Обективи за DSLR

Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM

Професионален вариообектив от серия L за всекидневна употреба, който предлага високо качество на изображението с константен отвор на диафрагмата f/2.8.

Стандартният вариообектив за професионалисти

Стандартен вариообектив с професионално качество, който осигурява невероятни изображения и голям отвор на диафрагмата f/2.8 в целия диапазон на вариото Този обектив от серия L е известен сред професионалните фотографи като най-надеждният вариообектив благодарение на своята усъвършенствана оптика и способност за използване в почти всякакви условия. Идеалният обектив за всеки фотоапарат EOS с пълен размер на кадъра.


Обективът EF 24-70mm f/2.8L II USM е идеален за:

 • Туризъм

 • Фотожурналистика

 • Пейзаж

 • Портрет

Снимане без статив при ниска осветеност

Благодарение на константния отвор на диафрагмата f/2.8 в целия диапазон на вариото обективът EF 24-70mm f/2.8L II USM работи отлично при ниска осветеност и извлича максимума от наличната светлина. Константния отвор на диафрагмата ви дава и оптимален контрол върху дълбочината на разкост. Новата диафрагма с 9 елемента осигурява идеално кръгъл отвор, който осигурява равномерно разфокусиран фон с красив ефект "боке". Това означава, че вашият обект може да се открои идеално на заобикалящия го фон.

Canon Camera

Оптична конструкция от следващо поколение

Снабден с най-новите постижения в оптичните технологии, EF 24-70mm f/2.8L II USM използва три асферични елемента, за да осигури възможно най-високото качество на изображението за обектив с такова фокусно разстояние. Значително намалената хроматична аберация и намаленото размазване на цветовете скъсяват времето за последваща обработка с рязкост в цялата площ на кадъра, обикновено характерна само за обективи с фиксирано фокусно разстояние.

Какво е асферичен елемент?

Асферичният елемент представлява вграден в обектива елемент със специален профил, който коригира изкривяването, причинено от сферичния профил на класическите елементи на обектива.

Такива компоненти има само в професионалните обективи.

Сферичното изкривяване на стандартните обективи може да се избегне чрез висококачествен обектив с допълнителни асферични елементи.

EF 24-70 f/2.8L II USM разполага с три асферични елемента, които компенсират отделните вътрешни изкривявания, за да получите изключително резки изображения.

Canon Camera

Прецизен автофокус, върху който имате контрол

Благодарение на пръстеновидния ултразвуков мотор за автоматично фокусиране можете да фокусирате бързо, почти безшумно и прецизно. Той предоставя ръчно фокусиране по всяко време (при активен режим за автоматичен фокус) и ви дава възможност да запазите контрол. Така можете да регулирате фокуса ръчно, за да сте сигурни, че той е точно там, където искате, за максимален творчески контрол.

Качество на серията L

В изработката на всеки обектив от серията L се използват само най-добрите технологии и производствени методи. Като част от престижната "Луксозна" линия тези обективи показват най-доброто от предложенията на Canon.

EF 24-70mm f/2.8L II USM е изработен от материали с най-високо качество, което го прави достатъчно здрав за всекидневна професионална употреба. Уплътненията за защита от атмосферни влияния предпазват от прах и влага, а предните и задни компоненти с флуорно покритие се почистват съвсем лесно.

Canon Camera

Галерия с примерни изборажения

Трябва ли да надграждам от EF 24-70mm f/2.8L USM?

EF 24-70mm f/2.8L II USM заменя EF 24-70mm f/2.8L USM, като предлага изцяло нова оптична конструкция.

Резки изображения в целия кадър
Хроматичната аберация е намалена в целия диапазон на фокуса. В диапазона на телеувеличение са направени подобрения за корекция на общото изкривяване, а вдлъбнатото изкривяване е намалено значително при голямо телеувеличение.

По-здрава и издръжлива конструкция и подобрена работа
Издръжливостта на EF 24-70mm f/2.8L II USM е увеличена значително благодарение на здравата конструкция и подобрената устойчивост на корпуса на вибрации/удари. Специален лост заключва вариото в максимално широк ъгъл и така предпазва механизмите от повреда при пренасяне.

Подобрена защита от атмосферни влияния
Устойчив на най-суровите условия – разработено е надеждно решение, което не допуска навлизане на прах и влага в корпуса на обектива.

Изключително лесен за използване
Благодарение на неподвижния преден елемент на този обектив не се налага да регулирате отново филтъра след промяна на фокуса или вариото при използване на поляризиращ филтър или носач за филтър.

Подобрен ефект "боке"
Използването на диафрагма с 9 елемента осигурява по-добър кръгъл отвор на диафрагмата и по-мек ефект "боке".

Свързани аксесоари

 • Аксесоар за обектив

  Удължител EF 12 II

  Когато се използва с определени обективи, този 12 mm удължител позволява много по-близко фокусиране.
 • Аксесоар за обектив

  Удължител EF 25 II

  Този 25 mm удължител се поставя между тялото на фотоапарата и обектива, предоставяйки по-близко фокусиране и макро способности на обектива, без да прекъсва електронната комуникация.
 • Аксесоар за обектив

  Сенник за обектив EW-88C

  Сенникът за обектив предпазва срещу навлизане на разсеяна светлина в обектива, предотвратявайки появата на отблясъци във вашите снимки.
 • Аксесоар за обектив

  Lens Cap E-82II

  Защитава вашия обектив Canon, когато не го използвате.
 • Аксесоар за обектив

  Капачка против прах на обектива E

  Защитава вашия обектив Canon, когато не го използвате.
 • Аксесоар за обектив

  PL-C B 82mm Circular Polarising Filter

  Защитава предния елемент на обектива от замърсяване и от повреда. Подходящ за обективи с 82 mm резба за филтър.
 • Аксесоар за обектив

  Чанта за обектив LP1219

  Предпазен мек калъф за определени обективи EF.
 • Може да харесате още...

  Четири алтернативни обектива на EF 24-70mm f/2.8L II USM, избрани от нашите експерти по обективи.

  Широкоъгълни обективи

  Постигнете по-широко зрително поле и поберете повече в кадъра с нашата гама от широкоъгълни обективи.