Canon EF 17-40mm f/4L USM

EF 17-40mm f/4L USM

EF17-40mm f/4L USM е лек, много широкоъгълен EF вариообектив на Canon. Той е особено добре подготвен за работа с цифровите SLR фотоапарати от серията EOS, които имат по-голям коефициент на преобразуване на фокусното разстояние от 1.

Ползи

  • Изключително оптично качество в целия диапазон на увеличение.
  • Най-високата скорост на автофокуса за своя клас (същата като на EF16-35 f/2,8L USM)*
  • Висока устойчивост на прах и влага
  • Минимално разстояние на фокусиране 28 при всички фокусни разстояния *от януари 2003

Подробни характеристики

Разгледайте по-подробно Canon EF 17-40mm f/4L USM

Много широк обектив за аналогови SLR фотоапарати от серията EOS


EF17-40mm f/4L USM е много широкоъгълен EF вариообектив на Canon, предназначен за професионалисти и напреднали любители, които използват SLR фотоапарати от серията EOS.

Стандартен обектив с увеличение за SLR фотоапарати от серията EOS.


Освен че е отличен обектив, когато се използва с аналогов SLR фотоапарат, EF17-40mm f/4L USM е особено добре подготвен за работа с цифровите SLR фотоапарати с размер на сензора на изображението, по-малък от 35 мм формат. Всъщност при такива цифрови SLR фотоапарати тези фокусни разстояния могат да предоставят зрително поле, почти еквивалентно на това на 28-70 мм обективи, използвани при 35 мм фотоапарат, което го прави идеалния стандартен обектив с увеличение.

Изключително оптично качество


EF17-40mm f/4L USM има 12 елемента на обектива, подредени в 9 групи. Покритието Super Spectra на елементите гарантира изключителен баланс на цветовете и свежда до минимум отблясъците и ореолите. За да предостави превъзходно качество на изображението в обхват на увеличение 17-40 мм, обективът използва три асферични елемента от два различни типа, а Super UD (с много ниска дисперсия) стъкло се използва да се избегнат хроматичните аберации, които често могат да намалят яснотата по краищата на заснетия обект.

Широк набор функции от висок клас


Минималното разстояние на фокусиране е само 28 см в целия диапазон на увеличение.

Автоматичното фокусиране работи тихо и бързо, благодарение на бързия централен процесор с подобрен алгоритъм за автофокусиране. Можете при желание да замените AF режима с ръчно фокусиране.

Управлявана от електромагнитна диафрагма, кръглата бленда на EF17-40mm f/4L USM може да придаде по-привлекателен вид на фоновите области на снимката, които не са на фокус.

Предната част на обектива не се върти по време на фокусиране. Това означава, например, че поляризационните филтри продължават да функционират, когато увеличавате или намалявате. В задната част на обектива има държач за Drop-in желатинови филтри.

С високата си устойчивост на влага и прах EF17-40mm f/4L USM е идеално оборудван за употреба при сурови условия. В конструкцията му е използвано е екологично, безоловно стъкло.

Награди

Спецификации на продукта

Научете повече за Canon EF 17-40mm f/4L USM, неговите функции и какво може да прави.

Related Products