Светлина – лесно, като 1, 2, 3!

ОПОЗНАЙТЕ СВЕТЛИНАТА

Прекарвате си страхотно, грабвате телефона си, за да уловите момента, но резултатите са малко разочароващи. Липсва жизнеността, енергията и интимността на момента. На всички ни се е случвало…

Разбирането и контролирането на настройките за светлината на вашия фотоапарат на Canon ще преобрази снимките и видеоклиповете, които заснемате – и ще ви позволи да улавяте незабравими моменти в целия им блясък. Има три ключови неща, които трябва да знаете – ISO, скорост на затвора и отвор на диафрагмата. Това е всичко!

1.
ISO е чувствителността на вашия фотоапарат към светлина – по-големите ISO числа са идеални за условия на слаба светлина. Голямото ISO число също така добавя зърнистост към вашите изображения за онова текстурирано ретро усещане! По-малкото ISO число е идеално за слънчеви дни и светли стаи. Малкото ISO число осигурява също по-богати цветове!

2.
Скоростта на затвора контролира времето, през което затворът на вашия фотоапарат остава отворен, и колко светлина се пропуска. По-високите скорости на затвора пропускат по-малко светлина, а по-ниските скорости на затвора пропускат повече светлина, така че можете лесно да регулирате колко ярка или мрачна е светлината във всяка възможна ситуация.

3.
Настройката на диафрагмата определя размера на отвора, който пропуска светлина, и се нарича също f-число. По-малките f-числа като f/2.8 пропускат повече светлина, а по-големите f-числа като f/8 пропускат по-малко светлина. Това ви дава творчески контрол дори когато условията са променливи, като например облачни дни.


И това е всичко, което трябва да знаете! Разбира се, забавният начин да се научите е просто да започнете да снимате с фотоапарата си. Това е и най-добрият подход да разберете бързо как тези три фактора (ISO, скорост на затвора и отвор на диафрагмата) се комбинират, за да осигурят най-добрите резултати във всяка ситуация.

УСПЕХ!