СТАТИЯ

Canon EOS 90D: Заснемане на видео

EOS 90D Shooting Video

Превъзходно творческо видео

Снимайте невероятно видео с разделителна способност до 4K при 25 или 30p, като използвате пълната ширина на сензора на фотоапарата за наистина кинематографичен вид.

Избор на честота на кадрите

Когато снимате в режим Full HD, се предлага диапазон от честота на кадрите от 30 или 25 fps до плавните 50 или 60 fps – идеални за движещи се обекти. Предлага се и опция със 100 или 120 fps, която е превъзходна за ефекти на бавно движение.*

Вградената функция за 4K ускорено видео с 3 различни предварителни настройки ви позволява да изобразявате движение в напълно различен времеви мащаб. 4K кадрите позволяват създаването на 8-мегапикселови JPEG изображения от отделни кадри на видео запис.

* Филмите с висока кадрова честота включват леко изрязване на изображението до 84,1% хоризонтално, 84,2% вертикално

EOS 90D Selection of frame rates
© Copyright Fergus Kennedy

Изграден за създаване на филми

Когато използвате EOS 90D за видео проекти, ще забележите функции, които са предназначени да улеснят живота, така че да можете да бъдете по-креативни. Например подвижният сензорен екран на фотоапарата ви помага да снимате от почти всеки ъгъл, а гнездата за микрофон и слушалки ви позволяват да записвате и наблюдавате аудиото прецизно.

Нашата известна система Movie Servo Dual Pixel CMOS AF може да проследява движещи се обекти в кадъра, включително лица, благодарение на възможностите си за автоматично разпознаване на лица и очи, които могат да бъдат активни дори при снимане на филми. Преместването на фокуса от един предмет върху друг е толкова лесно, колкото докосването на сензорния екран на фотоапарата – дори можете да регулирате фокуса върху екрана на вашето смарт устройство, работещо с приложението Canon Camera Connect. Скоростта на фокусиране може да бъде настроена в системата от менюта на фотоапарата, което ви позволява да създавате бавни или бързи ефекти на издърпване на фокуса.

Ръчното фокусиране също е лесно, с пик на фокуса, който показва кое е ясно и кое не използва цветни очертания.


< Обратно към общия преглед на EOS 90D

Може да харесате още...