PTZ контролер

Canon RC-IP1000

Управлявайте и наблюдавайте до 200 камери с помощта на този професионален PTZ контролер със 7-инчов многофункционален сензорен екран, ергономичен джойстик и бутон за увеличение плюс бутони и дискове за прецизно управление.

Спецификации

 • IP наблюдение на видео и входове

  Наблюдавайте и управлявайте до 200 камери.

 • Настройка на камери без компютър

  Регистрация и системна настройка на камери без компютър.

 • Професионални входове и изходи

  HDMI изход, 12G-SDI вход/изход, сериен RJ45, LAN/POE+, два USB порта и два GPIO D-Sub 25-щифтови канала.

 • Множество физически бутони и селектори

  За професионален контрол и регулиране на настройките.

 • Висококачествен джойстик и контролер на вариото

  Ергономичен, удобен дизайн.

 • 7-инчов сензорен екран

  Преглеждайте видеопотоци и регулирайте настройките за AF, областите за изрязване и други.

 • Управление на множество камери

  Управлявайте няколко камери, като ги групирате.

 • Бутони със стрелки

  Лесна навигация в менюто.

 • Усъвършенстван контрол с предварителна настройка и проследяване

  Контролирайте други камери по време на проследяване. Лесен достъп до предварителна настройка чрез физически бутон/сензорен екран.

Истории на клиенти

Поточното предаване на живо добавя допълнително измерение към видео продукцията. Научете как тези клиенти се възползваха от интегрираните решения на Canon.

 • Предефиниране на телевизионно излъчване с PTZ камери на Canon за един от най-популярните канали в Словакия

  Популярният словашки канал TV JOJ революционизира използването на PTZ камери Canon CR-N500 за излъчване с телевизионно качество. Те са първата станция в Словакия, която изгражда ексклузивни PTZ студия.

 • Как Canon вдъхнови приятели от детството да стартират своята агенция за видео продукция

  С малък екип Inspiroiva Creative искаха да се справят с всяко задание, което техните клиенти им възлагаха – пълен набор от оборудване на Canon помогна това да се случи.

 • Пълна надстройка на комплекта на Canon за най-големия независим телевизионен канал в Румъния

  Antena Group трябваше да са подготвени за всяко производствено предизвикателство, но с Canon те успяха да се изправят пред всичко: от тайландските острови до ледените пързалки.

 • Сравнение на RC-IP1000

  Вижте сравнение между RC-IP1000 и другите PTZ контролери на Canon.

  Размер на екрана

  7 инча
  7 инча

  Гледане на живо

  Да

  Видео свързаност

  12G-SDI ВХОД/ИЗХОД, IP ВХОД, HDMI ИЗХОД

  Свързаност на камерата

  LAN, RS-422 x 5
  LAN, RS-422

  Брой контролируеми камери

  200
  100

  Tally/GPIO свързаност

  D-sub с 25 щифта х 2
  D-sub с 9 щифта

  Захранване

  DC 12 V (XLR)/PoE+
  DC12V

  benefit-module_01

  Тактилна прецизност, професионален контрол

  Настройте фино движенията на PTZ камерата с помощта на ергономично проектирания джойстик, проектиран да пасва удобно в дланта ви за интуитивен контрол при завъртане. Бутон с възможност за персонализиране в горната част позволява още по-голяма гъвкавост, като AF при единичен кадър и връщане в начална позиция.

  Множество физически бутони и селектори

  Управлявайте свързани камери благодарение на 42 бутона и 14 селектора, които управляват функции, като диафрагма, гама, коляно и баланс на бялото. Светодиодната подсветка спомага за общата видимост, докато професионалният бутон за мащабиране осигурява изключителна точност при регулиране на увеличението.

  benefit-module_02
  benefit-module_03

  IP наблюдение на видео и входове

  Наблюдавайте и управлявайте видеопотоците от камерата на Canon бързо и лесно на 7-инчовия сензорен екран чрез IP, като можете да гледате до девет наведнъж в различни опции за оформление. Каквато и камера да е избрана, сензорният екран автоматично ще превключи, за да покаже този поток на живо. Друг вариант е да изведете един поток на цял екран към външен монитор през 12G-SDI или HDMI порта.

  Лесна настройка без компютър

  Използвайте функцията за търсене на камера на RC-IP1000, за да намерите и регистрирате нови камери през LAN. RC-IP1000 може да променя всички системни настройки на до 200 свързани камери, като IP адрес, ID и парола. Може също така да извърши първоначална настройка на камерата и контролера без компютър.

  benefit-module_04
  benefit-module_05

  Лесно управление на няколко камери

  Групирайте всички камери заедно или до десет в една група. Приложете предварително зададени настройки за множество PTZ камери наведнъж, както и управлявайте други от гамите PTZ и Cinema EOS1 на Canon, както и професионалната видеокамера XF605.

  Интуитивен сензорен дисплей

  Достъп до широк набор от настройки чрез сензорния екран. Задавайте точки за фокусиране и настройки в рамките на AF с докосване, разпознаване на лица и очи; контролирайте точката за ръчно фокусиране и регулирайте зоните за изрязване, за да позволите изпращането на два потока от една камера2.

  benefit-module_06
  benefit-module_07

  Професионални входове и връзки

  Включете RC-IP1000 в съществуващи инфраструктури или я използвайте отдалечено благодарение на широк набор от входове, включително DC 12 V XLR порт, пет серийни RJ45 порта, LAN/POE+, USB, HDMI изход, 12G-SDI вход/изход и два GPIO D-Sub 25-щифтови канала. Чрез използване на GPIO/SDI връзка с видео превключвател, изборът на камера на RC-IP1000 може перфектно да се свърже автоматично с избора на камера на видео превключвател.

  Усъвършенстван контрол с предварителна настройка и проследяване

  Управлявайте друга камера по време на трасиране и задавайте позициите на другите си камери, без да се налага да чакате, докато проследяването/предварителната настройка приключи. Регистрирайте и управлявайте предварително зададени настройки и проследявания, като ги наименувате чрез сензорния екран и използвате физическия бутон на RC-IP1000 за бърз достъп до предварително зададените настройки и проследяване.

  benefit-module_08
  1. Камери C500 Mark II, C300 Mark III и C70
  2. Само CR-N700
  RC-IP1000

  Какво съдържа комплектът

  • Основен модул на RC-IP1000

  Свързани продукти

  • PTZ камери

   CR-N700

   Изключителна 4K60P професионална PTZ камера с 12G-SDI свързаност и водещ в класа си автоматичен фокус с опция за интелигентно автоматично проследяване.
  • PTZ камери

   CR-N500

   С 15x оптично увеличение, възможност за заснемане в 4K UHD и Dual Pixel автофокус с опцията за интелигентно автоматично проследяване CR-N500 позволява да се постигне прецизен контрол и безпроблемно поточно предаване през IP с невероятни резултати.
  • PTZ камери

   CR-X300

   Компактна PTZ камера с клас IP65, предлагаща 4K резолюция, 20x оптично увеличение и поточно предаване и управление през IP за широк спектър от приложения.
  • PTZ контролер

   RC-IP100

   Висококачествен контролер с многофункционален джойстик и интуитивен сензорен екран за лесно управление на до 100 свързани камери.
  • Професионални видеокамери

   XF605

   Универсална 4K видеокамера със студийно качество, предлагаща усъвършенстван автофокус, свързаност и поточно предаване за взискателни продукции.
  • DSLR фотоапарати

   EOS C500 Mark II

   Ново поколение система Cinema EOS с пълнокадров сензор 5,9K в компактно тяло.
  • Система Cinema EOS

   EOS C300 Mark III

   Универсална камера със Super 35mm Cinema EOS система, която поддържа вътрешен 4K/120P RAW и широк динамичен диапазон.
  • Система Cinema EOS

   EOS C70

   EOS C70 е кинокамера Cinema EOS с RF гнездо от ново поколение със Super 35mm DGO 4K сензор, която създава мост между DILC и кинокамерите.

  Искате ли да се свържете с представител на Canon?

  Моля, попълнете краткия формуляр, за да заявите продуктов специалист на Canon да се свърже с вас.

  Може да се заинтересувате също и от

  Canon е пионер в PTZ технологията и специалист в продукциите с множество камери.