A woman lifts a Canon EOS 250D to take a photo of her daughter.

СЕМЕЙНА ФОТОГРАФИЯ

Как да направите перфектни семейни снимки с едно щракване с EOS 250D

Снимките на вашето семейство са капсули на времето, към които ще се връщате през останалата част от живота си – затова е ясно, че искате изображенията да бъдат толкова ярки и наситени, колкото и моментът, в който са били заснети.

Порастващи деца, игриви домашни любимци или излети в здрача – за семейни снимки, които издържат на изпитанието на времето, имате нужда от фотоапарат, който е малък по размер, но голям по функции. Независимо дали става дума за 4K видео, възможности за снимане при слаба светлина, голям избор от кадрови честоти, или Dual Pixel CMOS автоматичен фокус (AF), съвременните фотографски технологии ви позволяват да заснемате всеки момент навсякъде и да създавате красиви спомени с едно щракване.

Тук едно семейство изпробва най-лекия DSLR в света с подвижен екран*, като демонстрира характеристиките и функционалността на Canon EOS 250D с впечатляващи резултати.

Открийте по-вълнуващи перспективи

Когато става въпрос за заснемане на семейни портрети, композицията е от ключово значение. Намирането на правилния ъгъл е важно, за да покажете обектите си по най-добрия начин, а подвижният сензорен екран на Canon EOS 250D ви дава гъвкавостта, с която да намерите необичайни гледни точки. Той е напълно подвижен, което означава, че можете да го позиционирате под всякакъв ъгъл, за да снимате от всяка гледна точка. Това ви позволява да проявите творчество с вашите композиции и например да снимате деца от нивото на техните очи или да обърнете екрана, за да се озовете и вие в снимката.

Сензорният екран ви позволява да работите бързо, като докосвате зоната от кадъра, която искате да бъде на фокус, и да регулирате другите си настройки така, че да не пропуснете нито един момент.

Свързани статии
A girl holds a frisbee in front of her like a picture frame around her face.

СЕМЕЙНА ФОТОГРАФИЯ

Правете по-добри портрети: забавни семейни фотографски предизвикателства

Семейният блогър Katja Gaskell смени своя смартфон с Canon EOS M50 и беше изумена от резултатите – изненадайте себе си, като опитате тези техники.

A mother picks her son up to hug, both of them wearing sunglasses.

СЕМЕЙНА ФОТОГРАФИЯ

Как да заснемете непринудени и творчески семейни портрети

Професионалният фотограф Christian Anderl споделя как можете да използвате вашия фотоапарат Canon, за да заснемете непринудени снимки на семейното забавление.

Print your family's life story

ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

Отпечатайте историята на живота на вашето семейство

Печат и творчество със снимки на съкровени семейни моменти.

Ако искате да се концентрирате върху кадрирането и композицията, оставете фотоапаратът да поеме контрола над всичко останало. Когато активирате автоматичния режим, Canon EOS 250D ще прецени наличната светлина и ще зададе най-добрите настройки за експонация на изображението. Той ще избере най-добрата комбинация от скорост на затвора, отвор на диафрагмата и ISO чувствителност, за да осигури изображение с перфектни тонове.

Изберете своя стил с функцията "Творческа помощ"

Когато сте в движение, автоматичният режим може да е полезен за улавяне на мимолетни моменти. Но ако искате да поемете по-голям контрол над творческия процес, потребителският интерфейс на Canon с функции за помощ улеснява експериментирането с настройките на фотоапарата – намерете трикове и съвети и разберете как работят настройките.

Canon EOS 250D има допълнителна функция: Творческа помощ. Това ви помага да усъвършенствате изображенията си и да им придадете свой собствен стил. За да ви помогне да заснемате по-добри снимки, функцията "Творческа помощ" предлага набор от ефекти, филтри и инструменти за настройка на цветовете, които можете да приложите към изображението, преди или след като бъде заснето. Опитайте с черно-бял филтър, за да придадете на семейния си портрет вечен и класически вид. Или, за да уловите вълнението от семейна почивка, опитайте филтър със силни и наситени цветове.

Когато снимате портрети на открито при ярка светлина, лицата в сянка може често да изглеждат твърде тъмни. Canon EOS 250D разполага с вградена светкавица, която можете да използвате като "запълваща светкавица". Тя ви предоставя достатъчно светлина, за да "запълните" сенките на лицето на обекта, без това да повлияе на общата експонация.

Ако искате да издигнете фотографското си осветление на следващо ниво, Canon EOS 250D разполага с чехълче за светкавица, към което можете да монтирате една от светкавиците Speedlite на Canon за по-мощно и прецизно осветяване.

Творете във всякакви условия

Вечери, партита, Бъдни вечер... много семейни тържества се случват при слаба светлина! Използването на светкавица може да създаде риск от избледняване на сцената и може да е непрактично да се използва статив и настройка за продължителна експонация. Отговорът е да се разчита на възможностите за използване на висока ISO чувствителност, които съвременните технологии осигуряват, с чудесен цвят и рязкост в целия диапазон.

Canon EOS 250D предлага изключителни резултати при слаба светлина с диапазон на ISO от 100 – 25 600 и възможност за разширяване до ISO 51 200. И това не важи само за снимките – Canon EOS 250D ви позволява да записвате видео в предизвикателни светлинни условия, като предлага до ISO 12 800 за видео при запис в 1080p (Full HD) или до ISO 6400 при запис в 4K.

Създавайте, творете и улавяйте момента независимо от светлината!

След това, когато става въпрос за споделяне на снимки, свързаността е от изключително значение в днешно време. Canon EOS 250D ви позволява да прехвърляте своите снимки направо в своя смартфон веднага щом ги заснемете. Използвайте приложението Canon Camera Connect, за да се свържете с фотоапарата, след което прехвърлете изображенията, за да споделите спомените си с приятелите и семейството си.

Искате ли да научите още повече за това как да правите страхотни снимки със своя Canon EOS 250D? Ще намерите информация, идеи и вдъхновение в приложението Canon Photo Companion.


Написано от Jeff Meyer


*EOS 250D (черен/сребрист) е най-лекият от всички в света цифрови огледално-рефлексни фотоапарати със сензор с размер APS-C и подвижен LCD дисплей. Включително батерията и картата памет според указанията на CIPA. Към 9 април 2019 г. (установено от Canon).

Свързани продукти

Свързани статии

Разделът „Вдъхновете се“ важен източник на полезни фотографски съвети, съвети за купувача и проницателни интервюта – всичко, от което се нуждаете, за да откриете най-добрия фотоапарат или принтер и да вдъхнете живот на следващата си творческа идея.

Обратно към всички съвети и техники