ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОДУКТ

Перфектно сливане на снимки и видео

Независимо какво трябва да заснемете, EOS R3 е перфектното устройство за визуално разказване на истории. Възможност за заснемане на стабилизирано изображение, 6K RAW видео в различни формати. Този фотоапарат е еднакво добър в създаването на документални филми, динамични екшън филми и заснемане на снимки с бързо действие.
EOS R3

Запишете превъзходно 6K RAW видео вътрешно на карта с памет CFexpress със скорост на кадрите до 60p. Такива богати и детайлни кадри изглеждат превъзходно на големи дисплеи и могат да бъдат изрязани без загуба на качество като част от работен процес по редактиране в 4K.

Харесва ли ви да снимате в 4K? Погрижили сме се за вас с 4K DCI и 4K UHD опции – и двете са направени чрез предискретизация на стандартния 6K изход на сензора. Резултатите са просто сензационни.

Но разделителната способност е само част от историята: огромните 13,3 стъпки на динамичен обхват и обширната 12-битова цветова гама на Canon Cinema правят кадрите от EOS R3 невероятно добри. Нашата призната система Dual Pixel CMOS AF прави нещата да изглеждат фокусирани, докато мощен стабилизатор на изображението изглажда движенията на фотоапарата при снимане без статив.

EOS R3

Подходящият формат за вас

Чрез комбиниране на различни разделителни способности, честота на кадрите, кодеци и методи за компресиране EOS R3 може да предложи множество формати за снимане. Наред с 12-битовите 6K RAW се предлагат и 8-битови кодеци H.264 и 10-битови H.265, както и избор от ALL-I и 6K RAW light IPB или IPB Light компресия. Честотата на кадрите от 24p до 120p е налична при заснемане в 4K, като също така е налична и настройка за изрязване в 4K, която дава размер на сензора, подобен на Super-35mm.

В зависимост от използвания формат, кадрите могат да бъдат записани както на CFexpress картата на фотоапарата, така и на SD картата му – чудесна възможност, когато вашият клиент иска да получи началните кадри, докато вие работите по редактирането. Освен това, докато записвате RAW на картата CFexpress, може да бъде записана предискретизирана 4K IPB версия на SD картата за използване като заместител.

Филмите с висока кадрова честота (без звук) с подобрено качество на изображението могат да бъдат заснети при 120p/100p при 4K и HD разделителни способности – превъзходно за екшън сцени и ефекти със забавен каданс.

EOS R3 предлага и Canon Log 3, който осигурява огромни 13,3 стъпки на динамичен обхват и е по-лесен за цветова корекция, така че се вмъква безпроблемно във вашата редакторска работа. А за тези, които търсят още по-ярки и засечени детайли, се предлага и 10-битов HDR PQ, без да е необходима корекция на кадрите.

Когато снимате в Canon Log 3, е налично цветовото пространство на Canon Cinema Gamut. То не само осигурява най-широката гама от цветове на EOS R3, но също така позволява лесно преобразуване в редица стандартни за индустрията цветови пространства, като BT2020 или Академичната система за кодиране на цветовете (ACES).

EOS R3

Dual Pixel CMOS AF II

Нашата призната система Dual Pixel CMOS AF II осигурява гладко, точно и непрекъснато фокусиране при снимане на видео. Тя разполага с възможности за разпознаване на лице, очи, глава и тяло (в този приоритетен ред)
– идеален за документални филми в стил „екшън“. Тя също така може да разпознава котки, кучета, птици и дори състезателни автомобили и мотоциклети, като ги държи на фокус, докато се движат около рамката – точно както при снимане на снимки.

Лесно се създават ефекти на изтегляне на фокуса, които пренасочват вниманието на вашата аудитория от едно място към друго. Просто докоснете сензорния екран на фотоапарата и EOS R3 плавно ще префокусира от една точка в друга със скорост, избрана от вас.

Харесва ви да фокусирате ръчно? EOS R3 предлага редица помощни инструменти. Пикът на фокуса подчертава краищата на обектите на фокус с цвят по ваш избор. Функцията Dual Pixel Focus Guide използва графичен индикатор, за да покаже дали обектът е фокусиран отпред/отзад и става зелен, когато се постигне правилен фокус.

EOS R3

Супер стабилни кадри, заснети без статив

Стабилизаторът на изображението на EOS R3 показва истинските си предимства, когато снимате видео без статив. Когато се комбинира със собствената IS на обектива и електронната IS Movie Digital на фотоапарата, непреднамерените движения на фотоапарата се изглаждат до почти незабележима степен – много полезно при заснемане, докато ходите или заснемане на документални видеоклипове или видеозаписи без статив. Резултатите са просто превъзходни, изглеждат като заснети с помощта на жиростабилизатор или операторска платформа.

EOS R3

Интуитивни функции за създаване на филми

Искахме EOS R3 да се усеща толкова инстинктивна при заснемане на видео, колкото и при заснемане на снимки. Подвижният екран с висока дефиниция от 4,1 милиона точки може да се върти извън корпуса на фотоапарата, завъртайки се на 270°, за да ви помогне да снимате удобно от трудни ъгли. Зебра маркерите подчертават свръхекспонирането, като стандартният индустриален HH:MM:SS:FF времеви код е вграден в кадрите, което прави редактирането на кадри от различни фотоапарати много по-лесно. HDMI изходът подава предискретизиран 4K 60p към вашия избран вход, независимо дали е монитор, или външно записващо устройство.

EOS R3

Удължено време за снимане

Генерирането и натрупването на топлина при заснемане на видео може да ограничи времето за запис при снимане на видео, като картата с памет и корпусът на фотоапарата стават горещи на допир. EOS R3 е проектиран с подобрени характеристики за разсейване на топлината, за да се подобри производителността при запис, като има активни ограничения за безопасност, които изключват фотоапарата, ако вътрешната му температура стане твърде висока. Но те могат да бъдат изключени за удължено време на снимане, когато фотоапаратът не се държи на ръка.

Приблизителното време на снимане за наличните разделителни способности и кадровата честота в среда от 23°C/73°F при стартиране в студено време са подробно описани по-долу1.
6K 60P RAW
– Температура на автоматично изключване – Стандартна: 25 минути
– Температура на автоматично изключване – Висока2, 3: 60 минути или повече

4K 120P
– Температура на автоматично изключване – Стандартна/Висока2, 3: 12 минути

4K 60P (6K предискретизация) All-I
– Температура на автоматично изключване – Стандартна: 25 минути
– Температура на автоматично изключване – Висока2, 3: 60 минути или повече

4K 30P (6K предискретизация) All-I
– няма ограничение за топлина

Ако фотоапаратът достигне температурния си лимит, се препоръчва да го изключите, за да може да се охлади.

Приблизителното време за възстановяване за среда от 23°C/73°F е посочено по-долу, но се влияе от различни фактори, като температура на околната среда, продължителна работа на фотоапарата и избраната разделителна способност на снимане. Времето, след което ще е наличен пълният запис, ще варира в зависимост от температурата на околната среда.

6K 60P RAW
– 5 минути на охлаждане дават прибл. 9 минути за запис

4K 120P
– 5 минути на охлаждане дават прибл. 5 минути за запис

За първи път са премахнати ограниченията за време на снимане за фотоапарат EOS4, което позволява да се заснемат до шест часа нормално видео или 90 минути видео с висока HD честота на кадрите.5

EOS R3

Професионален запис на ускорено видео

Режимът за ускорено видео е чудесна възможност за бавно променящи се последователности. EOS R3 може да бъде настроен да заснема кадри на интервали в диапазон от 2 секунди до 99 часа, 59 минути и 59 секунди до 3600 кадъра, в края на които изображенията се комбинират, за да се създаде Full HD видео без нужда от допълнителен софтуер. Не е нужно да се притеснявате за настройките: в случай на прекъсване на захранването или изтощена батерия. Може да продължите със снимането от мястото, където фотоапаратът е спрял, след като се възстанови захранването.

Аксесоари

Бяха пуснати и редица нови аксесоари, които да внесат допълнителна гъвкавост за заснемане на видео с EOS R3. Нов насочен стереомикрофон DM-ED1 без кабели за по-ясен и прецизен звук, плюс XLR адаптер за свързаност на професионално ниво.

 1. Максималната продължителност на снимането може да бъде по-кратка при някои обстоятелства, дори ако записът започва от „студен старт“, поради повишаване на температурата във фотоапарата, причинено от операциите по настройка на камерата преди снимане или от продължително използване на режима Live View. Когато картата е пълна, записът на филм спира автоматично. В този случай продължителността на времето, докато изтриете данните и рестартирате снимането.
 2. Картата може да е много нагрята, когато е зададена температура на автоматично изключване: High (Висока). Внимавайте да не се изгорите, когато изваждате картата от слота.
 3. Продължителността на снимане може да не се променя между настройките [Стандартна] и [Висока] в зависимост от типа карти.
 4. Canon Cinema EOS фотоапарат
 5. в зависимост от подходящия капацитет на картата с памет, захранването и температурите

Свързани статии

 • СТАТИЯ

  Може ли Canon EOS R3 да поддържа темпото на малкия и светкавичнобърз морски дъждосвирец?

  Италианският фотограф на диви животни Bruno D'Amicis изпробва EOS R3, снимайки рядка и невероятно бързодвижеща се птица по плажовете на Абруцо.

 • СТАТИЯ

  Излизане извън пътя с Canon EOS R3

  „Абсолютно надминава всичко, с което съм работил в миналото!“ Фотографът на моторни спортове Vladimir Rys изпробва Canon EOS R3 при първата си снимка на електрически състезателен автомобил.

 • СТАТИЯ

  Живот на бързи обороти със супер телеобективите на Canon

  С обективите Canon RF 400mm F2.8L IS USM и RF 600mm F4L IS USM фотографът на моторни спортове Vladimir Rys успява да улови скоростта на бързодвижеща се състезателна кола с Canon EOS R3.

 • СТАТИЯ

  Обяснение на управлението на AF с очи

  Научете историята на невероятната система за управление на AF с очи на Canon, която задава или превключва точката на автофокус, като отчита какво гледате.

 • Регистрирайте се сега

  Бъдете първите, които ще получат най-новите актуализации за EOS R3 и поддържайте връзка за допълнителни новини.