СЕМЕЙНА ФОТОГРАФИЯ

Открийте как да извлечете максимума от своята Canon PowerShot PX

Тази универсална малка камера е снабдена с функции, които могат да облагодетелстват цялото семейство – от подобряването на домашния ви офис до създаването на видеоклипове за канали в социалните мрежи.
Скейтбордист по време на скок на фона на ясно, синьо небе. Canon PowerShot PX е монтирана на статив отдясно на него.

Камерата Canon PowerShot PX е като да имате ваш личен фотограф и видеооператор. Независимо дали сте домакин на парти, или я използвате като уеб камера, компактната PTZ камера (панорамно въртене, накланяне, варио) улавя моментите автоматично. Просто я поставете на равна повърхност или статив, включете я и когато разпознае лице, ще започне сама интелигентно да заснема снимки и видеоклипове. Тя се захранва с батерии и обективът ѝ покрива широк диапазон на панорамно въртене, накланяне и варио.

Това ви предоставя свободата да се насладите на момента – и дори самите вие да бъдете част от действието – без да се чувствате притиснати да се изявявате като фотограф или оператор. Няма нужда да прекарвате часове в ровене из снимките и видеоклиповете, за да изберете тези, които искате. Всичко в картата памет на PowerShot PX се показва в приложението Connect за Mini PTZ Cam на вашия смартфон, така че можете ръчно да изберете любимите си кадри за прехвърляне и споделяне в социалните мрежи. Тя също така е достатъчно умна, за да ви препоръча най-добрите изображения и клипове, като ви спестява време и усилия.

За повече информация как да настроите вашата камера Canon PowerShot PX да е готова за работа, вижте видеото по-долу.

A still showing an illustrated Canon camera on an orange background next to text that reads: PowerShot PX.

Има много повече възможности освен удобство, които Canon PowerShot PX предоставя – необходимо е единствено да познавате силните ѝ страни.

Ето редица начини, по които вие и вашите близки можете да се възползвате максимално от специалните умения на тази интелигентна камера, както и съвети за използване на функциите ѝ във всяка ситуация.

1. Семейни събирания и събития: запазете откровените моменти

Седяща възрастна жена дава подарък на развълнувано малко дете. На масата до тях е Canon PowerShot PX, улавяйки усмихнатата група.

PowerShot PX на Canon е малка и дискретна камера, което я прави идеална за заснемане на откровени семейни моменти, които могат да бъдат много по-въздействащи от предварително планираните групови портрети.

Canon PowerShot PX, разположена на помощна маса, за да улови четирима души, които похапват на градинско парти.

PowerShot PX на Canon се захранва с батерии, така че можете да я позиционирате навън при условие, че не вали. Тя работи най-добре, когато е поставена на сенчесто място, далеч от пряка слънчева светлина.

Планиране на парти? Камерата PowerShot PX на Canon е идеална за документиране на социални събития и семейни събирания. Докато селфи стикът позволява отдалечаване само на няколко метра от потребителя, камерата PowerShot PX може да бъде поставена по-далеч, за да улови цялата сцена.

Настройте камерата PowerShot PX, преди гостите да пристигнат, като я разположите на нивото на очите на равна, стабилна повърхност с изглед към мястото, където ще се събират хората, и се уверете, че сцената е добре осветена и че нищо не възпрепятства зрителното ѝ поле при панорамно завъртане.

След това можете да оставите камерата да снима вместо вас. Тя ще се върти панорамно, ще се накланя и ще приближава/отдалечава, като използва технологията за разпознаване на лица, за да постигне най-добрите композиции, така че всички групи купонджии да са в кадър, и автоматично ще коригира изкривяванията в изображенията.

Искате ли малко повече контрол? Приложението Connect за Mini PTZ Cam ви позволява да настроите камерата да приоритизира лица, като например на човека, за когото организирате парти, и след това можете да сортирате изображенията по заснети обекти.

И няма нужда да се притеснявате, че ще ви свърши мястото за съхранение. Ако microSD картата на камерата се напълни, има опция за автоматично изтриване на изображения, която ви позволява да продължите да снимате. Първо ще бъдат изтрити най-старите изображения, но любимите ви изображения няма да се изтрият.

2. Създаване на съдържание: улавяйте забавни дейности

Майка се усмихва на дъщеря си, докато тя вади кекс от фурната. Камера Canon PowerShot PX е разфокусирана на преден план, докато улавя момента.

Приложението Connect за Mini PTZ Cam ви позволява да снимате дистанционно чрез вашия смартфон. Можете да въртите панорамно, да накланяте камерата и приближавате/отдалечавате кадъра, за да получите точната композиция, която искате, след което да натиснете бутона за запис или снимане, за да заснемете вашето видео или снимка.

Ако сте начинаещ пекар, художник или друг творец, който търси по-добър начин да документира творческите си постижения, Canon PowerShot PX е отговорът.

Нейните автономни възможности за снимане я правят идеалният помощник, който да ви снима, когато ръцете ви са заети или изцапани – ако сте омазани до китките в тесто за торта или боравите с четка и палитра, последното нещо, за което искате да се притеснявате, е да работите с камера. Благодарение на гласовите команди вие сте режисьорът: просто кажете „Hello, Pixie“ (Здравей, Pixie), за да събудите камерата, „Start recording“ (Започни да записваш), за да започнете да снимате клип, или „Take a picture“ (Направи снимка), за да заснемете снимка, а след това „Stop“ (Стоп), за да завършите автоматичното снимане*.

3. Снимане на видео: станете звезда в социалните мрежи

PowerShot PX, монтирана на статив, за да заснеме момче тийнейджър на скейтборд.

Функцията за помощ при проследяване, достъпна чрез обновяване на фърмуера, е идеална за заснемане на движение, като скокове и трикове със скейтборд.

Малко куче преследва момче, което държи топка. Камера PowerShot PX е монтирана на статив на преден план.

Просто включете функцията за помощ при проследяване в приложението Connect за Mini PTZ Cam. Всички ваши видеоклипове ще бъдат готови за преглед веднага на телефона ви, за да можете да си изберете любими, да ги редактирате и да ги качите директно в социалните си канали.

За ентусиазирани звезди в социалните мрежи, които искат да качват клиповете си онлайн възможно най-бързо и лесно, Canon PowerShot PX може да бъде ключът към мигновения успех в социалните канали като YouTube.

Когато използвате функцията за автоматично снимане на камерата, възможностите ѝ за панорамно въртене, накланяне и приближаване/отдалечаване могат да добавят грабващи окото ефекти към вашите клипове. В зависимост от условията, камерата автоматично ще изпълнява широкоъгълни панорамни завъртания, множество панорамни завъртания (търсене на хора, които стоят един до друг, перфектно при случаи, когато изпълнявате нещо с един или повече приятели) или просто приближаване и отдалечаване на кадрите и кадриране (отдалечаване за обхващане на хората извън кадъра).

Ако снимате дистанционно, обновяване на фърмуера, който можете да изтеглите чрез приложението Connect за Mini PTZ Cam, добавя функция за помощ при проследяване, която ви позволява да заснемете движещ се обект дори ако той не е с лице към камерата. Можете да започнете да снимате чрез екрана за снимане на приложението или като зададете функцията за снимане да се задейства чрез бутона за безжична комуникация на камерата.

Малкият и лек размер на камерата PowerShot PX означава, че тя може да бъде поставена на почти всяко място. За да получите превъзходен ъгъл на снимане, трябва да използвате статив. Има стандартно гнездо за монтаж в основата на камерата, за да можете да я настроите на перфектна позиция и да се заемете с вашите динамични дейности безопасно, като знаете, че тя е стабилна и хваща всички действия в кадър.

4. Работа от вкъщи: подобрете вашата уеб камера

Бяла камера Canon PowerShot PX е поставена на малка купчина книги на дървена маса.

Когато използвате Canon PowerShot PX като безжична уеб камера, тя ви държи в кадър дори ако се движите из стаята. Тя работи с батерия, но за по-дълги срещи се препоръчва да използвате съвместимо USB-C PD зарядно устройство/захранване.

Фиксираните уеб камери, които изискват да сте неподвижни по време на дадена среща, са (по-скоро скучният) стандарт, но добавянето на Canon PowerShot PX към вашата работна среда от вкъщи ще внесе ново динамично измерение във вашите виртуални срещи и онлайн презентации. Благодарение на това, че работи безжично чрез Wi-Fi, и на приложението Wireless Webcam Utility за Mini PTZ Cam на Canon (предлага се безплатно за компютри с Windows 10), PowerShot PX ще използва своите умения за проследяване, които да ви съпътстват, докато се движите из домашния си офис. С тази новооткрита свобода бързо ще станете обект на завист от вашите колеги в офиса.

Така че независимо дали планирате събиране с близки и приятели, искате да записвате динамични видеоклипове за социалните си канали, или просто да вдъхнете живот на работните си срещи, малката, но интелигентна камера Canon PowerShot PX може да свърши цялата упорита работа вместо вас.Написано от Sam Kielsden

Свързани продукти

Свързани статии