Кой драйвер трябва да инсталирам?

В повечето офис среди има три езика на драйвера за принтер, които се използват най-често: PCL, PostScript и UFR II. Тук ще се опитаме да ви помогнем да разберете разликите между трите вида, за да можете да вземете информирано решение за това кой драйвер отговаря най-добре на вашите нужди.
Product security
 • Printer Control Language, или PCL, е език на драйвера на принтера, който зависи от устройството. Това означава, че някои от отпечатаните данни, като шрифтове или графики, се създават от принтера вместо от компютъра. Това позволява на компютъра да обработва заданието за печат бързо, но също така означава, че резултатът може да варира между устройствата, тъй като те може да изпълняват задачите по различен начин.


  PCL драйверите обикновено се поддържат от много различни операционни системи, което позволява на принтера да работи в много различни среди, но PCL не се поддържа от Mac устройства.


  Нашите Generic Plus PCL драйвери са създадени да поддържат различни устройства Canon, което означава, че можете да използвате един и същ драйвер за всички поддържани модели принтери, като промените настройките за порта за печат и профила за конфигурация на устройството.

 • PostScript или PS е език на драйвера за принтер, който обикновено се използва в средите на Mac и е проектиран да осигурява висококачествен цветен печат. Това се постига чрез ефективно преобразуване на RGB (червено – зелено – синьо) стойности на компютъра в CMYK (циан – магента – жълто – черно) стойности, използвани от вашето устройство.


  За разлика от PCL, PostScript е език за принтер, който е независим от устройството. Това означава, че цялата обработка на данните за печат е завършена на компютъра, преди заданието за печат да бъде изпратено на принтера. Обикновено заданията за печат не са толкова ефективни, колкото биха били с помощта на PCL драйвер, но печатът е по-последователен от принтер на принтер, тъй като няма вариация в начина на обработка на данните.


  PostScript драйверите имат придружаващ PPD (PostScript Printer Description) файл, който съдържа информация за възможностите и ограниченията на вашето устройство.


  Както при нашите PCL драйвери, ние създадохме драйверите Generic Plus PS3 да работят на различни устройства Canon, позволявайки пълна функционалност за всички поддържани модели чрез използване на един и същ драйвер.

 • Ultra Fast Rendering (UFR) II е собствен език на драйвера за принтери Canon, който обработва заданията за печат бързо чрез компресиране на данните за печат, преди да ги изпрати към устройството. Задачите за обработка на данни са разделени между компютъра и печатащото устройство, което позволява по-бърз печат.


  Бързата обработка, постигната с помощта на драйвери за принтер UFR II, го прави идеален за отпечатване на офис файлове и документи, но UFR II не предлага същия висококачествен цветен печат, който осигурява PostScript драйвера.


  Както при PCL и PS, нашите драйвери Generic Plus UFR II са създадени да поддържат различни устройства Canon, което означава, че можете да използвате един и същ драйвер за всички поддържани модели принтери, като промените настройките за порта за печат и профила за конфигурация на устройството.

Може също да имате нужда от...

Проучване