Making Memories

ДАЙ ЖИВОТ НА СЛЕДВАЩАТА СИ ПЪРВА ИСТОРИЯ


Има специално място в сърцето ни за историите, които ни се случват за първи път! Първото пътуване на стоп, първото танцуване под дъжда, първото загубване в непознат град... „За първи път“, това без съмнение означава „незабравимо“! 

Благодарим на всички, които се включиха в играта (линк към играта) и станаха част от нашето приключение, посветено на първите истории! 

Хората, които ще спечелят незабравими #mynextfirst преживявания са:
Svetla Sotirova,
Cveti Pesheva,
Николай Бонев
Маргарита Вакарелска. 

Честито! 

Играта свърши, но новите изживявания нямат краен срок. Вдъхнови се от истинските истории и първите емоции на нашите приятели. Не се бави, излез! Дай живот на своите първи истории!

Алекс и Влади над София

Има моменти, в които "на седмото небe" не е просто метафора. За къдрокосите близначки Алекс и Влади това беше незабравима първа емоция. С изкачването на Алеко, се покачи и адреналинът. "Внимавайте да не се спънете при засилката. Не спирайте да тичате, дори когато земята свърши!". След секунди момичетата се впуснаха напред с развети коси и разбира се EOS M50 на врата, защото това, което предстоеше, трябваше да се запечата качествено. Краката им продължаваха да махат във въздуха, дори след като парапланерите ги издигнаха. И Алекс, и Влади се разпищяха от удивление. След като малко се успокои, Влади включи апарата си и започна да улавя вълшебните гледки от птичи поглед – такива истории заслужават да се запечатват, за да изживяваш емоцията отново и отново. Близначките бяха силно впечатлени от приключението и споменаха, че определено биха го повторили.

Алекс и Влади над София

Прея в страната на чудесата

Поп чаровницата Прея се озова за първи път в Португалия. Усещането бе за магия - вълшебно повехнали сгради, невероятни графити, тесни павирани улички. За ударната доза красота певицата беше добре подготвена - с компактния фотоапарат Canon EOS M6 тя успя да колекционира впечатляващи гледки, сред които трамваите на Лисабон и популярния португалски десерт - Pasteis de nata. “Страната е магическа и в същото време близка до нашата действителност! За първи път имах ентусиазъм да щракам непрекъснато тази градска хибридност от футуризъм и автентичност. И бедните, но красиви и усмихнати хора.” M6 улавяше идеално атмосферата на спонтанните моменти, бързите портрети и пейзажи. Престоя на Прея в Лисабон премина в разходки, съзерцаване и снимане на типичния португалски пейзаж: местните, които си пият джина с ягоди, хапват риба или карат сърф.

Прея в страната на чудесата

Нов DJ в града – Антоанет Пепе

Не се случва всеки ден да си бременна за втори път и да станеш DJ звезда за един ден. Точно това обаче е историята на симпатичната лайфстайл блогърка Антоанет Пепе, която застана зад DJ пулта за първи път, а усмивката й задмина ушите.
Като за първи урок по диджействане се справи брилянтно. Успя да миксира няколко трака пред изумения поглед на публика от свои приятели и съпруга си Филип, който беше дошъл за морална и емоционална подкрепа (все пак, първият път е голямо въленение!). По време на урока си, Антоанет не изпускаше възможност да си направи селфи, да щракне култовия пулт или мъжа си, докато куфее и танцува. Всеки от тези моменти запечатваше с малкия и удобен EOS M100, който се справя отлично в клубни пространства с оскъдна светлина. Антоанет определено си хареса новото DJ поприще, а и на бебето май също му беше забавно!

Нов DJ в града – Антоанет Пепе

Наръчник за приключения из Балканите

Пътешественикът Мартин Граховски за първи път приключенства в западните Балкани, достигайки черногорския град Котор. Въпреки първоначалната му идея - да стигне на автостоп до крайната дестинация, приключението му преминава в спонтанно 5-дневно пътешествие, комбинация от коли, влакове, лодки и крепости. Удобният и лек Canon М50 бе идеалният спътник на Мартин в приключенията му. С лекотата, с която го ползваше, фотоапаратът му помогна да се съсредоточи върху това, което се случваше, а не да мисли за управлението и сигурността му. “Толкова малък, безогледалния апарат е най-доброто решение за снимане сред целия този екшън и изумителни гледки - от изкачване на кула в Пераст до скокове от скала в Будва.” Въпреки че е бил къде ли не по света, Мартин сподели, че Котор се е оказал с неподражаемо очарование.

Наръчник за приключения  из Балканите

Ники Пандев и птиците

Травъл фотографът Ники Пандев прекара първия си уикенд, посветен на wildlife фотографията, и определи преживяването като “истинско щастие”. Особено благодарен бе на Богдан Боев, изявен wildlife фотограф, който му показа природата под съвсем друг ъгъл. Удивен от красотата и играта на птиците, които улови с малкия, но мощен EOS M50, той призна, че за първи път е осъзнал колко много търпение изискват подобен вид снимки. “Фотоапаратът е с много гъвкави функции, но най-важното – 10 кад/сек., което му позволи да запечатва впечатляващи моменти от общуването на птиците, който често продължават само част от секундата. Имаше и доста адреналин - в един момент клонът е празен, но после птиците кацат и настава екшън.” След смайващото преживяване Ники сподели, че се е “пристрастил” към контакта с живата природа - дори да има пет свободни минути, се оглежда какви птици има наоколо.

Ники Пандев и птиците

Първото возене на Иван „с вратите напред“

Звездата от Революция Z изживя първия си дрифт в живота. Чаровният актьор нямаше търпение култовият спортен звяр да потегли и още на старта си направи цял куп селфита с компактния фотоапарат Canon EOS M6. Високоадреналивото приключение много допадна на младия революционер, защото се чувстваше като на терен - в екшън филм. Въпреки дивата динамика, стабилният и удобен фотоапарат му даде възможност да запечата уникално видео в моментите на резки завои, лумващи в огън гуми и впечатляващи пясъчни облаци над пистата.
Разбираемо, в по-голямата част от времето Иван не говореше, а се държеше здраво и от устата му излизаха адреналинови възгласи като “Оооооооу!”. Накрая актьорът сподели, че максимално се е изкефил - особено на факта, че е можел и да снима, защото това е направило първия му дрифт истински филмов. Очаквайте скоро и видеото от неговия дрифт.

Първото возене на Иван „с вратите напред“