ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОДУКТ

Най-бързият и най-инстинктивният автофокус в света.¹

EOS R3 поддържа нещата в готовност, така че можете да останете фокусирани. Управление на AF с очи – усъвършенствано разпознаване на обекти и изключителна чувствителност при слаба светлина – всичко това води до невероятно изживяване при снимане.
EOS R3

EOS R3 е програмиран да разпознава състезателни автомобили и мотоциклети, от болиди от Формула 1 и Е до GT и рали автомобили.

© Vladimir Rys / Canon Ambassador

Революция в автофокуса: AF с управление с очи

EOS R3 предлага напълно нов и естествен начин за фокусиране: изберете точка на AF или обект за проследяване, просто като го погледнете. С половин натискане на бутона на затвора на фотоапарата той се фокусира върху избраната точка на AF или започва непрекъснато проследяване на избрания обект. Просто няма друг подобен фотоапарат.

Комбинацията от функцията за управление на AF с очи и проследяване на фокуса прави EOS R3 страхотен фотоапарат за динамични сцени. Заснемане на състезания по лека атлетика на пистата? Изберете бегача, който искате да следвате, просто като го погледнете. Натиснете бутона и EOS R3 ще проследи този атлет, като го отличи от останалите. Същата магия може да бъде извършена върху всякакви обекти – от политици на пресконференции до мотоциклети по писти и дори птици в небето.

Системата за управление на AF с очи е лесна за калибриране, като настройките за калибриране могат да бъдат запазени за незабавно извикване и дори разменяни между различни корпуси чрез карта с памет. Един фотоапарат може да бъде програмиран за различни фотографи или за един и същ фотограф, който носи очила или контактни лещи. Разбира се, избор на точки за автофокусиране е възможен и с помощта на мултиконтролера на фотоапарата или нашия уникален интелигентен контролер.

EOS R3

Вижте функцията за управление на AF с очи в действие, когато фотографът избира втория мотоциклет с око и фотоапаратът се фокусира върху новия обект.

EOS R3

EOS R3 също така разпознава очите и проследява дали фокусирането следи очите с точност.

EOS R3

Проследяването на фокуса държи очите на баскетболиста ясни, докато играчът стреля.

EOS R3

R3 е в състояние да проследява каските на мотоциклетистите, докато са на мотоциклети при честота на кадрите от 30 fps

Проследяване на обекти от ново поколение

С помощта на същата технология за задълбочено самообучаващ се изкуствен интелект, която приложихме в EOS R5 и R6, изведохме AF на EOS R3 на следващото ниво. Фотоапаратът разпознава хора, животни, а вече и моторни превозни средства.
Стотици хиляди изображения от различни фотографи и агенции са използвани в обучението на фотоапарата как точно изглежда реалният свят – и как се движи.

EOS R3

• Хора. Фотоапаратът идентифицира и се фокусира върху очите на обекта, който следи. Ако очите не се виждат, се дава приоритет на лицето. Ако нито едното, нито другото се виждат (например когато футболист изведнъж се обърне), EOS R3 дава приоритет на главата на обекта, а след това и на тялото му. Възможностите на фотоапарата за проследяване на хора са оптимизирани за по-добро проследяване на обекти, носещи каска или маска – идеално за спортни събития.

• Животни. Технологията за проследяване на обекти на фотоапарата разпознава кучета и котки, както и птици – дори когато са в полет.

• Превозни средства. EOS R3 е програмиран да разпознава състезателни автомобили и мотоциклети, от болиди от Формула 1 и Е до GT и рали автомобили. Той дори може да прави разлика между превозни средства със затворен и отворен кокпит, като се фокусира върху каската на водача, ако тя се вижда. Състезателните мотоциклети също се разпознават и отново е възможна способността за проследяване на каската на водача, като го държи в остър фокус, докато се състезава.

Проследяването на обекти вече се поддържа за всички настройки на зоната на AF. И благодарение на скоростта на наслоения сензор с фоново осветление на EOS R3 фокусът се проверява със скорост до 60 пъти в секунда при използване на електронния затвор на 30 fps, което гарантира най-успешното ни проследяване на автофокуса досега във фотоапарат на Canon.

Режим на регистриране на лице

Във версия 1.40 на фърмуера е добавена функцията [Register people priority] (Приоритет на регистриране на хора) в менюто за AF на фотоапарата. Позволява предварително регистриране на до десет лица във фотоапарата, което позволява на фотоапарата да проследява човек в дадена сцена въз основа на зададения му приоритет във фотоапарата. Фотоапаратът е идеален за новини, червен килим или сватби и ще знае върху кое лице да фокусира, когато в сцената има няколко души, въз основа на регистрирания им приоритет във фотоапарата. Лицата могат да се регистрират от заснети изображения или от изображения, записани на картата. Ако е необходимо, приоритетът на хората може да бъде променен във фотоапарата.

Register_people_menu

Предимството на Dual Pixel CMOS AF II

Технологията Dual Pixel CMOS AF II превръща всеки от своите 24 милиона пиксела във фокусиращ сензор, който се групира заедно, за да направи 4779 избираеми AF точки и зони с различни размери. Те могат да бъдат позиционирани абсолютно навсякъде в рамката за 100% покритие. Дори пикселите, които не се използват за избраната точка на фокусиране, все още предават информация обратно към процесора за проследяване на AF на фотоапарата за невероятна точност.

Технологията Dual Pixel CMOS AF II в EOS R3 е най-бързата и най-чувствителната система за AF в света за пълнокадров сензорен фотоапарат, като е способна да фокусира само за 0,03 секунди1 и при светлина до –7,5EV.2 Това е толкова тъмно, че е почти невъзможно да се види през оптичен визьор и въпреки това EVF на EOS R3 прави възможно снимането при такива условия.

Сензор с фоново осветление

Технологията Dual Pixel CMOS AF II на фотоапарата превръща всеки от своите 24 милиона пиксела в сензор за фокусиране.
EOS R3

Този кадър е направен при –7,5 EV, демонстрирайки как EOS R3 фокусира в почти пълна тъмнина.

 1. Изчислено въз основа на резултатите от тестовете за скорост на AV в съответствие с указанията на CIPA (Резултатите могат да варират в зависимост от условията на снимане и използваните обективи). Основава се на вътрешен метод на измерване. Условия на теста: • Яркост по време на измерване на разстоянието: EV12 (нормална температура, ISO 100) • Режим на снимане: M • Използван обектив: RF24-105mm F4-7.1 IS STM, При снимане на снимки с ръчно задействане на бутона на затвора • Режим на AF: Автофокус с една точка (централен) • Работа с AF: Автофокус с един кадър
 2. По време на заснемане на снимки с обектив f/1.2 централна AF точка, AF при единичен кадър, при 23°C/73°F, ISO100. С изключение на RF обективите с покритие за дефокусирано изглаждане

Свързани статии

 • СТАТИЯ

  Може ли Canon EOS R3 да поддържа темпото на малкия и светкавичнобърз морски дъждосвирец?

  Италианският фотограф на диви животни Bruno D'Amicis изпробва EOS R3, снимайки рядка и невероятно бързодвижеща се птица по плажовете на Абруцо.

 • СТАТИЯ

  Излизане извън пътя с Canon EOS R3

  „Абсолютно надминава всичко, с което съм работил в миналото!“ Фотографът на моторни спортове Vladimir Rys изпробва Canon EOS R3 при първата си снимка на електрически състезателен автомобил.

 • СТАТИЯ

  Живот на бързи обороти със супер телеобективите на Canon

  С обективите Canon RF 400mm F2.8L IS USM и RF 600mm F4L IS USM фотографът на моторни спортове Vladimir Rys успява да улови скоростта на бързодвижеща се състезателна кола с Canon EOS R3.

 • СТАТИЯ

  Обяснение на управлението на AF с очи

  Научете историята на невероятната система за управление на AF с очи на Canon, която задава или превключва точката на автофокус, като отчита какво гледате.

 • Регистрирайте се сега

  Бъдете първите, които ще получат най-новите актуализации за EOS R3 и поддържайте връзка за допълнителни новини.