СТАТИЯ

Светкавичнобърза връзка, която ви поставя на първо място

Когато всяка секунда е от значение, EOS R3 ви извежда на водеща позиция. Превъзходната свързаност ви позволява бързо да предавате снимки на клиента си, независимо дали работите с Wi-Fi, ethernet или мобилен телефон. Не просто ще спазите крайния срок, ще го изпреварите с много.
EOS R3

Предавайте изображения, докато снимате

Използвайте Wi-Fi или Ethernet за предаване на изображения към вашата агенция или клиент в реално време благодарение на поддържането на FTP. Поддържат се защитените протоколи SFTP1 и FTPS, така че вашите изображения са в безопасност по всяко време. EOS R3 поддържа стандарта 802.11ac Wi-Fi, като използва както 2,4 GHz, така и 5 GHz2 ленти за разширен обхват и намалени смущения. Използва се и стандартът за защита Wi-Fi WPA3.

Когато снимате от места, оборудвани с Ethernet, терминалът RJ-45 на фотоапарата осигурява възможно най-бързата и стабилна връзка (до 1000BASE-T), като ви помага да изпратите изображенията и видеото до мястото, където е необходимо, възможно най-бързо.

EOS R3 е взел много от мрежовите си възможности от нашия всепризнат EOS-1D X Mark III. Всъщност двата фотоапарата могат да обменят мрежови настройки чрез карта с памет, така че агенциите могат да предоставят настройки за конфигуриране преди дадено събитие.

За да направите настройката още по-бърза, особено на места, където вече сте работили, до 20 групи мрежови настройки могат да се съхраняват във фотоапарата за незабавно активиране, включително ftp сървъри, локални компютри или смартфони.

Когато EOS R3 предава изображения или видео файлове, се предават и гласови маркери, рейтинги със звезди и корекции на изрязване във фотоапарата, спестявайки време за редакторите на изображения, които се стараят да обработят работите ви първо онлайн.

В партньорство с вашия смартфон


Винаги включена, Bluetooth Low Energy v5 връзката с вашето смарт устройство позволява изображенията да се прехвърлят автоматично на телефон или таблет, докато снимате. Предавайте ги бързо на клиенти или споделяйте онлайн за последователите си.

Нашето приложение Mobile File Transfer позволява прехвърляне на изображения към FTP сървъри, когато Wi-Fi мрежи не са налични. Независимо дали снимате с устройства с Android или iOS, просто се свържете с Wi-Fi или USB кабел, за да започнете качването. Изображенията могат да бъдат маркирани и да се прилагат шаблони за метаданни – още един начин, по който EOS R3 ви помага да изпреварвате конкуренцията.

Приложението Camera Connect вече предлага допълнителна функция за актуализиране на фърмуера на фотоапарата от приложението, така че е още по-лесно да поддържате фотоапарата актуализиран.

EOS R3

Начален екран на приложението MFT

Преглеждайте, прехвърляйте или маркирайте изображения. Приложете шаблон за метаданни към вашите изображения.
EOS R3

Свържете вашия смартфон към EOS R3 за интеграция с приложения, включително приложението MFT за ефективен трансфер на файлове.

Поддръжка на множество GNSS

Вграденият GPS на EOS R3 геомаркира всяко изображение с вашето местоположение и поддържа точен вътрешен часовник. Той поддържа редица сателитни системи, включително GPS, GLONASS, както и спътници MICHIBIKI Quasi-Zenith за по-гъвкави данни за позициониране.

Отдалечено управление на фотоапарата

Вашето смарт устройство може да се използва и за дистанционно управление на EOS R3, като ви помага да снимате от вълнуващи и труднодостъпни гледни точки. Ще можете да коригирате настройките, да виждате това, което вижда фотоапарата и да заснемете снимки и видео от екрана на телефона или таблета си. EOS R3 също така е сертифициран от Apple MFI, така че може да се свърже директно с вашия iPhone чрез USB-Lightning кабел. Устройствата с Android могат да бъдат свързани чрез USB 3.

Нашият безплатен софтуер EOS Utility също позволява дистанционно управление на фотоапарата от Mac или персонален компютър – просто се свържете чрез USB 3.2, Wi-Fi или Ethernet. Изображенията могат да бъдат запазени на карта с памет, компютър или и двете – идеално за работа в контролирани условия.

Нуждаете се от малко по-обширен диапазон? Функцията за отдалечен браузър на EOS R3 (налична, когато има връзка чрез ethernet) позволява той да се управлява през мрежи. Изображенията могат да бъдат заснети дистанционно и файловете да се изтеглят. Настройките (включително подробности за FTP) могат да се коригират дори когато фотоапаратът се използва.

Прехвърляне на защитени изображения

За много фотожурналисти и спортни фотографи е полезна опцията за автоматична „защита“ на изображения, които са изпратени на FTP сървър. Защитата на изображенията означава, че те са заключени и не могат да бъдат изтрити случайно, както и че е лесно да се определи кои изображения са изпратени на клиента, когато всички те са прехвърлени на вашия компютър след снимането.

EOS R3

Облачни услуги

EOS R3 поддържа и облачни платформи за съхранение, благодарение на нашия иновативен шлюз image.canon. Фотоапаратът дори автоматично качва изображения и видео файлове, така че те да са готови за работата по обработка на изображения, когато се върнете от снимки.

Съхранявайте неограничено количество снимки (включително RAW файлове) онлайн в image.canon до 30 дни, преди да решите кои да преместите в друга облачна услуга, като Google Drive или Adobe Cloud.

EOS R3

RAW обработка в облака

За най-добро качество на изображението RAW файловете, качени в облака image.canon, могат да се обработват в облака с помощта на реконструиране със задълбочено самообучение и алгоритми за намаляване на шума с висока ISO стойност. Резултатите са превъзходни с по-малко изкривявания и по-малко шум в изображението.

 1. Поддръжката на 5 GHz не е налична във всички региони
 2. SFTP е достъпен само през ethernet

Свързани статии

 • СТАТИЯ

  Може ли Canon EOS R3 да поддържа темпото на малкия и светкавичнобърз морски дъждосвирец?

  Италианският фотограф на диви животни Bruno D'Amicis изпробва EOS R3, снимайки рядка и невероятно бързодвижеща се птица по плажовете на Абруцо.

 • СТАТИЯ

  Излизане извън пътя с Canon EOS R3

  „Абсолютно надминава всичко, с което съм работил в миналото!“ Фотографът на моторни спортове Vladimir Rys изпробва Canon EOS R3 при първата си снимка на електрически състезателен автомобил.

 • СТАТИЯ

  Живот на бързи обороти със супер телеобективите на Canon

  С обективите Canon RF 400mm F2.8L IS USM и RF 600mm F4L IS USM фотографът на моторни спортове Vladimir Rys успява да улови скоростта на бързодвижеща се състезателна кола с Canon EOS R3.

 • СТАТИЯ

  Обяснение на управлението на AF с очи

  Научете историята на невероятната система за управление на AF с очи на Canon, която задава или превключва точката на автофокус, като отчита какво гледате.

 • Регистрирайте се сега

  Бъдете първите, които ще получат най-новите актуализации за EOS R3 и поддържайте връзка за допълнителни новини.