СОФТУЕР И ПЛЪГИН

Софтуер и плъгин за EOS VR СИСТЕМА

Открийте как да създавате потапящо триизмерно съдържание с помощта на съвместим пълнокадров EOS фотоапарат и RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE обектив, като същевременно се възползвате от по-прост и по-ефективен работен процес със СИСТЕМАТА EOS VR.
EOS VR Utility

EOS VR Utility

Това, което някога беше сложен процес на подравняване, синхронизиране и присъединяване с множество фотоапарати/файлови системи, сега е безкрайно по-лесно благодарение на EOS VR Utility1 на Canon, което прави конвертирането на стереоскопичните кадри и снимки за редактиране и възпроизвеждане много по-ефективен процес.

Актуализация на софтуера на EOS VR Utility

Version1.2
 • – Поддръжка на RAW видео, включително 60 fps с 8K/60P RAW LT (EOS R5 C)
 • – Поддръжка на GPU ускорение (NVIDIA за Windows/Metal за Mac)
 • – Поддръжка на Apple Silicon
 • – Допълнителен формат за експортиране на файлове (Windows)
 • – Опция за маска за обектив
Canon Camera

Равноъгълна проекция

За да се възприемат правилно 180° VR кадри или неподвижно изображение чрез VR очила, трябва да се смени редът на изображенията на лявото и дясното око и да се извърши равноъгълна проекция на двете кръгови изображения „рибешко око“. Тази равноъгълна проекция изисква използването на EOS VR Utility на Canon, за да „пренареди“ двете кръгови изображения „рибешко око“ в две „квадратни“ изображения (стандартен формат за файлове със 180° VR изображения), които са готови за гледане на VR очила или редактиране в съвместимо софтуерно приложение или система NLE. Поле за отметка в EOS VR Utility позволява на потребителите да превключват между преобразувани и непреобразувани изгледи.

Поддръжка на RAW (8K/60P) видео

Съвместимите RAW видео файлове, заснети с поддържаните фотоапарати (включително 8K/60P RAW LT файлове от EOS R5 C), се обработват автоматично в EOS VR Utility, което допълнително опростява работния процес с RAW файлове. Достъпът до основни настройки, включително баланс на бялото, ISO, яркост, цветово пространство и гама, дава възможност за професионален резултат с висок динамичен обхват

EOS VR Utility - RAW controls crop
EOS VR Utility

Основно редактиране

Визуализирайте и възпроизведете файл на видеоклип, като същевременно маркирате желаните входни и изходни точки за експортиране.

Множество опции за експортиране

Файловете на видеоклипове могат да бъдат експортирани в различни разделителни способности и професионални кодеци, включително файлове DPX и ProRes (Mac), които са готови за редактиране и класиране в съвместимо приложение NLE, като Adobe Premiere Pro. Изображенията се експортират като JPEG.

EOS VR Utility

EOS VR плъгин за Adobe Premiere Pro

Новият EOS VR плъгин за Adobe Premiere Pro1 дава възможност на създателите на съдържание да конвертират и редактират директно от своето приложение NLE и да изпълняват специализирани задачи като класиране и редактиране.

Актуализация на софтуера на EOS VR плъгин

Version1.2
 • – Поддръжка на GPU ускорение (NVIDIA за Windows/Metal за Mac)
 • – Поддръжка на Apple Silicon
 • – Опция за маска за обектив
Плъгин EOS VR Adobe Premiere Pro

Защо Premiere Pro?

Premiere Pro на Adobe е водещото в индустрията приложение за създаване на богато и потапящо VR съдържание. EOS VR плъгин на Canon за Adobe Premiere Pro ви позволява автоматично да извършвате равноъгълно конвертиране, като същевременно безпроблемно импортирате вашите Canon VR файлове в една проста стъпка. След това конвертираните файлове могат просто да бъдат добавени към вашата времева линия и да бъдат редактирани и класифицирани по обичайния начин, готови за окончателно експортиране и разпространение.

Абонирайте се и получете повече

Всички потребители могат да се насладят на безплатен пробен период и да извършват преобразуване на неподвижни изображения и видеоклипове, по-кратки от две минути. Въпреки това, когато експортирате видеоклипове с продължителност от две минути или повече с EOS VR Utility или импортирате с EOS VR плъгин за Adobe Premiere Pro, се изисква платен абонамент.

EOS VR Utility

Свързани продукти

 • Система Cinema EOS

  EOS R5 C

  Заснемайте спиращо дъха 8K видео и 45MP снимки с нашата най-малка камера Cinema EOS, която е готова за всичко.
 • Безогледални фотоапарати

  EOS R5

  Преосмислете отношението си към безогледалните фотоапарати. Безкомпромисната производителност на EOS R5 ще доведе до революция във вашите снимки и видео.
 • RF VR обектив

  RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE

  Заснемете света в зашеметяваща виртуална реалност с този новаторски обектив от серия L, създаден да направи вашето VR пътешествие възможно най-безпроблемно.
 1. EOS VR Utility и EOS VR плъгин за Adobe Premiere Pro са необходими за извършване на равноъгълна проекция на записани 180° VR изображения от съвместим фотоапарат на Canon. Версия 1.2 или по-нова на EOS VR Utility ще даде възможност за конвертиране на поддържаните Canon RAW файлове, включително 8K RAW LT/60P от EOS R5 C (съвместимите RAW формати могат да варират за всеки фотоапарат), както и поддръжка на Apple Silicon и GPU ускорение. За конвертиране на видеоклипове, по-дълги от 2 минути, може да се изисква платена абонаментна услуга, която изисква Canon ID. Инсталирането на специфичния „HEVC активатор“ за използвания фотоапарат също ще бъде необходимо.
 2. Може да изисква най-новата актуализация на фърмуера за съвместимост с VR

  МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ: ТОЗИ СОФТУЕР ЗА VR СИСТЕМАТА МОЖЕ ДА СЕ РАЗЛИЧАВА ОТ ПРОДАВАНИЯ НА ПАЗАРА ПРОДУКТ.