APS-C безогледни и DSLR фотоапарати

Високо качество, малък размер
извадка за сравнение с eos r10 aps-c

ПРЕГЛЕД

Какво е APS-C?

Сензорът в APS-C фотоапарата е по-малък от сензора в пълнокадров фотоапарат. APS-C фотоапаратът не улавя пълната ширина на изображението, което същият обектив би създал при пълнокадров фотоапарат – има „коефициент на изрязване“ от около 1.6x, което има ефект на увеличение на сцената, защото обектът ви е много по-голям в кадъра. Това означава, че използването на обектив от 200 mm при APS-C фотоапарат ви дава зрително поле, еквивалентно на обектив от 320 mm при пълнокадров фотоапарат – с други думи, „ефективното фокусно разстояние“ е 1.6x по-голямо.

Позволете ни да ви помогнем да намерите идеалния за вас фотоапарат на Canon

Нашият инструмент за търсене на фотоапарат ще ви преведе през цялата ни гама от фотоапарати и ще ви помогне да намерите идеалния за вас.

Фотоапарати със система APS-C EOS R

Предлагайки най-доброто от технологията от серията EOS R, гамата безогледални фотоапарати APS-C осигурява креативност за всеки.

 • Безогледални фотоапарати

  EOS R100

  Създавайте перфектни спомени с изключително качество с този интуитивен фотоапарат EOS R, който е винаги в готовност.
 • Безогледални фотоапарати

  EOS R7

  Опознайте дивата природа с фотоапарат, който предлага сензационна скорост и качество на изображението в компактно тяло с APS-C сензор, проектирано за бъдещето.
 • Безогледални фотоапарати

  EOS R10

  Направете следващите си стъпки във фотографията и видеото с безогледален фотоапарат Canon от системата EOS R, базиран на заснемащ сензор с размер APS-C.

Серия фотоапарати APS-C EOS M

Винаги бъдете в готовност с компактен, лек и малък APS-C фотоапарат със сменяем обектив, предлагащ DSLR качество.

 • Безогледални фотоапарати

  EOS M6 Mark II

  Преносим, мощен безогледален фотоапарат с 32,5-мегапикселова резолюция и със серия от снимки с до 14 fps.
 • Безогледални фотоапарати

  EOS M50 Mark II

  Създайте съдържание с чудесно качество за своята публика и добавете свой творчески почерк – независимо дали снимки, или поточно предаване на видео в реално време
 • Безогледални фотоапарати

  EOS M200

  Съчетание от качеството на DSLR и удобството на смартфоните в интелигентно тяло за носене навсякъде. Страхотната фотография никога не е била по-лесна или по-забавна.

DSLR фотоапарати APS-C EOS

Фотоапаратите APS-C DSLR предлагат традиционно изживяване при снимане с по-голям корпус, сменяеми обективи и оптичен визьор, за да можете да виждате точно това, което снимате, директно през обектива.

 • DSLR фотоапарати

  EOS 90D

  Пълнофункционален DSLR фотоапарат, който ви приближава и ви позволява да снимате по-бързо и да заснемате превъзходни 32,5-мегапикселови изображения.
 • DSLR фотоапарати

  EOS 850D

  Направете следващата стъпка в творческия контрол, заснемайки красиви детайлни снимки и зашеметяващо 4К видео с лек DSLR фотоапарат със свързаност, който вдъхновява и се отплаща.
 • DSLR фотоапарати

  EOS 250D

  Най-лекият в света DSLR фотоапарат с подвижен екран1, снабден с процесор Canon DIGIC 8, 4K видео и функция „Творческа помощ“.
 • DSLR фотоапарати

  EOS 2000D

  Възползвайте се от невероятни 24,1-мегапикселови снимки и Full HD филми. Разгърнете креативността си с този забавен и опростен DSLR фотоапарат.
 • DSLR фотоапарати

  EOS 4000D

  Насладете се на креативни снимки с DSLR качество и на Full HD видеоклипове с този лесен, интуитивен 18-мегапикселов EOS.

Защо да изберете APS-C?

сравнение на пълнокадров EOS R10 спрямо aps-c

Приближете се

Коефициентът на изрязване на един APS-C сензор кара по-малките или по-отдалечени обекти да изглеждат по-големи в кадъра, което в действителност увеличава ефективното фокусно разстояние на всеки обектив 1,6 пъти. Това може да бъде голямо предимство в жанрове като фотографията на дива природа, динамични сцени и спорт. Използването на високопроизводителен, но по-евтин обектив, като Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS II USM, на APS-C фотоапарат осигурява ефективен обхват на мащабиране 112-480 mm, което го разполага в територията на супер телеобективите.

Поддържайте високо качество

Можете да изрежете изображения от пълнокадров фотоапарат, за да създадете същия ефект на обхват, но броят на мегапикселите ще бъде намален, така че получените изображения ще бъдат по-малки и следователно с по-ниска рязкост, ако бъдат увеличени отново. Снимането с APS-C фотоапарат също така спестява време и усилия за ръчно изрязване на изображения на етапа на редактиране.

сравнение на пълнокадров eos r7 спрямо aps-c
EOS 850D

Компактен и лек

Тъй като APS-C сензорите са по-малки, фотоапаратите могат да бъдат произведени по-компактни и по-леки, което е идеално за улична и туристическа фотография. Тъй като от обектива, предназначен за APS-C фотоапарати, се изисква по-малък кръг на изображението, обективът може да бъде по-малък и по-лек и следователно – по-евтин.

Съвместимост на обективи

Научете повече за различните видове обективи за фотоапарати Canon и дали са подходящи за вашия фотоапарат.
201211 150 милиона RFEF обектив Poster No лого