Улеснете покадровата си анимация

stop-motion-camera-firmware

Улеснете покадровата си анимация

Улеснете покадровата си анимация

Новият фърмуер за покадрова анимация увеличава резолюцията на изгледа в реално време от нормалната 960 x 640 на 1920 x 1280, когато се свърже към съвместим софтуер за покадрова анимация, като например Dragonframe. Това улеснява аниматорите да проверяват фокуса и движението във всеки кадър.

pro-stop-motion-8

По-голям изглед в реално време

Изгледът в реално време е много важен за аниматорите, които създават покадрови анимации. Аниматорите използват отдалечен изглед в реално време на изображението от фотоапарата в софтуер за покадрова анимация като Dragonframe, за да преглеждат важни детайли и да вземат решения. Фърмуерът за покадрова анимация на Canon увеличава резолюцията на изгледа в реално време до 1920 x 1280, помагайки на аниматорите да виждат и най-финото движение за постигане на перфектна анимация.

Ръчен фокус с подчертаване на контури през USB

Canon добави функция за ръчен фокус с подчертаване на контури през USB за работа със софтуер за покадрова анимация като Dragonframe.

Тъй като подчертаването на контурите се вижда на цял екран, това позволява на аниматора точно да улавя фините детайли и да регулира желаната дълбочина на рязкост.

Прецизният фокус върху очите на обекта (с използване на червени контури) дава на аниматора увереността, че анимацията тече по план

Larger Live View

Заключване на диафрагмата

Задайте отвора на диафрагмата чрез функцията „Заключване на диафрагмата“ в софтуера Dragonframe. Тази функция за компютърно управление на диафрагмата намалява трептенето, причинено от отвора на диафрагмата, което може да влоши качеството на анимациите.

Aperture Lock

Запаметяване на позицията на фокуса

Функцията за запаметяване на позицията на фокуса позволява прецизно ръчно фокусиране на обекта чрез компютърно управление с помощта на софтуера Dragonframe. Позволява на потребителя да запамети позицията на фокуса, за да гарантира, че няма да има промени във фокуса, когато заснемате анимация в продължение на няколко дни. Възможно е запаметяване за позицията на фокуса с всички EOS RF обективи.

Focus Position Memory

Диаграма за сравнение на стандартен фърмуер спрямо фърмуер за покадрова анимация

Характеристики на EOS R и EOS RP Стандартен фърмуер Фърмуер за покадрова анимация
Резолюция на изгледа в реално време 960 x 640 1920 x 1280
Ръчно фокусиране с подчертаване на контури
HDMI изход
Запаметяване на позицията на фокуса
Заключване на диафрагмата

Важна информация относно инсталирания фърмуер за покадрова анимация за EOS R и EOS RP:

 • HDMI изход не е наличен
 • [Disp. performance] (Качество на образа на дисплея) не може да се задава
 • Екранът за снимане няма да се показва с разделителна способност 1920 x 1280 пиксела и подчертаването на контурите няма да се извежда дори ако за [MF peaking settings] (Настройки за подчертаване на контурите) сте задали [On] (Вкл.) при следните условия: 
  • Когато се използва EF-S обектив.
  • Когато е зададена настройка [Multiple Exposure] (Многократна експонация)
  • Когато за [Cropping/aspect ratio] (Изрязване/съотношение на изображението) е зададена настройка [1.6x (crop)] (1,6x (изрязване)
  • Когато екранът за снимане е увеличен
  • Когато продължавате да държите спусъка натиснат след снимане

Свързани продукти

 • Безогледални фотоапарати

  EOS R

  Пълнокадров безогледален фотоапарат, който създава нови творчески възможности за фотографи и видеографи.

 • Безогледални фотоапарати

  EOS RP

  Малък, лек и интуитивен пълнокадров безогледален фотоапарат, идеален за пътуване и всекидневна фотография.

Може да се заинтересувате също и от