Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM

EF 100mm f/2.8L Macro IS USM

Съвместим с всички фотоапарати EOS, включително и безогледалните модели чрез адаптера EF-EOS M

Обектив с фиксирано фокусно разстояние с отлични възможности за макрофотография

EF 100mm f/2.8L Macro IS USM предлага реален коефициент на макроувеличение 1:1, което означава, че заснеманият обект се проектира в реален размер върху сензора на вашия фотоапарат. Този универсален обектив осигурява страхотни резултати при снимане на портрети и видео без статив благодарение на възможностите за постигане на малка дълбочина на рязкост с красив ефект "боке" в комбинация с вградена хибридна система за стабилизиране на образа и лека конструкция.

EF 100mm f/2.8L Macro IS USM е идеален обектив за:

Резки макроснимки

Повечето обективи на Canon имат стабилизатор на образа (IS), който компенсира заклащането на фотоапарата при снимане без статив, а този обектив разполага с революционна хибридна система за стабилизиране на образа за противодействие на нормалното ъглово заклащане и страничното изместване – по-силно изразени при снимане в много близък план.

Hybrid IS ON IS OFF

Показаното изображение за "ВКЛ." демонстрира използването на хибридния стабилизатор на образа, а "ИЗКЛ." показва изображението без използване на стабилизатор.

Изместване и заклащане

Заклащането, причинено от странично изместване, възниква при успоредно движение на заснемащия сензор на фотоапарата спрямо сцената – то е много по-силно изразено при макрофотографията. Обикновено макрофотографията изисква стабилен статив, но новият хибриден стабилизатор на образа компенсира заклащането на фотоапарата (ъглово и във вертикалната равнина). Това ви осигурява повече гъвкавост за предотвратяване на размазването на изображението поради заклащане на фотоапарата и за проследяване на вашия обект, ако той се движи или променя позицията си, което ви гарантира резки изображения при снимане на макрообекти.

Shift-blurring

Уникален обектив

Гладка и безшумна работа за страхотни резултати

Когато и най-малкия шум може да съсипе идеално подготвения кадър, превъзходната скорост и безшумният автофокус на USM мотора в съчетание с фокусното разстояние от 100 mm гарантират най-добри резултати, а достатъчното разстояние ви позволява да не уплашите обекта. Използвайте вградения превключвател за ограничаване на фокуса за допълнително ускоряване на автоматичното фокусиране чрез ограничаване на фокуса в рамките на конкретен диапазон.

IMG_0308
EF 100mm f 2.8L Macro IS USM Ambient

Качество на серията L

Както всички обективи от серия L, EF 100mm f/2.8L Macro IS USM е създаден от най-висококачествени материали и е защитен срещу атмосферни влияния, за да бъде достатъчно здрав за снимане при всякакви условия.

Този обектив е страхотен избор за портрети благодарение на UD (Ultra-Low Dispersion) елемента на обектива, който премахва хроматичната аберация, и изключителното "боке", създадено от кръглата диафрагма с 9 елемента и отвора на диафрагмата f/2,8.

Комбинацията от хибриден IS, отвор на диафрагмата f/2,8 и бърза USM система за автоматично фокусиране правят този обектив уникален и ефективен – популярен за тези, които понякога заснемат макроснимки, както и за тези, които искат да се специализират в тази област.

EF 100mm f 2.8L Macro IS USM

Универсален обектив за страхотни портрети

Страхотно допълнение с двойно предназначение към вашия фотографски комплект, EF 100mm f/2.8L Macro IS USM е висококачествен обектив за портретна фотография, който ви позволява да се приближите до обекта, като същевременно поддържате изключително рязко качество на изображенията.

Красиви портрети в кристална детайлност

EF 100mm f/2.8L Macro IS USM е всичко, което очаквате от един обектив с фиксирано фокусно разстояние. Неговите отлични оптични качества и превъзходна детайлност на изображението са страхотни, когато искате да акцентирате върху чертите на лицето в портретите.

EF 100mm f 2.8L Macro IS USM Ambient
EF 100mm f 2.8L Macro IS USM Ambient

Идеалната перспектива

Фокусното разстояние от 100 mm е идеално за портрети, осигурявайки изящни кадри в близък план без изкривяване на чертите на лицето. Хибридният стабилизатор на образа позволява снимане на красиви кадри без статив при слаба светлина.

Не се разсейвайте от детайлите

Отворът на диафрагмата f/2,8 позволява постигане на малка дълбочина на рязкост, създавайки впечатление за разстояние. Това помага за отделяне на обекта от фона и насочване на погледа върху желания от вас детайл.

EF 100mm f 2.8L Macro IS USM Ambient

Галерия с примерни изборажения

Преглед на галерия

Спецификации

За да видите пълните спецификации на EF 100mm f/2.8L Macro IS USM, моля, щракнете върху бутона по-долу.

Аксесоари