PTZ ФЪРМУЕР

Актуализации на фърмуера на Canon PTZ камера и софтуерни добавки

Canon непрекъснато търси нови и интуитивни начини за подобряване на функционалността на своите съществуващи PTZ камери. Открийте всички най-нови фърмуери и приложения, които можете да имате на вашите Canon PTZ камери тук. Независимо дали става дума за автоматично проследяване, или за силно търсения протокол SRT или FreeD, Canon разполага с широк набор от безплатни актуализации, така че да можете да трансформирате продукциите си.

Изберете своя модел PTZ камера, за да видите наличния фърмуер за изтегляне. Повече информация за актуализациите на фърмуера и софтуерните добавки можете да намерите по-долу. Моля, свържете се с местния дилър на Canon за вариантите за закупуване на софтуерни добавки.

Април 2023 г.: приложение за автоматично проследяване (RA-AT001)

Отключете потенциала за автоматично проследяване на главния лектор с разпознаване на глава/лице, докато се движи по сцената. Използвайте силата на висококачественото 4K PTZ изображение с лесна автоматизация, за да добавите ново измерение към продукциите си. Автоматичното проследяване е вградено приложение (концепция за периферни изчисления), а не базирано на компютър, което означава лесна инсталация без необходимост от мощни компютри за обработка.

Гладко и прецизно проследяване
Усъвършенстваният задвижващ механизъм на Canon позволява на PTZ камерата да проследява хора при различни скорости, от бавни до бързи движения.

Приоритетна област на показване
Проследява обекта, но гарантира, че дъските, слайдовете или дисплеите са винаги в зрителния ъгъл.

Зона за спиране на панорамиране/накланяне
Предотвратява нежелано панорамиране/накланяне, което би проследило малки колебания на относително неподвижен обект.

Гъвкава композиция
Регулирайте композицията на проследявания обект, като например размера на тялото, за да осигурите идеалния зрителен ъгъл.

Зона за фиксиран зрителен ъгъл
Изберете зона, за да спрете проследяването, когато целта е в тази зона, за да поддържате определен зрителен ъгъл.

Връщане към първоначална позиция
Премества зрителния ъгъл в предварително зададена първоначална позиция, когато проследяваният обект се загуби, за да се гарантира, че винаги ще бъде заснето нещо подходящо.

Динамична чувствителност на проследяване
Фино регулирайте 10-те нива на чувствителност за бавни или бързи движения. Колкото по-голямо е числото, толкова по-пъргаво е проследяването на PTZ камерата, което означава, че могат да бъдат заснети дори динамични движения.

Интелигентно разпознаване на хора
Автоматично избира човешко тяло, намиращо се в рамките на зададена зона, като обект за проследяване за бързо идентифициране на обекта. Може да се използва също ръчен избор на цел за по-прецизно разпознаване.

Автоматично избиране на зона за изключване
Създайте зони за изключване, за да гарантирате, че нежеланите хора не се проследяват, това гарантира, че фокусът е върху желания обект за проследяване.

Приложението за автоматично проследяване ще е налично за CR-N700 от април 2023 г. и се очаква за CR-N500 и CR-N300 през третото тримесечие на 2023 г.

Моля, свържете се с местния дилър на Canon или местния офис на Canon за информация как да закупите приложението за автоматично проследяване.

Софтуер за автоматично проследяване
настройка на камерата

Април 2023 г.: приложение за автоматичен цикъл (RA-A001)

Програмирайте повтарящи се движения на камерата за панорамиране, накланяне и варио, за да проследявате повтарящи се действия на живо последователно и точно без необходимост от оператор на камерата. Автоматичният цикъл е вградено приложение (концепция за периферни изчисления), а не базирано на компютър, което означава лесна инсталация без необходимост от мощни компютри за обработка.

Гъвкавост при програмирането на движенията
Възможност за дефиниране на цикъл напред и назад като програмирано движение, което означава, че не е необходим оператор на камерата.

Безпроблемен и прецизен контрол
Използвайки предимствата на усъвършенствания задвижващ механизъм на Canon, функцията за автоматичен цикъл позволява прецизно автоматизирано управление на движенията на PTZ камерата.

Адаптивни позиции и траектории
Задайте пет отделни предварително програмирани цикъла, всеки от които може да има максимум 4 позиции, което е идеално за различни продукции на живо и на запис.

Два интуитивни режима на цикъл
Режимите за непрекъснат и възвратно-постъпателен цикъл позволяват пълна гъвкавост на начина, по който камерата да се движи. Непрекъснатият цикъл позволява на камерата да се движи от позиция A-B-C непрекъснато в цикъл, докато възвратно-постъпателният цикъл позволява на камерата да се движи от позиция A-B-C- към позиция B-A-B до C-B-A.

Потребителски интерфейс за лесна настройка
Могат да бъдат запаметени пет траектории за автоматично движение, които се създават/персонализират лесно чрез потребителския интерфейс с преглед на видео.

Приложението за автоматичен цикъл ще е налично за CR-N700 от април 2023 г. и се очаква за CR-N500 и CR-X300 през третото тримесечие на 2023 г.

Моля, свържете се с местния дилър на Canon или местния офис на Canon за информация как да закупите приложението за автоматичен цикъл.

Кадри на автоматичен цикъл
Софтуерен интерфейс за автоматичен цикъл

Април 2023 г.: SRT и FreeD протоколи

Два нови протокола също станаха достъпни за камерите от PTZ гамата на Canon, което прави интегрирането им в работни процеси, които разчитат в голяма степен на излъчване и VR/AR, лесно и безпроблемно. Фърмуерът е достъпен за изтегляне за PTZ камери CR-N300 и CR-N500, като за CR-X300 ще е на разположение по-късно през 2023 г.

SRT
Протоколът SRT (Secure Reliable Transport) е протокол за предаване на видео, който е спечелил висока репутация от пазара на дистанционната продукция и е способен на висококачествено и сигурно предаване на видео с ниско ниво на забавяне дори при непредвидими мрежови условия. Това е широко използван протокол в индустрията за излъчване и в момента е приложим за PTZ камерите на Canon CR-N300, CR-N500 и CR-X300.

FreeD
Протоколът FreeD има широко приложение във виртуалните студия и във VR/AR продукции. CR-N500, CR-N300 и CR-X300 на Canon вече могат лесно да бъдат интегрирани в приложения за виртуални продукции, като новини, прогнози за времето, спортни събития и събития на живо, благодарение на този протокол, което им позволява директно да предават в реално време позициите на панорамирането, накланянето, вариото, фокуса и диафрагмата, както и позицията на PTZ камерата към виртуална платформа, като например Unreal Engine.

Април 2022 г.: драйвер за уеб камера за PTZ камери

Enhanced connectivity and quality via LAN on CR-N500, CR-N300, CR-X300

Търсенето на дистанционни камери за поточно предаване на събития на живо, включително видеоконференции в офис и корпоративна среда, се повиши значително от началото на пандемията. Много сектори са приели новите възможности, предлагани от PTZ инфраструктурата, включително в сферите на висшето образование, концертите, театъра и храмовете за поклонение.

Благодарение на новия драйвер за уеб камера на Canon1, който е достъпен за Windows OS, е лесно да се конфигурират PTZ камери за висококачествено поточно предаване, функционалност на уеб камера, възможности за по-дълго окабеляване чрез LAN, автоматично откриване на камера и възможност за регистриране на няколко камери.

Извеждане в 4K 30p
Чрез LAN и новия USB драйвер потребителите вече могат да използват CR-N300, CR-N500 и CR-X300 за поточно предаване на видео до 4K 30p2 с допълнителна гъвкавост на местоположението на камерата, когато е свързана към компютър.

Автоматично откриване на камера
Новият софтуер ще открие съвместими Canon PTZ камери, които са в същата мрежа като компютъра. Това позволява лесно конфигуриране на камерите, за да могат потребителите да идентифицират кои камери биха искали да регистрират в софтуера.

Регистриране на няколко камери
Можете да регистрирате до пет камери към софтуера, така че в зависимост от инсталацията е възможно лесно да изберете коя от тях да използвате от компютъра.

USB-C в сравнение с LAN

4K 30P2 качеството на изображенията вече е реална възможност благодарение на извода през LAN. USB свързаността е ограничена поради максималната дължина на кабела (обикновено 3 m). От друга страна, LAN връзката има значително по-дълъг кабел, което я прави идеална за по-големи помещения в професионалното AV пространство. Вземете за пример един университет: вместо да бъде ограничен до 3 m USB връзка от лаптоп до PTZ камера, благодарение на новия драйвер за уеб камера на Canon потребителите могат да я монтират в задната част на голяма аудитория, без да правят компромиси с надеждността или качеството.

Решение за всякакви видове сценарии

Разберете как решенията на PTZ на Canon могат да се използват в широк спектър от приложения, използвайки нашата отлична технология за обработка на изображението.

 • Предавания и телевизионни студия

 • Събития и музикални изпълнения на живо

 • Корпоративни събития и презентации

 • Висше образование

 • Храмове за поклонение

 • Предавания на открито и спортни предавания

 • Свързани продукти

  Когато наблюдението е от съществено значение, гамата мрежови камери на Canon предлага решение за вас. Компактни, но същевременно изключително ефективни, те осигуряват изключително качество на изображението дори при слаба светлина, където рисковете за сигурността са повишени.

  • PTZ камери

   CR-N700

   Изключителна 4K60P професионална PTZ камера с 12G-SDI свързаност и водещ в класа си автоматичен фокус с опция за интелигентно автоматично проследяване.
  • PTZ камери

   CR-N500

   С 15x оптично увеличение, възможност за заснемане в 4K UHD и Dual Pixel автофокус с опцията за интелигентно автоматично проследяване CR-N500 позволява да се постигне прецизен контрол и безпроблемно поточно предаване през IP с невероятни резултати.
  • PTZ камери

   CR-N300

   Тъй като е оборудвана с 4K UHD разделителна способност, 20x оптично увеличение, хибриден автоматичен фокус с опция за интелигентно автоматично проследяване, множество протоколи за поточно предаване и управление през IP, можете да ангажирате аудиторията си по нови начини.
  • PTZ камери

   CR-X300

   Компактна PTZ камера с клас IP65, предлагаща 4K резолюция, 20x оптично увеличение и поточно предаване и управление през IP за широк спектър от приложения.
  1. Приложимо само за CR-N300, CR-N500 и CR-X300
  2. Изходящата разделителна способност зависи от това какво приложение се използва