Време е да проявите креативност!

ИЗБЕРЕТЕ ФОКУСА

Чудили ли сте се някога как да замразите движението или да постигнете размазване от движението? Или как да уловите слънчевите лъчи или звездното нощно небе? Фотоапаратите на Canon ви помагат да уловите света по начина, по който винаги сте искали.

Фокусът, който получавате с фотоапарат на Canon, ви дава творческата свобода да подобрите качеството и да изглежда крайният резултат по-професионален. Има две ключови неща, които трябва да имате предвид – дълбочината на рязкост (контролирана от диафрагмата) и движението (контролирано от скоростта на затвора).

1.
Дълбочината на рязкост се отнася до това каква част от изображението ви е на фокус. За любителите на храната и родителите, които искат да снимат децата си, плитката дълбочина на рязкост кара обекта да се открои, като разфокусира фона. Това се постига с по-малко f-число. Когато заснемате сцени, които са изпълнени с детайли, като природни и градски пейзажи, по-голямото f-число поставя всичко на фокус.

2.
Фотоапаратите също така ви дават свободата да бъдете креативни с движението, като променяте скоростта на затвора. Колкото по-висока е скоростта на затвора, толкова по-бързо фотоапаратът ще заснеме изображението, което е идеално за замразяване на движението, като например на тичащи деца или водопад. По-ниските скорости на затвора улавят цялото движение в една снимка, като по точи начин постигате ефект на размазване от движението. Тук може да ви бъде от помощ и статив!


И това е всичко, което трябва да знаете! Разбира се, най-забавният начин да се научите е просто да започнете да снимате с фотоапарата си. Това е и най-добрият подход, за да разберете бързо как тези два фактора (дълбочина на рязкост и скорост на затвора) ви помагат да постигнете невероятни резултати във всяка ситуация.

УСПЕХ!