СОФТУЕР

Print Studio Pro

Плъгинът Print Studio Pro на Canon предоставя перфектната връзка в работния процес между вашето изображение и завършения отпечатан продукт. С уникален софтуер, създаден специално за професионалните принтери на Canon, можете да постигнете с лекота печат на снимки с експертно качество.

Изтеглете последната версия

print-studio-pro_1080x384

Инсталиране

Добавката Print Studio Pro се добавя автоматично към съвместимите приложения за работа с изображения при инсталирането на софтуера. Също така можете да изтеглите най-новата версия на този плъгин за текущите модели принтери PIXMA PRO, както и за принтери imagePROGRAF PRO.

ИЗТЕГЛЯНЕ (1,2 MB)

Стартиране на Print Studio Pro

За да стартирате Print Studio Pro, отворете изображението (или множество изображения), което желаете да отпечатате, в Adobe Photoshop®, Photoshop Elements® или Lightroom®. Ако използвате Digital Photo Professional на Canon, просто изберете изображенията от папката им.

Гама професионални принтери

Print Studio Pro обединява различни функции за печат в един екран за лесно управление. Тук можете да избирате тип и формат на хартията, да задавате управление на цветовете, както и да коригирате тоналностите на цветовете преди печат. Прегледът в реално време показва избраните цветове и полета, за да постигнете желаните високи крайни резултати.

Print-Studio-Pro

Print Studio Pro

(1) Преглед в реално време на избраното изображение 
(2) Инструменти за изрязване и ротиране на изображения 
(3) Миниатюрни изображения на всички отворени/избрани изображения 
(4) Зона за избор и запаметяване на предпочитани настройки 
(5) Зона с настройки за печат (Тип хартия, Оформление, Управление на цветовете) 
(6) Бутон за отпечатване с настройка за брой копия

Основни настройки за печат

Зоната с настройки за печат в Print Studio Pro е мястото, където можете да изберете трите основни настройки за печат на снимки: тип и формат на хартията, разположение на изображението върху хартията и управление на цветовете (ICC профили).

 Paper-settings

Настройки за хартия

В раздела за тип печатен носител изберете или името на хартията за фотохартиите на Canon, или типа хартия за другите хартии (напр. друга гланцирана хартия, друга художествена хартия или канаваца).

Изберете правилния формат на хартията и съответната тава за хартия (задна тава или устройство за ръчно подаване на хартия). Обикновено хартията с гланцирано, лъскаво и матирано покритие се зарежда в задната тава за автоматично подаване, а по-дебелата и тежка хартия се зарежда в устройството за ръчно подаване.

 Image-layout-settings

Настройки за оформление на изображението

Изберете между предварително зададени полета – отпечатване със или без бели полета, както и 2 или 4 изображения в една страница. Когато отпечатвате с бели полета просто настройте размера на изображението, като в прозореца за преглед разтеглите неговите ъгли или като изберете точния размер на изображението или полетата в милиметри от менюто за оформление.

Лесно центрирайте изображението върху хартията чрез менюто за подравняване или добавете свое оформление към списъка (чрез щракване върху бутона с плюс).

Colour-management

Управление на цвета

Професионалните фотопринтери на Canon позволяват да отпечатвате снимки, които изглеждат точно като изображенията на монитора.

За най-добри резултати задайте режим на цвета „ICC профил“ и изберете профил „Авто“ за хартии на Canon или съответния ICC профил за други хартии. За Rendering Intent е необходимо да зададете настройка Perceptual.

Допълнителни настройки

Print Studio Pro има допълнителни функции, насочени към постигане на резултати, отразяващи вашите творчески идеи. Можете да добавяте текст към снимките, да избирате режим за черно-бели снимки, да запаметявате предпочитаните настройки и много други.

Mono-printing-and-clear-coating

Монохромен-печат-и-прозрачно-покритие

Изберете режим „Печат на черно-бяла снимка“, за да трансформиране цветно изображение в монохромно или да отпечатате по-естествено изглеждащи черно-бели снимки от монохромни изображения.

Ако изберете опцията „Прозрачно покритие на цялата страница“, се полага прозрачно мастило Chroma Optimiser (където е достъпно) върху цялата отпечатана повърхност, което допълнително подобрява гланцираността. По подразбиране прозрачното мастило се полага само върху цветни зони.

Adding-text-to-photos

Добавяне на текст към снимки

Чрез настройката за текст (част от раздела за оформление) можете да добавите персонализиран горен колонтитул, долен колонтитул, номер на страница, информация за авторски права или за заснетата снимка (ако е запаметена такава в данните за изображението).

Шрифтът на текста, както и неговият размер и цвят, може да бъде персонализиран. За повечето настройки за текст е необходимо оформление с бяло поле.

Image-Corrections

Корекции-на-изображението

При печат на черно-бели снимки можете лесно да изберете тоналност с една операция, за да зададете по-топла или по-студена тоналност за монохромните снимки. Цветните изображения могат да бъдат настройвани по всички цветови оси.

Функцията за печат на вариации ви дава възможност да отпечатвате страница с миниатюрни изображения на ваша снимка с корекции по определена цветова ос, яркост и контраст.

Crystal fidelity – Червената линия

Плъгинът Print Studio Pro на Canon предоставя перфектната връзка в работния процес между вашето изображение и завършения отпечатан продукт. Този уникален софтуер е създаден специално за професионалните принтери на Canon и ви позволява да постигнете с лекота печат на снимки с експертно качество.

Canon’s-genuine-image-sharpening-technology

Оригинална технология на Canon за рязкост на изображението

Въпреки че камерата и принтерът ви са заредени с високопроизводителна функционалност, няма начин да избегнете смекчаването на предадената светлина и сигналите по време на обработка. Основната причина за това е разликата между идеалното изображение и това, което не е ясно откъм детайли, и ако това се коригира, на базата на прецизни данни от всяка страна ще бъде възможно постигането на естествено идеално изображение. Това, което го прави възможно, е превъзходството на Canon по отношение на контрола от началото до края и изключителното използване на продуктите на Canon. Изображения могат да бъдат възстановявани до оригиналната им острота чрез корекции на базата на прецизни данни от идеалните и не толкова идеалните оптични и печатни характеристики.

Digital-Lens-Optimiser

Цифров-оптимизатор-на-обектива

Цифров оптимизатор на обектива е функция, която може да бъде открита или в Digital Photo Professional, оригинално софтуерно приложение на EOS за обработка на RAW изображения, или като функция, инсталирана на някои фотоапарати. Той премахва нежеланите оптични характеристики от данните на RAW изображенията при използване на съвместими фотоапарати и обективи. Той е част от технологията на Canon за изостряне на изображението, което е възможно откакто Canon независимо разработи всичко – от обективи до графични процесори. В допълнение към коригирането на отклонението на обектива променената светлина се коригира до оригиналното си състояние чрез феномена дифракция, нискочестотни филтри и т.н. за вярното и красивото възпроизвеждане на оригинални изображения с пълна рязкост.

Contrast-reproduction

Възпроизвеждане на контраст

Възпроизвеждане на контраста е функция в плъгина за софтуер Print Studio Pro, който е приложен към PRO-1000. Тази функция коригира всяка загуба на рязкост по време на печат чрез анализ на разликите в принтера и хартията предварително. Резултатът е точно възпроизвеждане на рязкост на оригиналното изображение, като се постигат разпечатки, пълни с живот. Правенето на разлика между идеалните и не толкова идеалните печатни характеристики прави възможно разпечатването на снимки с висока резолюция, които запазват същото ниво на рязкост като оригиналните изображения.

Professional Print & Layout

Чрез новия печатен софтуер Professional Print & Layout висококачествените изображения, редактирани чрез Digital Photo Professional, могат да бъдат разпечатани, запазвайки важни качества, като тоналност, рязкост и точно цветово възпроизвеждане.

* Плъгин само за принтерите от серията imagePROGRAF PRO.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

imagePROGRAF_PRO-1000-red-line-BEAUTY

Съвместими принтери

Възползвайте се от прецизно настроеното управление с гамата на Canon на съвместими с Print Studio професионални принтери.

Може да се заинтересувате също и от...