ПО-ГЪВКАВ

Това е вашата история, разкажете я по свой начин

Снимайте невероятни видеоклипове със същия фотоапарат, с който правите превъзходни снимки. EOS R10 е изключително способен създател на съдържание, който ви дава възможност да разкажете историята си със снимки или видеоклипове.
Canon EOS R10 – Предимства – Повече гъвкавост

Просто невероятно: 4K, което надхвърля очакванията

Документирайте изпълнените с действие приключения с превъзходно 4K/30p видео, създадено чрез предискретизация на 6K сигнал от 24,2-мегапикселовия сензор на EOS R10. Резултатите са просто превъзходни: изключителна рязкост и яснота с наситени, естествени цветове. Кадрите изглеждат невероятно на 4K телевизор и могат да бъдат изрязани по време на редактиране без загуба на качество, ако планирате да използвате Full HD разделителна способност.

Предлага се и заснемане на 4K/60p1 за копринено гладко възпроизвеждане на движещи се обекти и кадри, които могат да бъдат забавени при редактиране за страхотни ефекти на забавяне, които със сигурност ще впечатлят вашата публика. Всъщност при заснемане с Full HD разделителна способност може да се използва честота на кадрите до 120p, което разкрива още повече тънкости на движението. Това е чудесен вариант за бързо развиващо се действие – от училищния спортен ден до футболния мач на отбора ви.

За бавнодвижещи се обекти и постепенно променящи се сцени EOS R10 разполага с режими 4K и Full HD ускорено видео, които дават впечатляващи резултати. Налице е и съвместимост с HDR PQ за допълнителна гъвкавост в постпродукцията.

Canon EOS R10 – Гъвкавост

Поемете контрол

Когато заснемате интересните неща от живота с видео, EOS R10 може да се използва автоматично или ръчно до толкова, доколкото искате. Тези, които обичат да поемат контрола, ще харесат функции като фокусиране с подчертаване на контурите, което идентифицира критичната острота, и така наречените „зебри“ – области от сцената, които са преекспонирани, маркирани с характерна раирана шарка.

С EOS R10 можете да записвате по-дълго, отколкото с други хибридни фотоапарати – всъщност до два часа2. Това е чудесно за заснемане на събития на живо, като концерти или театър, или за снимане на интервюта, когато трябва да оставите фотоапарата да записва, докато задавате въпроси.

Перфектният баланс

Едно от нещата, които правят EOS R10 толкова добър универсален фотоапарат, е неговият идеален баланс между скорост, разделителна способност и ефективност при слаба светлина. Това е фотоапарат, който можете да използвате за всичко – от въздействащи пейзажи, окъпани в златиста светлина, до спонтанни улични портрети, заснети по време на здрач.

24,2-мегапикселовият сензор и DIGIC X позволяват на фотоапарата да работи отлично при всякакви условия на осветеност благодарение на стандартната ISO чувствителност, варираща от ISO 100 до ISO 32,000 (с възможност за разширяване до ISO 52,100). Има дори вградена светкавица, за да добавите малко повече светлина, ако имате нужда от нея.

Canon EOS R10 – Идеалният баланс

При заснемане на снимки потребителите могат да записват изображенията си като JPEG файлове или HEIF файлове. За постигане на най-високо качество на изображението могат да се заснемат и RAW файлове, което дава много възможности за допълнителна креативност в постпродукцията.

 • Стандартният RAW е 14-битов файл, съдържащ всички данни, записани от сензора – всичко, от което се нуждаете, за да създавате зашеметяващи произведения на изкуството, когато редактирате.
 • CRAW (или Compact RAW) заема по-малко място на картата с памет на фотоапарата с незначителен спад в качеството на изображенията.
 • Серията от снимки в RAW формат позволява непрекъснато заснемане с до 30 fps с 75% зона с изрязване, като резултатите се запазват в един файл. Отделните изображения могат да бъдат извлечени по-късно с помощта на нашия софтуер Digital Photo Professional (DPP).
 • Dual Pixel RAW позволява коригиране на някои характеристики на изображението след заснемане, като „боке“, отблясъци и точка на рязкост.

RAW файловете от EOS R10 могат да се редактират и обработват с помощта на компютърен софтуер, като DPP, във фотоапарата с помощта на DIGIC X процесор или в облака image.canon 3, 4 с невронния си модул за най-доброто качество на изображенията.

Canon Digital Photo Professional

Digital Photo Professional

 1. Режимът на снимане 4K 60p се изрязва до 64% от хоризонталната зона.
 2. Макс. налично време за непрекъснат запис на видео: нормално: 2 ч. Видео при висока кадрова честота (Full HD 120/100 fps): 30 мин. Ако вътрешната температура на фотоапарата стане твърде висока, времето за запис може да се съкрати. 4K 30p HQ: прибл. 50 мин. при стартиране от +23°C.
 3. Услугата ще бъде пусната в края на юли 2022 г. и ще е необходима актуализация на фърмуера на фотоапарата.
 4. RAW изображенията, заснети в режим на серия от снимки в RAW формат, не могат да бъдат проявени. Обработката на RAW изображения в облак е платена услуга. Необходимо е закупуване на план чрез Canon Imaging App Service Plans. За повече подробности, моля, посетете: https://sas.image.canon

Свързани статии

 • ПРЕДИМСТВО

  Насладете се на нов вид автоматичен фокус

  Използвахме технология за задълбочено самообучение с изкуствен интелект и хиляди реални изображения, за да научим Canon EOS R10 да разпознава хора, животни и превозни средства, като ги поддържа на ясен и точен фокус, докато се движат в кадъра.

 • ПРЕДИМСТВО

  Заснемане на моменти за части от секундата

  Животът се движи доста бързо, така че ще ви е необходим фотоапарат с голяма скорост, за да уловите неповторимите моменти

 • ПРЕДИМСТВО

  Вижте. Снимайте.

  Независимо дали преминавате от смартфон, или от DSLR, с Canon EOS R10 можете бързо да започнете работа и да снимате по творчески начин, по който не сте могли преди.

 • ПРЕДИМСТВО

  Фотоапарат с изключителна свързаност

  Качеството на EOS се съчетава с удобството на смартфона – перфектна комбинация за всички, които обичат да снимат съдържание за социалните мрежи, да редактират в движение или да управляват фотоапарата си дистанционно. Независимо дали сте блогър, инфлуенсър, или просто обичате да споделяте изображения с приятелите и семейството си, никога не е било по-лесно да публикувате творчеството си онлайн.

 • БЮЛЕТИН

  Вдъхновете се, регистрирайте се сега

  Никога не пропускайте най-новите оферти от Canon, съвети и уроци, новини и покани за местни събития.