ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОДУКТ

Проектиран и създаден за професионалистите

От пясъчни бури до порои – EOS R3 е създаден, за да издържи на тежките изисквания на професионалната употреба
EOS R3

От пясъчни бури до порои – EOS R3 е създаден, за да издържи на тежките изисквания на професионалната употреба. Въпреки че е изработен съгласно същите изисквания като нашите известни фотоапарати от серия EOS-1D X, корпусът на EOS R3 от магнезиева сплав е по-лесно преносим – по-малък, по-лек и идеален за работа на място.

Гумени уплътнения предпазват фотоапарата от прах и влага, като ви дават увереност да продължите да снимате дори когато условията стават все по-трудни.

Въпреки че е изработен съгласно същите изисквания като нашите известни фотоапарати от серия EOS-1D X, корпусът на EOS R3 от магнезиева сплав е по-лесно преносим – по-малък, по-лек и идеален за работа на място.

Гумени уплътнения предпазват фотоапарата от прах и влага, като ви дават увереност да продължите да снимате дори когато условията стават все по-трудни.

От пясъчни бури до порои – EOS R3 е създаден, за да издържи на тежките изисквания на професионалната употреба.

Стабилизация на изображението на световно ниво

EOS R3 разполага с вътрешен стабилизатор на изображения с пет оси за снимки и видео. Той работи ръка за ръка с оптичната IS, намираща се в много RF обективи, което води до поразителните осем стъпки на защита срещу трептене на фотоапарата. Това позволява творческо използване на дълги скорости на затвора дори когато снимате на ръка, откривайки възможности за нови начини за изразяване на движение във вашите изображения.

По-широко ниво на вибрации може да бъде компенсирано, отколкото при много други IS системи, което води до още по-отчетлива рязкост.

EOS R3

При заснемане на видео вграденият стабилизатор на изображението на фотоапарата и оптичната IS система на обектива могат да бъдат подобрени от трета система: Movie Digital IS. Заедно тези системи доставят толкова гладки кадри, че изглеждат като заснети с помощта на жиростабилизатор или операторска платформа.

EOS R3

Най-добрият ни визьор досега?

Включете EOS R3 и неговият превъзходен електронен визьор с 5,76 милиона точки е готов за заснемане веднага щом достигне окото ви. Нашата цел при разработването на този съвсем нов EVF беше да дадем на фотографите скорост на реакцията и яснота, които биха очаквали от оптичен визьор, комбиниран с предимството на предварителната визуализация на изображението при безогледалната фотография

EOS R3

Използвахме UXGA дисплей с висока разделителна способност със скорост на опресняване 120 fps за постигане на изумителни реалистични резултати. Благодарение на изключителната скорост на наслоения сензор с фоново осветление на EOS R3 визьорът не показва почти никакво забавяне и е без затъмнение при снимане.

EOS R3 използва нови взаимозаменяеми сенници за окуляри, които предотвратяват навлизането на разсеяна светлина във визьора. С фотоапарата се доставя стандартен сенник на окуляр ER-h, докато опционалният по-голям сенник на окуляр ER-hE се предлага и се препоръчва за фотографи, носещи очила, които искат да използват функцията за управление на AF с очи.

EOS R3

ВКЛ. асистент на оптичен визьор

ИЗКЛ. асистент на оптичен визьор

Това, което виждате, е това, което получавате

Като ваш прозорец към света, визьорът на фотоапарата трябва да ви държи в течение, без да отвлича вниманието, поради което EVF на EOS R3 може да бъде напълно персонализиран. Режимът на симулация на дисплея показва яркостта на изображението, което трябва да бъде заснето с текущо избраните настройки, докато дълбочината на полето, балансът на бялото и множество други настройки могат да бъдат визуализирани в реално време без допълнително забавяне.

Когато снимате в продължителни периоди или когато заснемате RAW файлове, които ще бъдат обработени по-късно, опитайте симулацията на оптичен визьор на EOS R3. Тя изключва визуализациите на стилове на снимката, баланса на бялото и т.н. и – с помощта на HDR технологията на Canon – показва естествено изглеждащ дисплей, подобен на този на DSLR.

Когато трябва да снимате от алтернативни ъгли, 3,2-инчовият подвижен сензорен екран на фотоапарата ви позволява да го направите с лекота. С 4,15 милиона точки това е екранът с най-висока разделителна способност, който някога е бил монтиран на безогледален фотоапарат, като е много лесен за гледане дори на открито при ярка светлина.

Издърпайте го от корпуса на фотоапарата и той може да се завърти на 270˚, което позволява лесно снимане отгоре или отдолу.

EOS R3

Пасва точно на съществуващата ви система


Можете да използвате EOS R3 удобно заедно със съществуващия комплект SLR. Както при всички фотоапарати от серията EOS R, обективите EF работят точно както трябва благодарение на три висококачествени монтажни адаптера. EOS R3 се захранва от батерия LP-E19 с голям капацитет – същата, каквато ще намерите в нашите фотоапарати от серия EOS-1DX – която може да се зарежда както вътре, както и извън корпуса на фотоапарата благодарение на възможността за зареждане чрез USB. За по-продължително снимане фотоапаратът може да се захранва и от външна батерия чрез USB порта.

EOS R3 е резултат от три десетилетия на еволюция и постоянно съобразяване с изискванията на професионалните фотографи. Насладете се на несравними ергономични характеристики с познат интуитивен интерфейс, интуитивни органи за управление и ергономичност.

EOS R3
EOS R3

Персонализируеми контроли

Независимо дали снимате хоризонтално, или вертикално, органите за управление на EOS R3 естествено пасват на вашите пръсти и палци. Вградената дръжка за вертикално снимане прави фотоапарата лесен за държане, а мултиконтролерът и интелигентният контролер попадат инстинктивно в обсега на палеца ви.

Три персонализируеми селектора на корпуса на фотоапарата, както и пръстен за управление на обектива на повечето адаптери за RF обектив, позволяват скоростта на затвора, диафрагмата, ISO и компенсацията на експонацията да се регулират, когато сте вдигнали фотоапарата пред окото си.

R3 разполага с повече персонализирани бутони от всякога, включително възможността да използвате превключвателя за избор на режим за филм, за да активирате напълно безшумен режим на снимки. Това е идеално за фотографи, на които често е необходима абсолютна тишина и дискретността е от изключително значение.

Помощ при панорамиране

[Panning Assist] (Помощ при панорамиране), когато се използва със съвместим обектив с оптичен IS за панорамни снимки, стабилизиране на образа и корекцията на размазването на обекта се прилагат по време на експонацията, като се създават зашеметяващи панорамни снимки, а детайлите на основния обект остават ясни. Режимът за помощ при панорамиране позволява при панорамиране да се използват скорости на затвора с 1 – 2 стъпки по-бавни от нормалните. Или за подобряване на успеваемостта на панорамните снимки, като се използва по-висока скорост на затвора.

Panning Assist


Двойните слотове за карти позволяват да се записват файлове с изображения върху широкодостъпните SD карти (поддържа и UHS-II стандарт) или супербързите носители от следващо поколение CFexpress. Картите с памет могат да се използват и за съхраняване на настройки на фотоапарата – от мрежови конфигурации до калибриране на функцията за управление на AF с очи и дори актуализации на фърмуера.
Настройването на множество фотоапарати стана много по-лесно.

EOS R3

Наслагване на фокуса във фотоапарата

Когато дълбочината на полето е ограничена, режимът за композиране на фокуса на EOS R3 създава изображения с перфектен фокус от предния до задния план – чудесен за макрофотография или при снимане на пейзажи.

Фотоапаратът заснема няколко кадъра, като автоматично променя фокуса от близък към далечен. След това те се обединяват във фотоапарата в едно изображение, което има много по-голяма дълбочина на полето, като обектът е фокусиран в целия кадър. Това е чудесен начин да надхвърлите естествените граници на обектива и да създадете изображения, които са изключително детайлни.

Освен че създават финално изображение във фотоапарата, компонентните кадри също се запазват, което означава, че изображения с наслагване с фокуса, могат да бъдат произведени и в постпродукцията.

Свързани статии

 • СТАТИЯ

  Може ли Canon EOS R3 да поддържа темпото на малкия и светкавичнобърз морски дъждосвирец?

  Италианският фотограф на диви животни Bruno D'Amicis изпробва EOS R3, снимайки рядка и невероятно бързодвижеща се птица по плажовете на Абруцо.

 • СТАТИЯ

  Излизане извън пътя с Canon EOS R3

  „Абсолютно надминава всичко, с което съм работил в миналото!“ Фотографът на моторни спортове Vladimir Rys изпробва Canon EOS R3 при първата си снимка на електрически състезателен автомобил.

 • СТАТИЯ

  Живот на бързи обороти със супер телеобективите на Canon

  С обективите Canon RF 400mm F2.8L IS USM и RF 600mm F4L IS USM фотографът на моторни спортове Vladimir Rys успява да улови скоростта на бързодвижеща се състезателна кола с Canon EOS R3.

 • СТАТИЯ

  Обяснение на управлението на AF с очи

  Научете историята на невероятната система за управление на AF с очи на Canon, която задава или превключва точката на автофокус, като отчита какво гледате.

 • Регистрирайте се сега

  Бъдете първите, които ще получат най-новите актуализации за EOS R3 и поддържайте връзка за допълнителни новини.