Canon EF 800mm f/5.6L IS USM

EF 800mm f/5.6L IS USM

Конструкцията на EF 800mm f/5.6L IS USM от магнезиева сплав го прави изключително лек супер-телефотообектив. Превъзходната оптика на Canon осигурява отлично качество на изображението, като едновременно с това намалява размерите на обектива.

Ползи

  • Конструкция от серията L
  • Стабилизатор на изображения в 4 стъпки с разпознаване на триножник
  • Флуоритни, UD и Super UD елементи
  • Конструкция от магнезиева сплав с тегло 4,5 кг.
  • Покрития за обективи Super Spectra
  • Автофокус с пръстенов ултразвуков двигател (USM) с ръчно нагласяне по всяко време

Подробни характеристики

Разгледайте по-подробно Canon EF 800mm f/5.6L IS USM

Конструкция от серията L


EF 800mm f/5.6L IS USM прилага най-високите стандарти на Canon за прецизна оптика. Серията L е водещата гама обективи на Canon, съчетаваща изключително качество на изображението с лесна управляемост. Прахо- и влагоустойчиви уплътнения осигуряват по-добра защита на елементите, дори при сурови атмосферни условия.

4-стъпков стабилизатор на изображението


Технологията на Canon за стабилизиране на изображението в 4 стъпки позволява да се използват до 4 пъти по-ниски скорости на затвора без видимо увеличаване на размазването. Автоматичното разпознаване на панорамиране автоматично изключва стабилизатора на изображенията в хоризонтална или във вертикална посока при следене на движещи се обекти. Разпознаването на триножник автоматично подобрява функционалните възможности на стабилизатора на изображения при снимане от триножник.

Асферични, флуоритни, UD и Super UD елементи


За оптимални визуални характеристики обективът включва четири вида специални оптични елементи: асферични елементи за коригиране на сферичните аберации и пречупващи флуоритни, UD и Super UD елементи (със свръхниска дисперсия) за елиминиране на вторичните хроматични аберации. Резултатът е отчетливи, висококонтрастни изображения без изкривявания в рамките на целия кадър.

Конструкция от магнезиева сплав


С тегло само 4,5 кг. EF 800mm f/5.6L IS USM е относително лек супер-телефотообектив, подходящ за ограничено снимане от ръка. Неговата конструкция от магнезиева сплав прави теглото му сравнимо с това на телефотообективите с по-късо фокусно разстояние.

Автофокус с пръстенов ултразвуков двигател (USM) с ръчно нагласяне


Пръстеновият ултразвуков двигател (USM) на Canon работи бързо, точно и практически безшумно с вибрации с ултразвукова честота с отличен контрол върху позиционирането. Ръчното фокусиране по всяко време се прави с помощта на голям пръстен, който не се върти по време на автоматичното фокусиране и позволява на фотографите да веднага започнат фината настройка на снимката. Предвидена е и предварителна настройка на фокуса, каквато вече има при EF 300mm f/2,8L IS USM, която позволява избор и съхраняване на конкретно положение на фокуса за незабавно установяване при нужда.

Покритие Super Spectra


Покритието Super Spectra помага да се гарантира точен баланс на цветовете и висок контраст и потиска отблясъците и ореолите, като поглъща светлината, която може да бъде отразена от вътрешните лещи и цифровите сензори на EOS.

Кръгла бленда


Кръглата бленда създава гладко, равномерно фоново размазване – идеално за изолиране на обекти при широкоотворена бленда.

Спецификации на продукта

Научете повече за Canon EF 800mm f/5.6L IS USM, неговите функции и какво може да прави.

Галерия с примерни изборажения

Преглед на галерия

Related Products

Можем ли да ви помогнем да изберете следващия си обектив?

Нашият селектор за обективи ще ви преведе през цялата ни гама от обективи и ще ви помогне да направите идеалния избор за вас и вашия фотоапарат EOS.

Широкоъгълни обективи

Постигнете по-широко зрително поле и поберете повече в кадъра с нашата гама от широкоъгълни обективи.