Обективи за EOS R

Canon RF 85mm F1.2L USM DS

Преминете отвън детайлите и уловете истинския дух на даден обект с обектив, предлагащ изключителна производителност и надеждност заедно със специално оптично покритие, което да издигне ефекта „боке“ до изцяло ново измерение.

Чудесен обектив за...

 • Портрети

  Използвайте плитък фокус и изключителна острота, за да внесете нови детайли и измерение в портретите благодарение на изключителното оптично инженерство, усъвършенстваните покрития на обектива и технологията за RF гнездо.

 • Улична фотография

  Останете дискретни и запазете контрол на улицата благодарение на бързата система за фокусиране от високопроизводителен мотор USM, който осигурява улавяне на обекта, така че да не изпуснете нито един момент.

 • Слаба светлина

  Продължавайте да снимате много, след като слънцето залезе, благодарение на бързия и широк максимален отвор на диафрагмата f/1.2, който улавя всеки детайл с изключителна острота от край до край.

Чудесен избор за портрети

Със своето фокусно разстояние от 85 mm това е идеалният обектив за изящни портрети, произвеждащ елегантни и богати на детайли резултати с приятна перспектива и без изкривяване.

Превъзходен ефект „боке“ със зашеметяваща оптична прецизност

Предлагащ най-доброто при ефекта „боке“ благодарение на уникалното покритие DS на Canon, както и отвор на диафрагмата F1.2 с 9 елемента, обективът се представя превъзходно при заснемането на творчески изображения.

Усъвършенствани елементи и покрития на обектива

В обектива се използва специална оптика Blue Spectrum Refractive (BR), която неутрализира изкривяването на цветовете, докато асферичен елемент на обектива и ASC покритие предотвратяват отблясъци и ореоли.

Разликата с Дефокусирано изглаждане

Обективът RF 85mm F1.2L USM DS е уникален високопроизводителен обектив, който предлага комбинация от изключително плавен разфокусиран фонов режим „боке“ и невероятно бърз отвор на диафрагмата за създаване на спиращи дъха портрети.

 • Снимано с RF 85mm F1.2L USM

  85 mm фокусно разстояние е идеално за портрети, а с широката максимална бленда ярките зони извън фокус се постигат лесно и се виждат като рязко дефинирани дискове светлина.

 • Снимано с RF 85mm F1.2L DS USM

  Ползата от DS ефекта е най-забележима при най-широката бленда и се намалява при затваряне на блендата. Ярките зони извън фокус се представят като дискове от мека светлина и се разпознават моментално като характеристика на DS обектива.

Рязкост със стил

Преминете отвън детайлите и уловете истинския дух на даден обект с обектив, предлагащ изключителна производителност и надеждност. Вижте как DS покритието работи не само при слаба светлина с върховия гладък боке, когато фонът има творчески потенциал.

 • Снимано с RF 85mm F1.2L USM

  С нормалния обектив RF 85mm ярките зони са замъглени, но все още запазват ниво на детайлност, което може да не е желателно за деликатните портрети.

 • Снимано с RF 85mm F1.2L USM DS

  Покритието DS с неговия DS ефект се използва върху два елемента на различни места в обектива, като постига много по-меко и плавно дефокусиране. Това е особено очевидно тук със светлите точки, идващи през дърветата зад обекта.

Как работи покритието DS

DS (Дефокусирано изглаждане) на Canon произвежда мек и уникален ефект на разфокусиране, при който първоначално острият контур в разфокусираното изображение допълнително се замъглява с изключителна гладкост. Canon постигна този ефект, като използва същата оптика като RF 85mm F1.2L USM и като се възползва от технологията за отлагане на пари, за да контролира количеството светлина, преминаваща в обектива.

 • RF 85mm F1.2L USM

  С бързия отвор на диафрагмата F1.2 обективът се представя превъзходно при слабо осветление, като предлага невероятна острота и свобода за творчество с приятен ефект "боке" и без загуба на качеството на изображенията.

 • RF 85mm F1.2L DS USM

  Покритието DS със своя DS ефект се използва върху два елемента на различни места в обектива, постигайки меко и гладко разфокусиране. Въпреки това покритието води до загуба на пропускливост на светлината, което води до T стоп от T2.2.

Бърз мотор USM и пръстен за регулиране на обектива

Благодарение на бързата скорост на RF гнездото RF 85mm F1.2L USM улавя бързо обекта, докато пръстенът за регулиране на обектива предоставя допълнителен контрол върху настройките.

Дайте воля на творчеството си

Системата EOS R наследява всички предимства от системата EOS и освен своята собствена гама от обективи предлага и пълна съвместимост със съществуващите оптики EF и EF-S с адаптер заедно с гамата светкавици и аксесоари Speedlite.

Спецификации

 • Покритие DS

  Дефокусирано изглаждане предоставя изключителен ефект „боке“

 • Оптика BR

  За върховен контрол над изкривяванията

 • Асферични и UD елементи

  За изключително резки изображения

 • USM мотор

  За гладка, бърза и почти безшумна работа

 • ASC (Покритие Air Sphere)

  За предотвратяване на отблясъци

 • Пръстен за регулиране на обектива

  За допълнителен контрол върху ISO, диафрагма и скорост на затвора

Преди използване на DS обектив за пръв път

1 In order to use this lens with the EOS R or EOS RP, a compatible version of firmware is required. Download the latest camera firmware from the Canon web site and install it on your camera.


2 Since the transmittance of the lens periphery decreases due to the DS coating, brightness of the lens at maximum aperture is about 1⅓ stops darker than f/1.2. By updating the camera to the latest firmware, exposure control in AE will be performed appropriately.

Какво включва комплектът

Всичко, от което се нуждаете за най-доброто в творческото портретиране

 • RF 85mm F1.2L USM DS

 • Сенник за обектив ET-89

 • Капачка за обектив E-82II

 • Капачка против прах RF

 • Мека чанта LP1424

Ръце, държащи фотоапарат Canon EOS R и обектив Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM.

Можем ли да ви помогнем да изберете следващия си обектив?

Нашият селектор за обективи ще ви преведе през цялата ни гама от обективи и ще ви помогне да направите идеалния избор за вас и вашия фотоапарат EOS.

В ръцете на професионалисти...

Открийте как работят RF 85mm F1.2L USM и RF 85mm F1.2L DS USM при най-различни ситуации на снимане в ръцете на професионалисти от Canon.

Телеобективи

С телеобектив можете да заснемете спортове, дива природа и събития от разстояние, без да пречите на действието. Разгледайте телеобективите на Canon и вижте къде ще ви отведе творчеството.
Научете повече

Свързани продукти