зависимост от използвания обектив и условията на снимане.

Свързани статии

 • ПРЕДИМСТВО

  Насладете се на нов вид автоматичен фокус

  Използвахме технология за задълбочено самообучение с изкуствен интелект и хиляди реални изображения, за да научим Canon EOS R10 да разпознава хора, животни и превозни средства, като ги поддържа на ясен и точен фокус, докато се движат в кадъра.

 • ПРЕДИМСТВО

  Заснемане на моменти за части от секундата

  Животът се движи доста бързо, така че ще ви е необходим фотоапарат с голяма скорост, за да уловите неповторимите моменти

 • ПРЕДИМСТВО

  Това е вашата история, разкажете я по свой начин

  Снимайте невероятни видеоклипове със същия фотоапарат, с който правите превъзходни снимки. EOS R10 е изключително способен създател на съдържание, който ви дава възможност да разкажете историята си със снимки или видеоклипове.

 • ПРЕДИМСТВО

  Фотоапарат с изключителна свързаност

  Качеството на EOS се съчетава с удобството на смартфона – перфектна комбинация за всички, които обичат да снимат съдържание за социалните мрежи, да редактират в движение или да управляват фотоапарата си дистанционно. Независимо дали сте блогър, инфлуенсър, или просто обичате да споделяте изображения с приятелите и семейството си, никога не е било по-лесно да публикувате творчеството си онлайн.

БЮЛЕТИН

Вдъхновете се, регистрирайте се сега

Никога не пропускайте най-новите оферти от Canon, съвети и уроци, новини и покани за местни събития.