PTZ РЕШЕНИЯ

Свържете повече, предавайте повече: нова 4K функция за PTZ камери на Canon

Canon се радва на бърз успех в сектора на дистанционните PTZ камери (за панорамиране, накланяне, мащабиране) и за да помогне за затвърждаване на репутацията си като пазарен лидер, пуска нов драйвер за уеб камера – достъпен за изтегляне скоро – което добавя допълнителна функционалност и свързаност за PTZ камерите. В допълнение към този нов софтуер, два нови протокола са приложени и към гамата PTZ – SRT протокол и FreeD протокол – за да се направи интеграцията в работните процеси на излъчване и VR/AR безпроблемна.

Свържете повече, предавайте повече: нова 4K функция за PTZ камери на Canon

Enhanced connectivity and quality via LAN on CR-N500, CR-N300, CR-X300

Бързо разрастващ се пазар

Търсенето на дистанционни камери за поточно предаване на събития на живо, включително видеоконференции в офис и корпоративна среда, се повиши значително от началото на пандемията. Много сектори са приели новите възможности, предлагани от PTZ инфраструктурата, включително в сферите на висшето образование, концертите, театъра и храмовете за поклонение.

Благодарение на новия драйвер за уеб камера на Canon1, който е достъпен на Windows OS, е лесно да се разположат PTZ камери за висококачествено поточно предаване, с функция на уеб камера, опции за по-дълго окабеляване чрез LAN, автоматично откриване на камера и възможност за регистриране на няколко камери.

Извеждане в 4K 30p
Чрез LAN и новия USB драйвер потребителите вече могат да използват CR-N300, CR-N500 и CR-X300 за поточно предаване на видео до 4K 30p2 с допълнителна гъвкавост на местоположението на камерата, когато е свързана към компютър.

Автоматично откриване на камера
Новият софтуер ще открие съвместими Canon PTZ камери, които са в същата мрежа като компютъра. Това позволява лесно разполагане на камерите, за да могат потребителите да идентифицират кои камери биха искали да регистрират в софтуера.

Регистриране на няколко камери
Можете да регистрирате до пет камери към софтуера, така че в зависимост от инсталацията е възможно лесно да изберете коя от тях да използвате от компютъра.

USB-C v LAN

4K 30P2 качеството на изображенията вече е реална възможност благодарение на извода през LAN. USB свързаността е ограничена поради максималната дължина на кабела (обикновено 3 m). От друга страна, LAN връзката има значително по-дълъг кабел, което я прави идеална за по-големи места в професионалното AV пространство. Вземете за пример един университет: вместо да бъде ограничен до 3 m USB връзка от лаптоп до PTZ камера, благодарение на новия драйвер за уеб камера на Canon потребителите могат да я монтират в задната част на голяма аудитория, без да правят компромиси с надеждността или качеството.

Въвеждане на два нови протокола: SRT и FreeD

Два нови протокола също пристигнаха в PTZ гамата на Canon, което прави интегрирането им в работни процеси, които разчитат в голяма степен на излъчване и VR/AR, лесно и безпроблемно. Фърмуерът ще бъде на разположение за изтегляне по-късно през 2022 г. и ще се прилага за PTZ камери CR-N300 и CR-N500.

SRT
Протоколът SRT (Secure Reliable Transport) е протокол за предаване на видео, който е спечелил висока репутация от пазара на дистанционната продукция и е способен на висококачествено и сигурно предаване на видео с ниско ниво на забавяне дори при непредвидими мрежови условия. Това е широко използван протокол в индустрията за излъчване и в момента е приложим за PTZ камерите на Canon CR-N300 и CR-N500.

FreeD
Протоколът FreeD има широко приложение във виртуалните студия и във VR/AR продукции. CR-N500 и CR-N300 на Canon вече могат лесно да бъдат интегрирани в приложения за виртуални продукции, като новини, прогнози за времето, спортни събития и събития на живо, благодарение на този протокол, което им позволява директно да зареждат в реално време панорамиране,накланяне, мащабиране, фокусиране и диафрагма, както и позицията на PTZ камерата във виртуална платформа, като например Unreal Engine.

АКТУАЛИЗАЦИЯ НА ФЪРМУЕРА ЗА НОВИ ПРИЛОЖЕНИЯ ЗА АВТОМАТИЧНО ПРОСЛЕДЯВАНЕ И АВТОМАТИЧЕН ЦИКЪЛ

Canon CR-N700 вече поддържа две приложения за автоматично проследяване и автоматичен цикъл. Тази актуализация на фърмуера е необходима за инсталиране на новите функции на приложенията. Двете приложения ще бъдат налични при вашия дилър срещу допълнително заплащане по-късно през 2023 г.

 • Автоматично проследяване

  Приложение за автоматично проследяване RA-AT001. Отключете потенциала за автоматично проследяване на главния лектор, докато се движи по сцената. Оптимизирайте ефективността на видеопродукциите за лекции, корпоративни събития, храмове, изпълнения на живо и телевизионни предавания.

 • Автоматичен цикъл

  Приложение за автоматичен цикъл RA-AL001. Програмирайте повтарящи се движения на камерата за панорамиране, накланяне и варио, за да проследявате повтарящи се действия на живо последователно и точно. Заснемайте събития на живо и музикални изпълнения със стил.

Решение за всякакви видове сценарии

Разберете как решенията на PTZ на Canon могат да се използват в широк спектър от приложения, използвайки нашата отлична технология за обработка на изображението.

 • Излъчване и телевизионни студия

  Предавания и телевизионни студия

 • Събития и музикални изпълнения на живо

  Събития и музикални изпълнения на живо

 • Корпоративни събития и презентации

  Корпоративни събития и презентации

 • Висше образование

  Висше образование

 • Храм за поклонение, църква

  Храмове за поклонение

 • Предавания на открито и спортни предавания

  Предавания на открито и спортни предавания

 • Свързани продукти

  Когато наблюдението е от съществено значение, гамата мрежови камери на Canon предлага решение за вас. Компактни, но същевременно изключително ефективни, те осигуряват изключително качество на изображението дори при слаба светлина, където рисковете за сигурността са повишени.

  • PTZ камери

   CR-N500

   С 15x оптично увеличение, възможност за заснемане в 4K UHD и Dual Pixel автофокус, CR-N500 позволява да се постигне прецизен контрол и безпроблемно поточно предаване през IP с невероятни резултати.
  • PTZ камери

   CR-N300

   Тъй като е оборудвана с 4K UHD разделителна способност, 20x оптично увеличение, хибриден автоматичен фокус, множество протоколи за поточно предаване и управление през IP, можете да ангажирате аудиторията си по нови начини.
  • PTZ камери

   CR-X300

   Компактна PTZ камера с клас IP65, предлагаща 4K резолюция, 20x оптично увеличение и поточно предаване и управление през IP за широк спектър от приложения.
  1. Приложимо само за CR-N300, CR-N500 и CR-X300
  2. Изходящата разделителна способност зависи от това какво приложение се използва