СТАТИЯ

Canon EOS 90D: Скорост и автоматично фокусиране

EOS 90D Owl Sample Image
© Copyright Markus Varesvuo

От заслона до коловоза

Не изоставайте от действието, като улавяте зашеметяващи изображения на мимолетни моменти. Бързото непрекъснато снимане, супер прецизното проследяване на фокуса и превъзходното управление правят този фотоапарат идеален за всеки, който снима дивата природа или снима спортни и динамични действия.

Достатъчно бърз, за да улови момента

Чудесен избор за фотографи на спортове и диви животни: заснемайте невероятно детайлни 32,5-мегапикселови изображения със скорост от 10 fps с непрекъснато фокусиране, когато използвате визьора на фотоапарата, или 11 fps в режим Live View. Форматът APS-C осигурява допълнителен „обхват“ с телеобективите ви, така че лесно да се доближите до далечните действия във вашите композиции и да създадете големи, въздействащи разпечатки.

Поддръжката на UHS-II SD карти с памет позволява на фотоапарата да записва изображения бързо и да се снимат до 58 пълноразмерни JPEG файла, 25 RAW файла или 39 CRAW файла в един запис.

Детекторът за трептене на EOS 90D контролира непрекъснатата честота на кадрите на EOS 90D, за да компенсира трептящата светлина, често срещана на места за спорт на закрито.

EOS 90D Swallow Sample Image
© Copyright Markus Varesvuo

Останете ясни, останете фокусирани

Дори движещите се обекти се проследяват и остават на фокус благодарение на усъвършенстваните AF системи на EOS 90D. Независимо дали снимате с изумителния оптичен визьор на фотоапарата, или с многофункционалния си подвижен сензорен екран, фокусирането е бързо, точно и прецизно.

Бързо и прецизно фокусиране

45 точки за автоматично фокусиране са разпределени около оптичния визьор на EOS 90D, всички от които са от кръстовиден тип за повишена чувствителност и точност, независимо дали снимате хоризонтално, или вертикално. Снимайте дори на тъмно при –3EV и с комбинации на конвертора на обектива, които имат максимален отвор на диафрагмата само от f/8.

Използвайте AF точки самостоятелно или в групи и зони – които могат да се придвижват бързо и лесно около кадъра с помощта на интуитивен AF мултиконтролер. Системата за фокусиране iTR AF използва информация за цвета и лицето за разпознаване и проследяване на движещи се обекти. Поемете контрола върху чувствителността на фокуса и проследяването на фокуса за съответствие на поведението на автофокуса на фотоапарата с вида обекти, които снимате.

EOS 90D Fast Accurrate Focusing
© Copyright Fergus Kennedy

Технология Dual Pixel CMOS AF

Когато снимате в режим Live View или заснемате видео, известната система Dual Pixel CMOS AF на Canon осигурява превъзходна острота и широкообхватно покритие, както и висока производителност при ниска осветеност до –5 EV. С вертикално и хоризонтално покритие на кадъра до 100 x 88% и избор от 5481 AF позиции можете да настройвате фино композициите си с лекота. Включването на функцията за разпознаване на лица и очи позволява на движещите се хора да бъдат проследявани и ясно фокусирани.

Клин на фокуса

Когато е важно да разполагате с максимална дълбочина на полето по цялото изображение, като при снимане на макро изображения, клин на фокуса може да осигури изключителна острота. С едно натискане на бутона на затвора EOS 90D заснема серия от снимки, като фокусното разстояние се регулира автоматично от първоначалната позиция до фона. След което се създава композитно изображение чрез софтуера Digital Photo Professional на Canon, за да се създаде изображение, което е изцяло на фокус.


< Обратно към общия преглед на EOS 90D

Може да харесате още...