СТАТИЯ

Кажете сбогом на външните доставчици на услуги за дизайн: създавайте плакати, банери и флаери за вашия бизнес в тези 4 лесни стъпки

Имате принтер Canon? Започнете да творите още днес с PosterArtist – безплатният и лесен за употреба софтуер за дизайн

Независимо дали става дума за лъскава брошура за магазин, флаери за отварянето на нов ресторант, или информативен плакат от доставчик на здравни услуги, печатът играе огромна роля в комуникационните стратегии на редица индустрии. Всъщност, последните проучвания показват, че търговията на дребно, производството, здравеопазването и публичният сектор изразходват 50% от своя бюджет за комуникации за печат1, а останалите сектори не остават много назад в това отношение.

Но създаването на въздействащи печатни маркетингови материали може да се окаже скъпо особено когато 95% от компаниите възлагат маркетинговите си нужди на специализиран доставчик на услуги. Това обикновено се дължи на факта, че търсят професионално качество, а не разполагат с вътрешнофирмени ресурси, които да осигурят такова.

Проблемът не е само във финалното отпечатване – без квалифицирани фирмени дизайнери бизнесът често избира да възложи целия процес от край до край на външен доставчик, от дизайна до производството. Докато използването на външни доставчици може да осигури големи икономии, организациите, на които се налага да създават инцидентни материали бързо, може да се сблъскат с трудности с вместването в желаните срокове и разходи за производство.

Тъй като бюджетите за маркетинг са по-ограничени от всякога, организациите са подложени на натиск да намалят разходите, но благодарение на новите решения на пазара като PosterArtist на бизнеса няма да му се наложи да прави компромиси с печата. Организациите, разполагащи с устройство на Canon, вече ще разполагат с по-добри инструменти за дизайн и производство на маркетингови материали вътре в организацията, когато не е рентабилно да се възлагат на външни изпълнители.

Какво е PosterArtist?

PosterArtist е уеб-базиран инструмент за дизайн и печат от Canon, който позволява на всеки един потребител да проектира маркетингови материали само за няколко минути. Той е проектиран така, че да позволи на всеки потребител – със или без дизайнерски умения – да произвежда материали бързо, лесно и с високо качество.

Ако сте професионалист, който разполага с ограничено време, софтуерът ви позволява да създавате материали от нулата, но и ви предоставя средствата, чрез които да пестите време и да реализирате идеите си. Свободният достъп до редица фото библиотеки, включително Pixabay, Unsplash и Pexels, означава, че можете да намерите изображенията, които най-добре представят вашия бизнес. Междувременно можете да персонализирате шрифтове, цветове и текстури, за да изразите стила на бранда и да привлечете вниманието на клиентите си.

Не всеки е роден дизайнер и не всеки има в ума си визия за това, което иска да постигне. Ето защо PosterArtist предлага и стотици предварително проектирани шаблони, организирани по отрасли, от които можете да избирате, за да намерите най-подходящите готови варианти. Шаблоните могат лесно да се персонализират и адаптират според конкретните нужди.

Как да създадете плакат

Стъпка 1: Изберете шаблон или започнете от нулата

PosterArtist е уеб-базиран софтуер, което означава, че няма нужда от инсталиране – просто се върнете към уеб страницата и стартирайте софтуера. Задайте парола, за да създадете акаунт, и да започнете.

Ще бъдете приветствани от началния екран, с икони, обозначаващи различните приложения, от които можете да избирате, включително плакат, банер, меню, календар и флаер. Изберете елемента, който желаете да създадете. След това можете да филтрирате по бизнес сектори, като например търговия на дребно, храни и напитки, училище и образование, и по теми като например събития. На третото ниво ще намерите миниатюрни изображения на предварително заредени шаблони, от които да избирате.

PosterArtist article 1

Изберете съществуващ шаблон от наличните варианти или отидете в началния екран, за да изберете „Create New“ (Създаване на нов).

Стъпка 2: Персонализирайте фона, шрифтовете и цветовете

Ако сте избрали готов шаблон, сега ще имате възможност да редактирате отделни елементи на дизайна. Започнете с фона. Опциите на шаблона ще ви предложат фон по подразбиране, но можете да промените цвета или да го премахнете, ако предпочитате. Можете също така да използвате инструмента „Shapes“ (Форми), за да използвате форми по ваш избор – да ги разширите, подредите и оцветите в шаблона или в празното платно, за да създадете своя фон.

След това помислете за текста. Редактирайте текста на шаблона според вашите нужди или добавете ключовите фрази и информацията, която желаете да разпространите, ако започвате от нулата. След това редактирайте шрифта, наситеността, позицията и цвета на текста.

Желаете ли да добавите луксозен ефект? Изберете функцията „Gold/Silver Texture“ (Златна/сребърна текстура), за да създаде впечатление за металически, текстуриран фон на текстови полета и лога.

Ако желаете да използвате помощ при избора на текст и изображения, можете да използвате функцията за интелигентен автоматичен дизайн „Auto Design“. Просто задайте категорията на плаката, изберете изображенията и въведете заглавия, а софтуерът ще предложи полезни идеи за това как да подобрите дизайна си.

PosterArtist article image 3

PosterArtist е съвместим с всички принтери на Canon. Това означава, че можете да се възползвате от специфичните функции на вашето устройство, като например да добавяте еталонни цветове от флуоресцентно-розовия спектър със серията imagePROGRAF GP.

PosterArtist article image 5

Стъпка 3: Изберете изображения

Ако използвате предварително зареден шаблон, някои изображения вече ще бъдат включени, но те могат лесно да бъдат заменени. Можете да импортирате изображения директно, което ви позволява да качвате в сайта изображения, заснети от самите вас. Ако вече сте запаметили изображения и лога, ще ги видите в зоната „File“ (Файл), готови да бъдат добавени към вашия дизайн.

Друг вариант е да получите достъп до хранилища с изображения, за да разгледате хиляди изображения и фотографии, които може да се съчетаят добре във вашия дизайн. Всички изображения могат да се редактират; можете да преоразмерявате, променяте позицията, мащабирате и добавяте ефекти, като сенки или рамки.

PosterArtist article image 6

Стъпка 4: Отпечатайте

PosterArtist е съвместим с принтери от цялата гама на Canon, така че независимо дали използвате PIXMA у дома, imageRUNNER ADVANCE или i-SENSYS в офиса, или imagePRESS или imagePROGRAF във вашия печатен център, можете да сте сигурни, че отпечатаното изображение отговаря на онова, което виждате на екрана на компютъра. Просто щракнете върху бутона „Proceed to Print“ (Продължаване към печат) и наблюдавайте как вашият дизайн оживява.

Желаете още помощ за използването на PosterArtist? Гледайте видеото с инструкции стъпка по стъпка тук.

Изискване на информация

  1. Пазарен анализ на Canon за 2020 г. „Създаване на стойност за клиентите“