Canon EF 100mm f/2 USM

EF 100mm f/2 USM

EF 100mm f/2 USM е къс телеобектив с широк отвор на диафрагмата, което го прави идеален за портретна фотография. Обективът компресира чертите на лицето и по този начин обектът изпъква на разфокусирания фон.

Ползи

  • Среден телеобектив
  • Голям максимален отвор на диафрагмата f/2
  • USM мотор за AF с възможност за ръчно фокусиране по всяко време
  • 90 cm най-близко разстояние на фокусиране
  • Филтър 58 mm
  • Покритията Super Spectra намаляват отблясъците

Подробни характеристики

Разгледайте по-подробно Canon EF 100mm f/2 USM

Дълго фокусно разстояние и компактен размер


EF 100mm f/2 USM разполага с голям максимален отвор на диафрагмата, но въпреки това е относително компактен. Фокусното разстояние от 100 mm позволява на фотографите да поддържат удобно работно разстояние от своите обекти, както и помага за компресиране на перспективата. В целия диапазон на отвора на диафрагмата се получават резки и ясни снимки.

Голям отвор на диафрагмата f/2


Големият максимален отвор на диафрагмата f/2 осигурява забележителна скорост на затвора три снимане в условия на ниска осветеност, без да се налага използването на светкавица. Снимането с такъв широк отвор на диафрагмата разфокусира фона и акцентира върху обекта.

Гладко разфокусиране на фона


Практически кръглата диафрагма придава на областите извън фокус допълнително усещане за мекота и равномерност. Ясните обекти на преден план изпъкват на гладко разфокусирания фон.

Ултразвуково фокусиране


Ултразвуков пръстеновиден мотор осигурява изключително бързо автоматично фокусиране, при това почти безшумно. Отличният задържащ въртящ момент осигурява точно и прецизно достигане на точката на фокус без преминаване отвъд нея. Наред с това е възможно ръчно фокусиране по всяко време, което позволява настройка на фокуса, без да е необходимо да отменяте режима за автоматичен фокус.

Покритие Super Spectra


Покритията Super Spectra гарантират точен цветови баланс и подобряват контраста. Те също така намаляват отблясъците – чест проблем, предизвикван от отразената от сензора на фотоапарата светлина.

Интеграция с E-TTL II измерване на експонацията


Обективът предава информация за разстоянието обратно към E-TTL II системата за контрол на светкавици на EOS фотоапарата, за да се осигури оптимално измерване на експонацията.

Спецификации на продукта

Научете повече за Canon EF 100mm f/2 USM, неговите функции и какво може да прави.

Галерия с примерни изборажения

Преглед на галерия

Можем ли да ви помогнем да изберете следващия си обектив?

Нашият селектор за обективи ще ви преведе през цялата ни гама от обективи и ще ви помогне да направите идеалния избор за вас и вашия фотоапарат EOS.

Широкоъгълни обективи

Постигнете по-широко зрително поле и поберете повече в кадъра с нашата гама от широкоъгълни обективи.