Актуализация на фърмуера V1.21 на Canon EOS R3

Добавете нови функции и подобрени работни характеристики към вашия EOS R3 и пренесете креативността си на нови висоти. Актуализацията на фърмуера V1.21 е налична като безплатно изтегляне и е лесна за инсталиране само за няколко минути. [изтеглете оттук]

До 195 fps непрекъснато снимане с пълна разделителна способност

Фърмуерът V1.21 добавя персонализиран режим на високоскоростно снимане, който позволява скоростта на непрекъснато снимане да премине 30 fps – чак до невероятните 195 fps. 1 Това е идеално за разкриване на скрити детайли в бързодвижещи се обекти, които иначе биха били невидими в конвенционален времеви мащаб.

Скоростта на кадрите може да бъде зададена между 30 fps и 195 fps, а броят на кадрите, заснети в една серия от два до 50, като се използва менюто на фотоапарата. JPEG, HEIF и RAW файлове с пълна разделителна способност могат да бъдат заснети по този начин, което ви дава гъвкавостта, от която се нуждаете, независимо как обичате да работите.

EOS R3

240p Full HD видео

Наред с изумителните 4K и 6K опции на EOS R3, фърмуерът V1.21 предлага Full HD заснемане със супербърза скорост на кадрите от 240p – идеална за плавни ефекти с ефект на забавено движение, които разкриват точната детайлност при бързодвижещи се обекти.

240p Full HD video

Вградено във фотоапарата композиране на дълбочина

Когато дълбочината на полето е плитка, EOS R3 може автоматично да променя фокуса от близо до далече, като заснема поредица от изображения. Когато тези кадри се слеят заедно, резултатът е перфектна дълбочина на полето за сцената.

С актуализацията на фърмуера V1.21 тази последователност от изображения вече може да бъде слята във фотоапарата, създавайки перфектен готов резултат. Функцията може да се използва и като предварителен преглед на момента, за да видите как би изглеждало по-късно в постпродукцията, давайки ви увереността, че имате това, от което се нуждаете.

Функцията за композиране на дълбочина е чудесна за снимане в близък план или макрофотография, когато дълбочината на полето е ограничена. Освен това позволява на фотографите да намалят времето, прекарано в последваща обработка на изображения от множество кадри, и им позволява бързо да постигнат резултат без обработка.

In-camera depth compositing

Обработка на RAW файлове в облака

За най-доброто качество на изображението актуализацията на фърмуера V1.21 дава възможност за качване на RAW файлове в облака image.canon за обработка.

От тук те могат да бъдат преобразувани в HEIF или JPEG файлове в облака, като се използват алгоритми за реконструиране със задълбочено самообучение и намаляване на шума с висока ISO стойност. Резултатите са зашеметяващи, с по-малко изкривявания в детайлните области и по-малко шум в изображението при заснемане с висока ISO светлочувствителност.

RAW file processing in the cloud

Професионален запис на ускорено видео

EOS R3 е чудесна възможност за поредица от интервални кадри: настройте фотоапарата да заснема изображения на интервали с диапазон от две секунди до 99 часа, 59 минути и 59 сек до 3600 кадъра. В края на последователността изображенията се комбинират във видео с висока разделителна способност без нужда от допълнителен софтуер. Не е нужно да се притеснявате за настройките: в случай на прекъсване на захранването или изтощена батерия, фотоапаратът ще продължи от мястото, където е спрял, след като се възстанови захранването, без да се налага да задавате настройките за ускорено видео отново.

Приближете се с натискане на един бутон

След отзивите от професионалисти, снимащи с EOS R3, добавихме опцията за 1,6x цифрово изрязване или съотношения 1:1, 4:3 и 16:9, които да бъдат присвоени на един от персонализируемите контроли на фотоапарата. Позволява ви да правите по-близки изрязвания на далечни обекти, без да отдалечавате фотоапарата от окото си – идеално, когато напрежението е голямо и искате този перфектен кадър, направен с фотоапарата, да бъде изпратен бързо обратно на агенцията ви.

Get close at the touch of a button
  1. AE и AF проследяване не са налични в режим на високоскоростна серия от снимки. Максималният брой заснети кадри може да бъде зададен до 50