Обективи за EOS M

Canon EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM

Компактен макрообектив с иновативна вградена светкавица Macro Lite, идеален за сложни детайли на миниатюрни обекти.

Влезте в уникалния свят на макрото

Увеличете сложните детайли на вашите обекти с този иновативен, компактен макрообектив за фотоапарати EOS от серия M на Canon. С първия в света обектив с автофокус и вградена технология Macro Lite* можете да осветите вашия обект. Като същевременно с изключителното 1,2 x увеличение вече можете да се доближите повече от всякога.

Обективът EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM е идеален за:

Контролирайте светлината

Вградена технология Macro Lite
Този обектив от серията EF-M се предлага с два вградени, контролируеми, LED (Macro Lite). Тази функция осигурява допълнително осветяване пред обектива с цел премахване на ненужните сенки, които често могат да бъдат хвърлени от вас и оборудването при снимане на макрофотография.

Canon Camera
Само с натискане на един бутон можете да превключвате Macro Lite между осветяване отляво и отдясно, за да намерите точния баланс и да постигнете зашеметяващи, стилистични изображения, които не бихте могли да създадете по какъвто и да е друг начин. Тава е идеален избор, когато искате да заснемете кадри в близък план на цветя и храна, както и на малки обекти със сложни детайли като бижута.

Интелигентен дизайн на корпуса

За да можете да извлечете максимума от всичката налична светлина, обективът EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM е конструиран с корпус със събирателна леща, за да се сведе до минимум сянката от самия обектив. Това също така предоставя повърхностни контактни точки за стабилно снимане, за да може обективът да се използва при остър ъгъл от 53 градуса от повърхността, върху която е поставен обектът. Комбинацията от контактни точки и използването на Macro Lite (когато е необходимо) ви дава възможност да заснемате детайлни макроснимки.

Canon Camera

Доближете се повече от всякога

EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM има реален коефициент на увеличение 1:1, което означава, че сниманият от вас обект се появява в реален размер на вашето изображение. Когато искате да разгледате и увеличите по-фините детайли на вашия обект, можете да активирате режима Супер Макро. С изключителното 1,2x увеличение можете да увеличите вашия обект до размери, по-големи от реалните. Като се вземе предвид факторът на изрязване на сензора с размер APS-C на фотоапаратите EOS M, което води до 35 mm еквивалент увеличение при снимане от 1,92x, така че потребителите могат да заснемат изключително фини детайли, например естествените жилки на растенията или детайлната конструкция на бижутата. Освен това в режим Супер Макро може да се доближите изключително близо (работно разстояние 13 mm), което ви дава възможност да разглеждате малки обекти.

Уловете по-фините детайли в движение

Създайте невероятни снимки в близък план, като комбинирате възможностите за макрофотография на EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM с видеофункциите на EOS M.

Обектив, идеален за ежедневна употреба

Лесно пренасяне
Когато сте в движение, компактният дизайн на EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM го прави идеален за документиране на вашите ежедневни приключения. С прецизна оптика и лек (130 g) сгъваем корпус EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM е идеален както за ежедневна, така и за макрофотография. Като включването на UD и асферични елементи на обектива означава, че с този обектив не се налага да се прави компромис с качеството на изображението.

Изключително резки изображения

Ъгловото разклащане е много по-силно изразено при макрофотографията; тъй като този тип фотография обикновено изисква използването на стабилен статив. Хибридният стабилизатор на изображението в EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM обаче е разработен специално за намаляване до минимум както на ъгловото разклащане, така и на преместването на фотоапарата. Дава ви повече гъвкавост за проследяване на вашия обект, ако той се движи или променя положението си, което ви гарантира резки изображения при снимане на макрообекти.

Създайте много повече от макро

С функции, които са разработени специално за макрофотография, този обектив е достатъчно гъвкав и за ежедневна фотографска употреба. С широк отвор на диафрагмата от f/3,5 и 35 mm еквивалентно фокусно разстояние от прибл. 44,8 mm (тъй като безогледалните фотоапарати имат изрязани сензори) можете да снимате с естествен зрителен ъгъл и перспектива за най-разнообразни моментални снимки.

Функции за осветяване

Този обектив за ежедневна употреба е също така идеален за портретна фотография, особено при комбиниране на Хибриден стабилизатор на изображението с широката 7-ламелна кръгла диафрагма. Можете лесно да направите портретни снимки, които карат очите да се фокусират върху желания от вас детайл, като обектът е отделен от фона, който от своя страна е красиво омекотен. Можете дори да използвате Macro Lite, за да добавите блясък в очите на вашия обект.

Плавни и стабилни видеоклипове

Технологията на почти безшумния STM (стъпков мотор), използвана в EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM, ви помага да създавате висококачествени видеоклипове чрез осигуряване на стабилно и тихо непрекъснато фокусиране. Това ви дава възможност да уловите само околните звуци без шума от фокусиращия мотор.

Canon Camera

Галерия с примерни изборажения

Преглед на галерия

Свързани аксесоари

 • Аксесоар за обектив

  Сенник за обектив ES-22

  Сенникът за обектив предпазва срещу навлизане на разсеяна светлина в обектива, предотвратявайки появата на отблясъци във вашите снимки. Можете също така да използвате този специализиран сенник за обектив, за да монтирате 43 mm филтри към вашия EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM. (включено в комплекта)
 • Аксесоар за обектив

  Чанта за обектив LP811

  Предпазен мек калъф за определени обективи EF.
 • Аксесоар за обектив

  Капачка за обектив EF-M28

  Предпазва предния елемент на обектива. (включено в комплекта)
 • Аксесоар за обектив

  Lens Dust Cap EB

  Защитава вашия обектив Canon, когато не го използвате.
 • Може да харесате още...

  Четири алтернативни обектива на EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM, избрани от нашите експерти по обективи. За да използвате тези обективи с фотоапарат EOS от серия M, ще ви е необходим адаптер EF-EOS M.

  1. *Сред сменяемите обективи с автофокус за SLR или безогледални фотоапарати. От май 2016 г. въз основа на проучване на Canon