Повече рязкост

Насладете се на нов вид автоматичен фокус

Използвахме технология за задълбочено самообучение с изкуствен интелект и хиляди реални изображения, за да може EOS R10 да разпознава хора, животни и превозни средства, като ги поддържа на ясен и точен фокус, докато се движат в кадъра.
Canon EOS R10 – Предимства – Повече рязкост

ХОРА

Независимо дали снимате портрети, документирате пътувания, или отразявате семейни събития, като сватби, EOS R10 запазва обектите ви на фокус. Фотоапаратът първо дава приоритет на очите на обекта, а ако те не се виждат, вместо тях се проследява лицето. Ако обектът се обърне за момент (например футболист, който се извръща от фотоапарата), се следва главата, а после тялото.

ЖИВОТНИ

EOS R10 може да разпознава и проследява котки, кучета и птици, като гарантира, че те ще останат ясни дори ако движението им е непостоянно. Дори кучетата и котките от семейството ви ще бъдат разпознати. Ентусиастите на дивите животни ще харесат възможността да се фокусират върху птици в полет – един от най-трудните обекти във фотографията на диви животни.

Canon EOS R10 – Откриване на животни

ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА

При фотографиране на моторни спортове EOS R10 проследява бързодвижещи се състезателни автомобили и мотоциклети с лекота. Фотоапаратът дори прави разлика между автомобили с отворен и затворен кокпит, като се фокусира върху каската на водача, ако тя се вижда.

Непрекъснатият AF също може да бъде персонализиран, като се избере един от четирите случая на AF.
 • Случай 1 – общо. Идеален за повечето движещи се обекти.
 • Случай 2 – игнорира препятствията и продължава да проследява обектите. Подходящ за спорт и дива природа, когато обектите могат да бъдат моментно закрити от обекти на преден план.
 • Случай 3 – реагира бързо. Използвайте, когато изчаквате някой обект да се появи в кадъра – например скейтбордист, който внезапно скача в кадъра.
 • Случай 4 – за обекти, които ускоряват или забавят бързо, например куче, което тича към фотоапарата, или атлети, които тичат по пистата.
 • Случай А – оставете фотоапаратът автоматично да избере най-подходящия от горните случаи за обекта.
Всеки случай може да се регулира допълнително чрез настройване на Tracking Sensitivity (чувствителността на проследяване) и Acceleration/Deceleration Tracking (ускоряване/забавяне на проследяване), за да отговаря на типа действие, което снимате.

Чувствителност при слаба светлина

Ако се намирате в условия на слаба светлина, EOS R10 ще продължи да фокусира ясно обектите. Водещата в индустрията технология Dual Pixel CMOS AF II е бърза, точна и чувствителна дори при условия на тъмнина до –4EV1. Това е почти същото като лунна светлина.

Тази чувствителност е чудесна за вечерни партита и тържества, които са осветени с изкуствена светлина, или за снимане на събития на закрито, като например сватби. Любителите на дивата природа и спорта ще харесат способността на EOS R10 за автоматично фокусиране при използване на обективи с малки максимални отвори на диафрагмата (като нашия изключително портативен RF 600mm f/11 IS STM). Всъщност автофокусът е възможен дори при максимален отвор на диафрагмата от само f/22, което позволява да се използват и телеконвертори.

Canon EOS R10 – Чувствителност при слаба светлина

Авто (25600)

100% покритие

За разлика от DSLR безогледалният EOS R10 покрива 100% от визьора2 с високочувствителни зони за AF, така че можете да фокусирате върху обекти, където и да се намират те в кадъра. Чудесно за портрети извън центъра и сцени, които се променят непредсказуемо. Тези зони за фокусиране могат да се използват поотделно, на групи или колективно, така че можете да работите изключително селективно или като откривате обекти навсякъде в кадъра.

Премествайте активната точка за фокусиране или област с помощта на интуитивен и лесен за намиране джойстик контролер, който се пада точно под палеца ви, когато държите фотоапарата пред очите си. Алтернативно преместете активната AF точка, като докоснете и плъзнете пръст или палец по сензорния екран на фотоапарата.

Клин на фокуса

Когато снимате отблизо, дълбочината на полето може да бъде много ограничена, така че функцията за използване на клин на фокуса на EOS R10 е голямо предимство за макрофотографите. Еднократно натискане на бутона за освобождаване на затвора задейства заснемане на серия от снимки, докато фокусът се регулира автоматично от първоначалната позиция към безкрайността.

Получената поредица от снимки – всички с леко различаващи се точки на фокусиране – може да бъде обединена в едно комбинирано изображение с помощта на нашия софтуер Digital Photo Professional за постигане на перфектна дълбочина на полето от предния до задния план. Освен това функцията за композиране на дълбочина на полето на EOS R10 вече позволява този процес да се извършва във фотоапарата, като изрязването на дълбочината на полето позволява на фотографите да определят мястото, където фокусът започва да намалява.

Canon EOS R10 – Клин на фокуса

Клин на фокуса

 1. По време на заснемане на снимки с обектив f/1.2 централна AF точка, AF при единичен кадър, при 23°C/73°F, ISO100. С изключение на RF обективите с покритие за дефокусирано изглаждане.
 2. Приложимо, когато рамката на обекта се показва по време на проследяване и към фотоапарата е прикрепен съвместим обектив, докато AF с пълен обхват е активен или обектът е открит успешно в режим на друга област. За подробности относно поддържаните обективи вижте [Supplemental Information] за [EOS R7/EOS R10] в „cam.start.canon“.

Свързани статии

 • ПРЕДИМСТВО

  Заснемане на моменти за части от секундата

  Животът се движи доста бързо, така че ще ви е необходим фотоапарат с голяма скорост, за да уловите неповторимите моменти

 • ПРЕДИМСТВО

  Това е вашата история, разкажете я по свой начин

  Снимайте невероятни видеоклипове със същия фотоапарат, с който правите превъзходни снимки. EOS R10 е изключително способен създател на съдържание, който ви дава възможност да разкажете историята си със снимки или видеоклипове.

 • ПРЕДИМСТВО

  Вижте. Снимайте.

  Независимо дали преминавате от смартфон, или от DSLR, с Canon EOS R10 можете бързо да започнете работа и да снимате по творчески начин, по който не сте могли преди.

 • ПРЕДИМСТВО

  Фотоапарат с изключителна свързаност

  Качеството на EOS се съчетава с удобството на смартфона – перфектна комбинация за всички, които обичат да снимат съдържание за социалните мрежи, да редактират в движение или да управляват фотоапарата си дистанционно. Независимо дали сте блогър, инфлуенсър, или просто обичате да споделяте изображения с приятелите и семейството си, никога не е било по-лесно да публикувате творчеството си онлайн.

 • БЮЛЕТИН

  Вдъхновете се, регистрирайте се сега

  Никога не пропускайте най-новите оферти от Canon, съвети и уроци, новини и покани за местни събития.