Обективи за DSLR

Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM

Изключително гъвкав вариообектив с технология Nano USM за високоскоростна фотография на динамични сцени и видео.

Широкоъгълен вариообектив EF-S 18-135mm с иновативната Nano USM технология

Универсален EF-S обектив, който се справя отлично както със снимки, така и с видео
Наслаждавайте се на невероятна гъвкавост с обектив, който заслужава присъствието си във вашия фотографски комплект, и осигурява отлично качество както за заснемане на снимки, така и за запис на видео, благодарение на новата технология Nano USM. Бързото и равномерно фокусиране на EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM осигурява заснемане на зашеметяващи снимки, като същевременно безшумният му мотор гарантира чистотата на звука на видеозаписите.

Обективът EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM е идеален за

 • Пейзаж

  Снимайте необятните гледки, където и да сте, от изгрев до залез слънце. От планини и морски пейзажи до забележителности и градска среда.

 • Портрет

  Перфектно улавя израженията на лицата на приятелите и семейството ви – идеален за сватби, празненства и партита.

 • Туризъм

  Туристическата фотография не е само за пътешествениците – излезте навън и разберете повече. Разглеждането на забележителности, свободните дни и непредвидените почивки са незабравими моменти.

 • Спорт на открито

  Създайте илюзията, че сте в сърцето на действието. Уловете в снимки перфектния сервис, невъзможните голове и радостта на терена след победата.

Високопроизводителен и компактен обектив за изключителни снимки и видео

Експертен обектив за снимки и видео, EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM е снабден с IS режими, специализирани за конкретни видове сцени, гарантиращи постигането на стабилни резултати. Технологията Nano USM осигурява бързо, равномерно и безшумно фокусиране за запис на видео.

Неговата компактна и олекотена конструкция го прави перфектния обектив за пътуване без компромис с качеството, осигурявайки ви отлично пресъздаване на цветовете и контраста. UD елементите и асферичните елементи на обектива намаляват хроматичната аберация в целия диапазон на фокусното разстояние както за снимки, така и за видео.

Технология Nano USM – равномерна, бърза и безшумна работа

Не изпускайте нито един момент

Използваната за обектива EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM технология Nano USM дава възможност за невероятно бързо фокусиране. В съчетание с гъвкавото фокусно разстояние той ви позволява да заснемате драматични пейзажи, красиви потрети и динамични действия.

Canon Camera
Canon Camera

Видео с професионално качество без усилия

Технологията Nano USM за фокусиране осигурява естествен изглед на вашето видео чрез изключително равномерния автофокус при проследяването на обектите. Наред с това във всеки един момент можете сами да поемете контрола благодарение на пръстена за ръчно фокусиране.

Научете повече за технологията Nano USM

Моторът Nano USM се състои от еластичен метален елемент, пиезокерамичен елемент, управляван с напрежение, и задвижващ механизъм. Регулирането на напрежението, приложено към пиезокерамичния елемент, управлява посоката и скоростта на задвижващия механизъм. Резултатът е система за фокусиране, която осигурява равномерно фокусиране с контрол на скоростта.

Стабилни снимки, дори в центъра на действието

Можете лесно да правите кристално резки снимки благодарение на оптичния стабилизатор на образа (4 стъпки по-ниска скорост на затвора). Той предотвратява размазването на изображението, причинено от заклащането на фотоапарата, осигурявайки висококачествени резултати при слаба светлина или при голямо увеличение, като в същото време специалният "Панорамен режим" автоматично се задейства, когато проследявате обект в движение.

Динамичният стабилизатор на образа гарантира стабилен запис на видео без статив, при максимално увеличение или в движение.

Canon Camera

Удивителна гъвкавост в целия диапазон на фокусното разстояние

С обектива EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM можете лесно да снимате разнообразни обекти благодарение на големия диапазон на фокусното разстояние. При най-малкото фокусно разстояние можете да снимате обширни пейзажи. При максимално фокусно разстояние можете да се доближите до центъра на действието чрез телеувеличение и високоскоростен автоматичен фокус. Благодарение на оптичния стабилизатор на образа (4 стъпки по-ниска скорост на затвора) изображенията са резки и стабилни при максимално увеличение, слаба светлина или запис на видео.

Доближете се до детайлите с EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM

Постигането на професионалното качество на запис на видео вече е много по-лесно благодарение на новия Адаптер за моторизирано варио PZ-E1

Новият адаптер за моторизирано варио се прикрепя лесно към електрическите контакти в долната част на обектива EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM, позволявайки вариото да бъде управлявано чрез превключвател (или чрез Wi-Fi при използване със съвместим EOS фотоапарат), като осигурява прецизно и равномерно управление на вариото за запис на видео с професионално качество.

Лек и лесен за използване, той е идеалният обектив за запис на видео с професионално качество, където и да сте. Проследявайте действието, запивайте видео в документален стил или използвайте вариото за създаване на креативни ефекти.

Приближете се до действието, като запазите дистанция

Използването на адаптера за моторизирано варио PZ-E1 увеличава още повече гъвкавостта на обектива EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM, като ви дава възможност да управлявате вариото дистанционно. 

Комбинирайте обектива EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM и адаптера за моторизирано варио PZ-E1 със съвместим фотоапарат EOS с Wi-Fi и ще можете да управлявате вариото безжично чрез своето смарт устройство и приложението Canon Camera Connect.**

Галерия с примерни изборажения

Преглед на галерия

Свързани аксесоари

 • Аксесоар за обектив

  Lens Hood EW-73B

  Предпазва срещу навлизане на разсеяна светлина в обектива, предотвратявайки появата на отблясъци във вашите снимки.

 • Аксесоар за обектив

  Мек калъф за обектив LP1116

  Protective soft case for selected EF lenses.
 • Аксесоар за обектив

  Кръгъл поляризиращ филтър PL-C B 67mm

  Поляризиращ филтър за обективи с 67mm диаметър на резбата.
 • Аксесоар за обектив

  Предпазен филтър за обектив 67 mm

  Защитава предния елемент на обектива от замърсяване и от повреда. Подходящ за обективи с 67mm резба за филтър.
 • Може да харесате още...

  Четири алтернативни обектива на EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM, избрани от нашите експерти по обективи.

  1. * Тест на Canon с проектни стойности. Действителната скорост на задвижване зависи от модела на фотоапарата и условията на снимане. Тестът е извършен при фокусиране от безкрайност до минималното фокусно разстояние.

   **За повече информация вижте спецификациите.