ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОДУКТ

Овладяване на движението с 30 fps

В основата на EOS R3 е наслоен сензор с фоново осветление – разработен специално от Canon. Той е по-бърз и по-чувствителен от всичко, което сме поставяли във фотоапарат преди, което означава по-добро представяне, когато снимате под напрежение.

Овладяване на движението с 30 fps

EOS R3

Новият сензор разполага със схеми отзад, вместо отпред, така че може да събира повече светлина, което намалява шума. Два слоя верига са „наслоени“ заедно, трансформирайки скоростта, с която сензорът може да изпраща данни за изображението към своя DIGIC X процесор. Тази скорост не само позволява заснемане на серия от снимки със скорост от 30 fps (със заснемане на серия от снимки с AF и AE), но също така позволява на фотоапаратът да проверява фокуса 60 пъти всяка секунда. Електронен визьор без затъмнение се опреснява при 120 fps за поразително реалистично изживяване дори когато снимате бързодвижещи се обекти.

Спецификацията на сензора е оптимизирана, за да бъде перфектният баланс между разделителна способност, ефективност при ниска осветеност и предаваем размер на файла, отговарящ на изискванията на професионални фотографи на новинарски репортажи и спортни събития. Цифровият оптимизатор на обектива увеличава максимално детайлите от обектива в комбинация със сензора, за да предложи качество на изображението отвъд очакванията.

EOS R3

Снимайте с 1/64 000 секунди, за да замразите пукането на балон.

EOS R3
EOS R3

Електронен визьор без затъмнение се опреснява при 120 fps за поразително реалистично изживяване дори когато снимате бързодвижещи се обекти.

EOS R3

Съвременен електронен затвор

Зашеметяващата скорост на сензора на EOS R3 ще промени начина ви на мислене за електронните затвори. Досега ефекта на затварящ се затвор създаваше изкривявания при снимане на бързодвижещи се обекти и оставяше фотографите без друга възможност, освен да преминат в режим на механичен затвор. При EOS R3 обаче нещата са различни.

 • Rolling shutter distortion

  Изкривяване от затварящ се затвор

  Ефектът на затварящ се затвор изкривява пръта на стик за голф: изглежда леко извит.

 • Reduced distortion

  Намалено изкривяване

  Затворът в EOS R3 значително намалява това изкривяване.

 • Тъй като сензорът може да изчисти данните на изображението толкова бързо, ефектът на затварящ се затвор е почти изключен. Сега фотографите могат да използват електронен затвор, за да замразят движението при невъобразими скорости до 1/64 000 секунди и в пълна тишина. Нещо повече, възможна е и синхронизация на светкавицата с електронния затвор при скорости до 1/180 секунди, както със светкавици на Canon, така и със светкавици на производители от трети страни.

  Електронният затвор в EOS R3 е толкова тих, колкото бихте очаквали – само че сега, той може да снима с невероятните 30 кадъра в секунда, с пълно проследяване с AE и AF и с всеки RF обектив. Предлага се и персонализиран високоскоростен режим на непрекъснато заснемане на серия от снимки, който позволява кадровата честота да се персонализира до 195 fps, за серия от снимки до 50 кадъра1. Могат да се видят малките детайли на движението на бързодвижещи се обекти, които иначе са невидими в нормален времеви мащаб.

  Незабавната реакция е необходимост за всеки фотограф на новинарски репортажи, независимо дали става дума за намалено време за стартиране или забавяне на затвора, намалено до 0,02 секунди с опцията от менюто. Както бихте очаквали от Canon, снимането със скорост от 30 fps е налично във всички режими на снимане, включително 14bit RAW.

  EOS R3

  Слаба светлина? Няма проблем

  С диапазон на ISO чувствителност от ISO 100 до ISO 102,400 (разширяем до ISO 50 до ISO 204,800), EOS R3 може да се справи с почти всички условия на осветеност, пред които можете да го изправите. Новият дизайн на сензора с фоново осветление позволява нови нива на динамичен обхват и намален цифров шум. Комбинирайте това със способността на EOS R3 да фокусира при много слаба светлина и получавате машина, която наистина е кралят на фотографията при слаба осветеност.

  Разпознаване на трептене с електронен затвор

  Напредъкът в технологията на сензорите на Canon означава, че EOS R3 е първият безогледален EOS, който предлага разпознаване на трептене при използване на електронен затвор. Високочестотното разпознаване на трептене може да елиминира ивиците при снимане с LED източници на светлина, за да увеличи броя на използваемите изображения, заснети в трудни условия.

  Свързани статии

 • PRO Article

  СТАТИЯ

  Може ли Canon EOS R3 да поддържа темпото на малкия и светкавичнобърз морски дъждосвирец?

  Италианският фотограф на диви животни Bruno D'Amicis изпробва EOS R3, снимайки рядка и невероятно бързодвижеща се птица по плажовете на Абруцо.

 • PRO Article

  СТАТИЯ

  Излизане извън пътя с Canon EOS R3

  „Абсолютно надминава всичко, с което съм работил в миналото!“ Фотографът на моторни спортове Vladimir Rys изпробва Canon EOS R3 при първата си снимка на електрически състезателен автомобил.

 • PRO Article

  СТАТИЯ

  Живот на бързи обороти със супер телеобективите на Canon

  С обективите Canon RF 400mm F2.8L IS USM и RF 600mm F4L IS USM фотографът на моторни спортове Vladimir Rys успява да улови скоростта на бързодвижеща се състезателна кола с Canon EOS R3.

 • PRO Article

  СТАТИЯ

  Обяснение на управлението на AF с очи

  Научете историята на невероятната система за управление на AF с очи на Canon, която задава или превключва точката на автофокус, като отчита какво гледате.

 • Регистрирайте се сега

  Бъдете първите, които ще получат най-новите актуализации за EOS R3 и поддържайте връзка за допълнителни новини.
  1. AE и AF проследяване не са налични в режим на високоскоростна серия от снимки. Максималният брой заснети кадри може да бъде зададен до 50