Grizzly bear waiting for fish at waterfall

Прецизност като стандарт

Само докато мигнете

Фокусирайте действието с разширена 61-точкова AF система, която проследява дори най-динамичните обекти. EOS 5D Mark IV използва 61AF точки1, които са разположени върху по-широка зона – 8 процента повече вертикално разширяване в централната зона и 24 процента повече вертикално разширяване в периферната зона – което дава по-голяма свобода за позициониране на обектите при композиране на снимката.

Viewfinder focus area of Canon EOS 5D Mark IV

Бързо, непрекъснато
фокусиране дори
при слаба светлина

С AF сензор с висока чувствителност качеството на фокусиране на EOS 5D Mark IV е гарантирано дори при ниски нива на осветеност до EV-32. То е подобрено допълнително до EV-43 при снимане в режим Live View с Dual Pixel CMOS AF.

Превъзходна точност на AF
дори с дълги обективи

Ако сте фотограф на спортни събития или дива природа, ще ви се налага често да използвате супертелеобективи с удължители, за да се приближите до обектите си. С максимум 61 точки с 21 AF точки от кръстовиден тип при f/81, фокусирането с висока прецизност се извършва далеч по-лесно.

Bear in viewfinder captured with EOS 5D Mark IV

Сензор за мерене на експонацията с 150 000 пиксела

EOS 5D Mark IV използва специално разработен 150 000-пикселов RGB+IR сензор за високопрецизно измерване на експонацията. Този сензор също така работи заедно с AF системата на фотоапарата при разпознаването и проследяването на цветни обекти и лица.

150k pixel metering sensor in EOS 5D Mark IV

Проследявайте обектите си
с още по-голяма точност

EOS 5D Mark IV разполага с EOS iTR AF система, която значително подобрява ефективността на проследяване на обекта. Персонализирайте проследяването в зависимост от своите нужди с различни режими, когато фокусирате и проследявате лица или други обекти.

Изберете
фокусиране, което
съответства на обекта

AI Servo AF III на Canon се отличава с AF алгоритъм, който подобрява чувствителността на проследяване в сцените, в които са възможни внезапни движения на обекта.

Шест персонализирани AF настройки, базирани на случаи от практиката, помагат да изберете най-подходящи параметри за вашия обект, например чувствителност на проследяване, ускоряване/забавяне на проследяване и автоматично превключване на AF точки.

AF case study settings on the Canon EOS 5D Mark IV

Уловете момента независимо от източника на изкуствена светлина

EOS 5D Mark IV разпознава честотата на пулсиране на светлинните източници и адаптира момента на освобождаването на затвора, за да заснеме изображението близо до максимума на яркостта, с което да се намали ефектът на пулсиращата светлина. Тази функция работи с честота на пулсиране 100 Hz и 120 Hz и разполага с подобрен алгоритъм, за да се предотврати неправилно разпознаване на пулсираща светлина.

Избор на AF точка

Нов бутон за избор на AF зона, разположен на гърба на EOS 5D Mark IV, улеснява превключването на AF точките, без да се налага да отдалечавате фотоапарата от окото си.

EOS 5D Mark IV AF selection

Забележки

Вижте другите преимущества