Canon EF 14mm f/2.8L II USM

EF 14mm f/2.8L II USM

Изключителен широкоъгълен обектив за професионалисти, EF 14мм f/2,8L II USM използва UD и асферични елементи за върхово качество на изображението. Максимална бленда f/2,8 осигурява превъзходни резултати при снимане при ниска осветеност.

EF 14mm f2.8L II USM

Ползи

  • Конструкция от серията L с прахо- и влагоустойчиво уплътнение
  • Голяма бленда f/2,8
  • Асферични и UD елементи на обектива
  • Автофокус с пръстенов ултразвуков мотор (USM) с ръчно нагласяне по всяко време
  • Кръгла бленда
  • Покритията Super Spectra намаляват отблясъците и ореолите

Подробни характеристики

Разгледайте по-подробно Canon EF 14mm f/2.8L II USM

Специална перспектива


Покривайки зрително поле от забележителните 114°, EF 14мм f/2,8L II USM отива отвъд човешките възприятия. Идеален за заснемане на малки части от интериора, големи обекти на близки разстояния или вълнуващи пейзажи, този силно впечатляващ обектив може да се използва още за създаване на силно усещане за разграничаване между близки обекти и фона.

Конструкция от серията L


Подобно на всички обективи от серията L, EF 14мм f/2,8L II USM комбинира прецизна оптика с ненадминато качество на изпълнение, надеждност и лекота при употреба. Прахо- и влагоустойчиви уплътнения осигуряват по-добра защита на елементите, дори при сурови атмосферни условия.

Голяма бленда f/2,8


Максималната бленда от f/2,8 позволява бързо снимане без светкавица при настройки за ниска осветеност, плюс добро управление на дълбочината на рязкост на полето.

Асферични и UD елементи


За оптимални визуални характеристики обективът включва два вида специални елементи: асферични елементи за коригиране на сферичните аберации и Super UD елементи (с ултраниска дисперсия) за елиминиране на вторичната хроматичната аберация. Резултатът е отчетливи, висококонтрастни изображения без изкривявания във всички краища на кадъра.

Автофокус с пръстенов ултразвуков мотор (USM) с ръчно нагласяне


Пръстеновият ултразвуков мотор (USM) на Canon работи бързо, точно и практически безшумно с вибрации с ултразвукова честота с отличен носещ въртящ момент. Възможно е ръчно нагласяне на обектива през цялото време посредством голям пръстен, който не се върти по време на автофокусирането и дава възможност на фотографите да се заемат веднага с фината настройка на кадъра.

Покритие Super Spectra


Покритията Super Spectra спомагат да се осигури точен баланс на цветовете и висок контраст и подтискат ореолите и отблясъците, като абсорбират светлината, отразяваща се от вътрешните елементи на обектива и цифровите EOS сензори.

Кръгла бленда


Кръглата бленда създава гладко, равномерно фоново размазване – идеално за изолиране на обекти при широко отворена бленда или за завладяващи портрети.

Аксесоари


EF 14мм f/2,8L II USM има вграден сенник около обектива, който предпазва предния елемент, подобрява контраста и предотвратява замъгляването. Предоставят се също капачка за обектива и мека чанта.

Спецификации на продукта

Научете повече за Canon EF 14mm f/2.8L II USM, неговите функции и какво може да прави.

Related Products

Можем ли да ви помогнем да изберете следващия си обектив?

Нашият селектор за обективи ще ви преведе през цялата ни гама от обективи и ще ви помогне да направите идеалния избор за вас и вашия фотоапарат EOS.

Широкоъгълни обективи

Постигнете по-широко зрително поле и поберете повече в кадъра с нашата гама от широкоъгълни обективи.