Canon EOS RP Autofocus

EOS RP

Фокусирайте навсякъде на мига

Иновативен и изпълнен с модерни функции, Canon EOS RP предлага изключително бързата скорост на AF от 0,05 секунди1. Гъвкавостта на разширената зона на AF заедно с възможността за снимане при слаба светлина, скоростта и проследяването на EOS RP означава, че независимо дали снимате при пътуване, пейзажи, портрети или видео, Canon EOS RP ви дава възможност да разширите вашите истории и да заснемете изображения, които да разгънат творчеството ви.

Gergo shootin wth Canon EOS RP
Canon EOS RP sample mountain landscape

Червената линия означава приблиз. 88% (хоризонтално) x приблиз. 100% (вертикално) от зоната се покрива от пълния размер на кадъра.

Поддържани обективи: обективи RF и обективи EF (повечето от съществуващите обективи с някои изключения).

Синьо означава до 4779 позиции за AF

Може да харесате още
Canon EOS RP image quality

EOS RP

Нов стандарт в качеството на пълнокадровото изображение

Canon EOS RP eos design and handling

EOS RP

Работа с EOS без компромис

Canon EOS RP Wi-Fi and connectivity

EOS RP

Снимайте гъвкаво и се свързвайте безпроблемно

Canon EOS RP capturing a bee

Грабващи окото портрети

За портрети, които изпъкват – функцията AF на очи е вградена в Canon EOS RP. Тази технология Dual Pixel CMOS AF помага да поддържате очите на обекта в много изострен фокус, когато ползвате режима за разпознаване на лица, което подсигурява кристално качество на изображенията в портретите ви. Функцията AF на очи работи с Canon EOS RP в режим за AF при единичен кадър, режим Servo AF и режим Movie Servo AF, подсигурявайки, че неподвижните и движещите се обекти са заснети, а очите им са на фокус. AF с докосване и плъзгане улеснява смяната на позицията на фокуса.

Pixels which enable both phase different AF and imaging
Pixels which enable both phase different AF and imaging

Оборудван с по-голяма дълбочина на рязкост

Когато е важно да разполагате с максимална дълбочина на рязкост по цялото изображение, като макро изображения, клин на фокуса може да осигури изключителна острота. С едно натискане на бутона на затвора Canon EOS RP заснема серия от снимки, като фокусното разстояние е нагласено автоматично от първоначалната позиция до фона. След което се създава композитно изображение чрез софтуера Digital Photo Professional на Canon, за да се създаде изображение, което е изцяло на фокус.

Canon EOS RP focus bracketing flower

1 От 13 февруари 2019 г. сред цифровите безогледални фотоапарати със сменяеми обективи, включващи 35-милиметров пълнокадров еквивалентов сензор за изображения, с AF със засичане на контраста и AF за откриване на фаза във фокусната равнина. Изчислено от резултатите на измерената скорост на AF, базирано на насоките на CIPA (различава се в зависимост от условията при снимане и използвания обектив). Измерването е чрез използване на вътрешни методи. Условия на измерване: EV12 (температура на околната среда/ISO 100), ръчен режим, с използване на RF 24-105mm F4L IS USM (при фокусно разстояние от 24 mm) със следните настройки: освобождаване на затвора с помощта на бутона на затвора, 1-точков AF (централен AF), AF при единичен кадър

Може да се заинтересувате също и от