XF205

Предлагаща качество на изображението от висок клас, лесна интеграция и паралелен запис в два формата, видеокамерата XF205 е проектирана за работа с HD съдържание. Богата на функции, но компактна – тя е мощен професионален инструмент.

Ползи

  • Вариообектив с ултраширок ъгъл, увеличение 20x и f/1.8 за удивителни записи от голямо разстояние
  • Сензорът HD CMOS Pro предоставя изключително качество на изображението дори при ниска осветеност
  • Компактна и лека конструкция с въртяща се ръкохватка и три пръстена за управление на обектива
  • OLED дисплеят и визьорът с 1,23 милиона пиксела позволяват прецизно наблюдение
  • Лесно споделяне на съдържание чрез вградената Wi-Fi или Ethernet комуникация и запис на прокси файлове директно в други устройства
  • Запис в два формата: стандартен кодек 50 Mbps MPEG2 плюс формат MP4 с HD или SD качество
  • Изходи Genlock, Timecode и 3G-SDI за интегриране в студийни системи с няколко видеокамери
  • Гама-крива Wide DR помага за намаляване на преекспонирането
  • 4-канален запис на звук и 2 XLR входа
  • Инфрачервен режим на запис с подобрена IR лампа

Подробни характеристики

Разгледайте по-подробно Canon XF205

Усъвършенствана заснемаща система на Canon


XF205 включва усъвършенствана заснемаща система, осигуряваща превъзходно изображение и бърза реакция при всякакви ситуации на снимане. Обективът с 26,8 mm широк ъгъл и 20х увеличение ви приближава до действието, а динамичният оптичен стабилизатор на образа компенсира заклащането в 5 направления, за да осигури свръхстабилно видео.

Комбинацията от HD CMOS Pro сензор на Canon и процесор DIGIC DV 4 осигурява изключително качество на картината - дори при ниска осветеност - както и широк динамичен диапазон и реалистично пресъздаване на цветовете. Настройката Wide DR Gamma помага за намаляване на преекспонирането, а инфрачервеният режим позволява с видеокамерата да се записва лесно през нощта – идеално за заснемане на дивата природа.

Качеството на изображението се допълва от усъвършенствани аудио функции с поддръжка на 4-канална линейна ИКМ.

Удобство и прецизен контрол


Компактна, стилна и лесна за използване благодарение на въртящата се ръкохватка и трите пръстена за управление на обектива, видеокамерата XF205 предлага също възможности за наблюдение на записваната картина с впечатляващо качество. OLED дисплеят с 1,23 милиона пиксела улеснява наблюдението дори при ярка слънчева светлина и предлага по-добро време за реакция, детайлност на изображението, контраст и пресъздаване на цветовете, отколкото еквивалентните LCD дисплеи. Електронният визьор с размер 1,14 cm (0,45”) и 1,23 милиона пиксела може да се повдигне до 68°, за да осигури различни позиции за снимане.

Разнообразни опции за запис


Функцията за паралелен запис в два формата на XF205 предоставя гъвкавост, бързина и защита на данните. Видеото може да бъде записано едновременно в два различни формата, предоставяйки незабавен архив и алтернативни възможности за прехвърляне на файловете. Full HD видеото може да бъде съхранено в две CF карти чрез стандартен кодек 50 Mbps MPEG2, а версия в MP4 формат може да бъде съхранена в SD карта (с Full HD или по-ниска разделителна способност) – идеално за бърз прехвърляне на файлове, например при отразяване на новини. Възможен е дори трансфер на прокси файлове с ниска разделителна способност чрез поточно видео директно към друго устройство – например смартфон.

Интегриране и споделяне


Изходите Timecode, Genlock и 3G-SDI позволяват лесно свързване към оборудване за телевизионно разпръскване според индустриалните стандарти.

Лесно споделяне на съдържание благодарение на вградена Wi-Fi и Ethernet връзка. Видеото може да бъде възпроизвеждано чрез друго устройство – таблет или смартфон – или прехвърляно директно чрез FTP. Комуникационните възможности позволяват също дистанционно управление на видеокамерата чрез уеб браузър. Възможно е също да бъде използвано кабелно дистанционно управление RC-V100 на Canon.

Спецификации на продукта

Научете повече за Canon XF205, неговите функции и какво може да прави.

Full HD

Full HD

20x Optical Zoom

20x оптично увеличение

Dynamic Optical Image Stabiliser

Динамичен оптичен стабилизатор на образа

Rotating Grip

Въртяща се ръкохватка

WiFi Cert

Wi-Fi отдалечено управление и лесно споделяне

MXF 50Mbps

MXF 50Mbps

4-2-2

4:2:2

MP435MBPS

35 Mbps MP4 запис

CPN.jpeg

Canon Professional Network

Вдъхновение, обучение, продуктова информация и актуални новини за професионалните фотографи и видео-фотографи, снимащи с оборудване на Canon, а също така и за напреднали ентусиасти по целия свят.