APS-C безогледни и DSLR фотоапарати

Високо качество, малък размер
извадка за сравнение с eos r10 aps-c

ПРЕГЛЕД

Какво е APS-C?

Сензорът в APS-C фотоапарата е по-малък от сензора в пълнокадров фотоапарат. APS-C фотоапаратът не улавя пълната ширина на изображението, което същият обектив би създал при пълнокадров фотоапарат – има „коефициент на изрязване“ от около 1.6x, което има ефект на увеличение на сцената, защото обектът ви е много по-голям в кадъра. Това означава, че използването на обектив от 200 mm при APS-C фотоапарат ви дава зрително поле, еквивалентно на обектив от 320 mm при пълнокадров фотоапарат – с други думи, „ефективното фокусно разстояние“ е 1.6x по-голямо.

Фотоапарати със система APS-C EOS R

Предлагайки най-доброто от технологията от серията EOS R, гамата безогледални фотоапарати APS-C осигурява креативност за всеки.

Серия фотоапарати APS-C EOS M

Винаги бъдете в готовност с компактен, лек и малък APS-C фотоапарат със сменяем обектив, предлагащ DSLR качество.

DSLR фотоапарати APS-C EOS

Фотоапаратите APS-C DSLR предлагат традиционно изживяване при снимане с по-голям корпус, сменяеми обективи и оптичен визьор, за да можете да виждате точно това, което снимате, директно през обектива.

Защо да изберете APS-C?

сравнение на пълнокадров EOS R10 спрямо aps-c

Приближете се

Коефициентът на изрязване на един APS-C сензор кара по-малките или по-отдалечени обекти да изглеждат по-големи в кадъра, което в действителност увеличава ефективното фокусно разстояние на всеки обектив 1,6 пъти. Това може да бъде голямо предимство в жанрове като фотографията на дива природа, динамични сцени и спорт. Използването на високопроизводителен, но по-евтин обектив, като Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS II USM, на APS-C фотоапарат осигурява ефективен обхват на мащабиране 112-480 mm, което го разполага в територията на супер телеобективите.

Поддържайте високо качество

Можете да изрежете изображения от пълнокадров фотоапарат, за да създадете същия ефект на обхват, но броят на мегапикселите ще бъде намален, така че получените изображения ще бъдат по-малки и следователно с по-ниска рязкост, ако бъдат увеличени отново. Снимането с APS-C фотоапарат също така спестява време и усилия за ръчно изрязване на изображения на етапа на редактиране.

сравнение на пълнокадров eos r7 спрямо aps-c
EOS 850D

Компактен и лек

Тъй като APS-C сензорите са по-малки, фотоапаратите могат да бъдат произведени по-компактни и по-леки, което е идеално за улична и туристическа фотография. Тъй като от обектива, предназначен за APS-C фотоапарати, се изисква по-малък кръг на изображението, обективът може да бъде по-малък и по-лек и следователно – по-евтин.

Съвместимост на обективи

Научете повече за различните видове обективи за фотоапарати Canon и дали са подходящи за вашия фотоапарат.

201211 150 милиона RFEF обектив Poster No лого