RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE

ВИРТУАЛНА РЕАЛНОСТ

Нов начин за виждане. Добре добре дошли в СИСТЕМАТА EOS VR на Canon

Открийте как да създавате потапящо триизмерно съдържание с помощта на съвместим пълнокадров EOS фотоапарат и RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE обектив, като същевременно се възползвате от по-ефективен и по-прост работен процес с EOS VR СИСТЕМАТА.

Уловете стереоскопични 180° VR кадри с EOS

Иновативното решение на Canon за 180° VR заснемане опростява и оптимизира целия този процес. То използва предимствата на RF системата за монтиране, за да позволи проектирането на компактен двоен обектив „рибешко око“, който проектира стереоскопични изображения на лявото и дясното око върху един пълнокадров сензор. Този иновативен дизайн елиминира проблемите с подравняването на обектива и синхронизирането на изображението, улавяйки двойно изображение „рибешко око“ директно в един файл. Следователно процесът на конвертиране и експортиране в окончателно равноъгълно VR изображение е по-прост и по-ясен.
RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE

Снимайте

Със съвместимите пълнокадрови фотоапарати с RF гнезда, като EOS R5/R5 C и неговият зашеметяващ сензор с висока разделителна способност, сега е по-лесно да настроите и снимате стереоскопични 180° VR кадри. Просто прикрепете обектива RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE към поддържан фотоапарат със съответния фърмуер, изберете желаните настройки на фотоапарата и се потопете в изцяло нов свят на създаване на виртуално съдържание.

Дистанционно снимане

Използвайте най-новите версии на EOS Utility на Canon (за кабелна връзка) или Camera Connect (за мобилна безжична връзка) за дистанционно настройване и управление на фотоапарата, като същевременно можете да виждате едно до друго двойно „рибешко око“ или равноъгълна визуализация на живо.

Camera Connect
EOS VR Utility

Конвертирайте

Това, което някога беше сложен процес на подравняване, синхронизиране и присъединяване с множество фотоапарати/файлови системи, сега е безкрайно по-лесно благодарение на EOS VR Utility1 на Canon (поддържа Canon RAW с поддържаните фотоапарати, включително 8K RAW LT/60P от EOS R5 C), което прави конвертирането на стереоскопичните кадри и снимки за редактиране и възпроизвеждане много по-ефективен процес. Можете дори да импортирате и автоматично да конвертирате VR кадри (MP4) на Canon директно в Adobe Premiere Pro1, като използвате EOS VR плъгина на Canon.

Редактиране

EOS VR Utility на Canon може да извърши основно изрязване на вашите видео файлове на Canon VR преди конвертирането. За по-голям контрол обаче над класифицирането и редактирането, за по-професионални продукции използвайте Adobe Premier Pro, като импортирате конвертираните файлове от EOS VR Utility или просто използвайте EOS VR плъгина за Adobe Premier Pro, за да импортирате и конвертирате EOS VR файлове в един процес.

Плъгин за Adobe Premiere Pro vr

Предимствата на СИСТЕМАТА EOS VR на Canon

EOS VR СИСТЕМАТА на Canon предлага по-бърз и по-ефективен начин от начало до край за създаване на зашеметяващо, професионално стереоскопично 180° VR съдържание.

Свързан софтуер

Свързани продукти

ИМАТЕ НУЖДА ОТ ПОМОЩ?

Какво трябва да знаете за EOS VR системата на Canon?

Може да се заинтересувате също и от...

  1. EOS VR Utility и EOS VR плъгин за Adobe Premiere Pro са необходими за извършване на равноъгълна проекция на записани 180° VR изображения от съвместим фотоапарат на Canon. Версия 1.2 или по-нова на EOS VR Utility ще даде възможност за конвертиране на поддържаните Canon RAW файлове, включително 8K RAW LT/60P от EOS R5 C (съвместимите RAW формати могат да варират за всеки фотоапарат), както и поддръжка на Apple Silicon и GPU ускорение. За конвертиране на видеоклипове, по-дълги от 2 минути, може да се изисква платена абонаментна услуга, която изисква Canon ID. Инсталирането на специфичния „HEVC активатор“ за използвания фотоапарат също ще бъде необходимо.
  2. Може да изисква най-новата актуализация на фърмуера за съвместимост с VR.

    МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ: ТОЗИ СОФТУЕР ЗА VR СИСТЕМАТА МОЖЕ ДА СЕ РАЗЛИЧАВА ОТ ПРОДАВАНИЯ НА ПАЗАРА ПРОДУКТ.