RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE

ВИРТУАЛНА РЕАЛНОСТ

Нов начин за виждане. Добре добре дошли в EOS VR системата на Canon

Открийте как да създавате потапящо триизмерно съдържание с помощта на съвместим пълнокадров EOS фотоапарат и RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE обектив, като същевременно се възползвате от по-ефективен и по-прост работен процес с EOS VR СИСТЕМАТА.

Нов начин за виждане. Добре добре дошли в EOS VR системата на Canon

Уловете стереоскопични 180° VR кадри с EOS

Иновативното решение на Canon за 180° VR заснемане опростява и оптимизира целия този процес. То използва предимствата на RF системата за монтиране, за да позволи проектирането на компактен двоен обектив „рибешко око“, който проектира стереоскопични изображения на лявото и дясното око върху един пълнокадров сензор. Този иновативен дизайн елиминира проблемите с подравняването на обектива и синхронизирането на изображението, улавяйки двойно изображение „рибешко око“ директно в един файл. Следователно процесът на конвертиране и експортиране в окончателно равноъгълно VR изображение е по-прост и по-ясен.
RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE

Снимайте

Със съвместимите пълнокадрови фотоапарати с RF гнезда, като EOS R5 и неговият зашеметяващ сензор с висока разделителна способност, сега е по-лесно да настроите и снимате стереоскопични 180° VR кадри. Просто прикрепете обектива RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE към поддържан фотоапарат със съответния фърмуер, изберете желаните настройки на фотоапарата и се потопете в изцяло нов свят на създаване на виртуално съдържание.

Дистанционно снимане

Използвайте най-новите версии на EOS Utility на Canon (за кабелна връзка) или Camera Connect (за мобилна безжична връзка) за дистанционно настройване и управление на фотоапарата, като същевременно можете да виждате едно до друго двойно „рибешко око“ или равноъгълна визуализация на живо.

Camera Connect
EOS VR Utility

Конвертирайте

Това, което някога беше сложен процес на подравняване, синхронизиране и присъединяване с множество фотоапарати/файлови системи, сега е безкрайно по-лесно благодарение на EOS VR Utility1 на Canon, което прави конвертирането на стереоскопичните кадри и снимки за редактиране и възпроизвеждане много по-ефективен процес. Можете дори да импортирате и автоматично да конвертирате VR кадри на Canon директно в Adobe Premiere Pro1, като използвате EOS VR плъгина на Canon.

Редактиране

EOS VR Utility на Canon може да извърши основно изрязване на вашите видео файлове на Canon VR преди конвертирането. За по-голям контрол обаче над класифицирането и редактирането, за по-професионални продукции използвайте Adobe Premier Pro, като импортирате конвертираните файлове от EOS VR Utility или просто използвайте EOS VR плъгина за Adobe Premier Pro, за да импортирате и конвертирате EOS VR файлове в един процес.

Плъгин за Adobe Premiere Pro vr

Предимствата на EOS VR системата на Canon

EOS VR СИСТЕМАТА на Canon предлага по-бърз и по-ефективен начин от начало до край за създаване на зашеметяващо, професионално стереоскопично 180° VR съдържание.

 • EOS VR система

  ТЕХНОЛОГИЯ

  Два обектива, един сензор

  Позволява на съвместими фотоапарати с висока разделителна способност, като EOS R52, да записват две изображения на своя единичен пълнокадров сензор за по-бърза, по-проста и по-ясна настройка на фотоапарата, която не изисква подравняване и синхронизиране на фотоапарата или обектива. Освен това използването на система с един сензор на един фотоапарат означава, че и двете изображения показват една и съща цветова реакция и характеристики на експозицията и по подразбиране всички настройки на фотоапарата ще бъдат абсолютно еднакви, което означава, че ще е необходимо по-малко време за постпродукцията, за да се направи така, че лявото и дясното изображение да съвпаднат.

 • EOS VR Utility

  ТЕХНОЛОГИЯ

  Ефективно управление и конвертиране на единичен файл

  Заснемането на изображенията на лявото и дясното око върху един сензор позволява записването на вече подравнените и синхронизирани изображения в един файл. Това опростява управлението на файлове за равноъгълно конвертиране (не се изискват допълнителни процеси за присъединяване на множество изображения/файлове) и експортиране в различни професионални кодеци, готови за възпроизвеждане или по-нататъшно редактиране в NLE времева линия.

 • RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE

  ТЕХНОЛОГИЯ

  Система на EOS фотоапарат

  Използването на EOS фотоапарат, като EOS R5, със своя 8K сензор дава възможност на операторите да снимат с по-позната и гъвкава система, като същевременно имат възможност да снимат Canon Log/Log3, осигурявайки изображения с висока разделителна способност и широк динамичен диапазон за кадри с по-голямо чувство за потапяне и реализъм в крайния резултат.

Свързан софтуер

 • EOS VR Utility

  СОФТУЕР

  EOS VR Utility

  Мощно и ефективно, но лесно за използване приложение, което е необходимо за преобразуване на кръгови VR изображения „рибешко око“ на Canon от съвместими фотоапарати в стандартни равноъгълни изображения за гледане във VR и постпродукция.

 • Плъгин EOS VR Adobe Premiere Pro

  СОФТУЕР

  EOS VR плъгин за Adobe Premiere Pro

  Използвайте този плъгин вместо EOS VR Utility, за да конвертирате автоматично файлове с кръгови VR изображения „рибешко око“ на Canon и да ги импортирате в популярното приложение на Adobe.

 • EOS Utility

  СОФТУЕР

  EOS Utility

  Управлявайте дистанционно фотоапарата си от компютър чрез USB с визуализация на живо.

 • VR обектив

  СОФТУЕР

  Camera connect

  Свържете своя фотоапарат към устройство Apple или Android за дистанционно снимане и лесно изтегляне на снимки – готови за споделяне.

Свързани продукти

 • Система Cinema EOS

  EOS R5 C

  Заснемайте спиращо дъха 8K видео и 45MP снимки с нашата най-малка камера Cinema EOS, която е готова за всичко.
 • Безогледални фотоапарати

  EOS R5

  Преосмислете отношението си към безогледалните фотоапарати. Безкомпромисната производителност на EOS R5 ще доведе до революция във вашите снимки и видео.
 • RF VR обектив

  Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE

  Заснемете света в зашеметяваща виртуална реалност с този новаторски обектив от серия L, създаден да направи вашето VR пътешествие възможно най-безпроблемно.

ИМАТЕ НУЖДА ОТ ПОМОЩ?

Какво трябва да знаете за EOS VR системата на Canon?

 1. EOS VR Utility и EOS VR плъгин за Adobe Premiere Pro са необходими за извършване на равноъгълно превключване на записани 180° VR изображения от съвместим фотоапарат на Canon. Може да се изисква платена абонаментна услуга за достъп до всички по-висши функции и експортиране на кодеци.
 2. Може да изисква най-новата актуализация на фърмуера за съвместимост с VR.

  МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ: ТОЗИ СОФТУЕР НА VR СИСТЕМАТА МОЖЕ ДА СЕ РАЗЛИЧАВА ОТ ТЪРГОВСКИЯ ПРОДУКТ.