Дигиталният печат навлиза много силно в интериорния дизайн и отключва много възможности за творчество и вдъхновение.

ДИГИТАЛНИЯ ПЕЧАТ В ДЕКОР ИНДУСТРИЯТА В БЪЛГАРИЯ


Дигиталният печат навлиза много силно в интериорния дизайн и отключва много възможности за творчество и вдъхновение. Затова поканихме Студио Комплект да ни разкажат повече за тенденции в тази сфера, както и да споделят с нас примери за реализирани проекти в България.

Студио Комплект

Адриана Андреева и Бояна Гяурова - момичетата, които стоят зад създаването на Студио Комплект. Те имат дългогодишна квалификация като журналисти и селектори в ресорите дизайн, архитектура и съвременно изкуство, били са част от кураторския и ръководния екип на One Architecture Week и One Design Week. Техни кураторски проекти участват в Milano Design Week/iSaloni/Ventura Lambrate, Prague Designblok, One Design Week, Vienna Design Week, Helsinki World Design Capital, Skopje Design Week, Tirana Design Weeks и Budapest Design Week.  

Студио Комплект има над 10 години професионален опит в сферите на творческата консултация, културен мениджмънт и редакторска работа с фокус дизайн и визуална култура. 

/снимка: Студио Комплект/

Студио Комплект

Възможности на дигиталния печат

Широкоформатният печат съдейства за пълно развихряне на въображението на архитекти, дизайнери и визуални творци да осъществят идеите си в най-стойностен и удачен вариант. 

Цифрово отпечатаният декор може да се приложи върху облицовка за стени, стенни плотове и други работни плотове, мебели, стикери, фототапети и персонализирани тапети, прозорци, врати, подови настилки и графики, фаянс, дърво и други основи. 

Тази манипулация отваря нови възможности за творчеството на дизайнери и архитекти, които непрекъснато търсят вдъхновение, за да задоволят нарастващите изисквания на своите клиенти.

Възможности на дигиталния печат

Разнообразни творчески решения чрез персонализиран декор

Някои от най-големите архитектурни български студиа прегръщат активно идеята за персонализиране на интериорните си решения чрез уникален подход.
Архитектите от ФУНКТ например, стоят зад дизайна на много популярни заведения в София и страната, част от тях отличени и с международни награди.
За последния им проект - ресторант за закуска и брънч - те канят графичния дизайнер Мария Дончевска, която създава специална рисунка с повтарящ се мотив за няколко големи участъци от стените. Нейните растения са в унисон с останалата част от интериора и кореспондират на живите саксии и зелени акценти, които внушават усещане за свежест, зеленина и чистота. 

/снимка: Go Guide/ студио ФУНКТ/

Разнообразни творчески решения чрез персонализиран декор и отличителни дизайнерски похвати.

Caché Atelier - победителите в категория “Обществен интериор - Офис / работна среда” на Dibla Design Awards 2018

Архитектите на студиото предлагат единна интериорна концепция, проследена в пространствата на цялата нова сграда на PROGRESS в България. Мащабът от над 7000 кв.м. предоставя както богата възможност за експерименти, така и редица предизвикателства, които те посрещат с единство в излъчването между стени, под и мебели. Акцентите в цветовете и мотивите са постигнати убедително чрез голямо форматни рисунки на планини и подобни детайли по стъклата. 

/снимка: Caché Atelier /

Caché Atelier - победителите в категория “Обществен интериор - Офис / работна среда” на Dibla Design Awards 2018


Ето и няколко случаи от практиката на архитектурни и дизайн студия от различни краища на света, които са се доверили на решенията Canon за своите продукти и услуги:

Разгледайте брошурата ни „ВДЪХНОВИ СЕ!“ за да разберете какви възможности отваря дигиталния печат в декор индустрията!

Изтеглете я безплатно от тук.